HBO Nordic, divizie HBO Europe, a dat undă verde primului său serial original scandinav – comedia din opt părți Gosta, scrisă și regizată de apreciatul realizator suedez de filme Lukas Moodysson.

Gösta, în vârstă de 28 de ani, este un psiholog pentru copii care primește primul său job într-un oraș de provincie. Se mută din Stockholm și închiriază o cabană în mijlocul pădurii. Gösta vrea să fie cea mai bună persoană din lume și să îi ajute pe toți oamenii pe care îi întâlnește. Uneori acest lucru merge bine, alteori nu...

“Îmi doresc ca serialul să fie un amestec de comedie și Dostoievski; pe cât de amuzant posibil și pe cât de serios posibil”, a spus Moodysson, care va regiza toate cele opt episoade. 

Gosta este primul serial pentru televiziune al lui Moodysson și este produs de Memfis Films.

“Este o bucurie și o onoare să produc primul serial scandinav original pentru HBO Nordic. HBO este perfect pentru combinația de comedie și dramă din GÖSTA! ”, a spus producătorul Lars Jönsson, de la Memfis Film.

Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original ProgrammingHBO Nordic, descrie serialul GÖSTA ca fiind “o povestea profundă, distractivă, dulce-amăruie, cu multe fațete, care spune foarte multe despre perioada în care trăim, într-un mod în care numai Lukas poate să o facă. Sunt încântată să le urez bun-venit la HBO Nordic lui Lukas și lui Lars.”

Antony Root, EVP Original Programming and Production HBO Europe, spune: “Vocea unică a lui Lukas l-a consacrat ca fiind unul dintre cei mai importanți realizatori de filme atât din Suedia, cât și din întreaga lume, iar viziunea lui pentru acest serial îl face alegerea potrivită pentru primul nostru serial original HBO Nordic. În esență, neașteptatul erou o să fie recunoscut nu numai de publicul suedez, dar va rezonași cu publicul din toată Europa și la nivel internațional – toată lumea o să fie alături de Gösta.”

Lukas Moodysson este un scriitor și regizor suedez cunoscut pentru modul său emoționant și fără compromisuri de a spune povești.

Filmul regizat de el care l-a consacrat a fost Show Me Love (Fucking Amal), din 1998, care a fost apreciat la nivel internațional de critici și a câștigat patru premii Guldbagge, cele mai prestigioase premii din industria filmului din Suedia. Au urmat alte filme premiate și apreciate, inclusiv Together (Tillsammans), Lilya 4-Ever (Lilja 4-ever) și We Are the Best! (Vi är bäst!).

Filmările vor avea loc în Suedia în 2018,iar premiera va fi în 2019.