Casa de Productie TVR si TVR 1 anunta difuzarea spectacolului Take, Ianke si Cadir In Memoriam Marin Moraru, Radu Beligan, Gheorghe Dinica.

Sambata, 27 august. la ora 21.10, pe TVR 1 spectatorii vor putea vedea Tache, Ianke si Cadar de V. I. Popa, spectacol preluat de Teatrul National „I.L.Caragiale”.

Interpreteaza: Radu Beligan, Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Valentin Uritescu, Monica Davidescu, Mihai Calin, Silvia Nastase.

Decoruri: Mihai Madescu. Costume: Luana Dragoescu. Ilustratia muzicala si efecte: Anusavan Salamanian. Redactor: Doina Teodoru. Regia TV: Constantin Dicu. Regia artistica: Grigore Gonta.

Tache, Ianke si Cadir de V. I. Popa este o comedie generata de prejudecata care se opune implinirii iubirii unor tineri de nationalitati diferite. (Anca fiica evreului Ianke si Ionel baiatul romanului Tache). 

Opozitia dintre dorinta tinerilor de a se casatori si rezistenta incapatanata a parintilor se va dizolva la prima amenintare serioasa a despartirii copiilor de parintii.

In final parintii consimt la casatorie, depasind prejudecatile care se opuneau fericirii copiilor lor.

Lirismul sincer al personajelor, comicul de caracter si limbaj dau piesei savoarea si atmosfera de o autentica sensibilitate ce dovedesc ca in viata dragostea adevarata invinge toate prejudecatile.

Teatrul National de Televiziune este un proiect Casa de Productie TVR, difuzat pe canalele TVR si online pe www.tvrplus.ro

Producator coordonator: Demeter Andras Istvan.