In perioada 7 - 13 octombrie 2011 Instituto Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Uniunea Cineastilor din Romania organizeaza cea de-a 9-a editie a Zilelor Filmului de Limba Spaniola.

In mod special, la aceasta editie, peliculele programate sunt dintre cele mai recente cele mai multe, din 2009 si 2010, inclusiv mult apreciatul Tambien la lluvia / Pana si ploaia, cu Gael Garcia Bernal in distributie si dtin numeroase premii importante in palmares.

Proiectia de gala a Zilelor Filmului de Limba Spaniola, El baile de la victoria / Dansul victoriei a lui Fernando Trueba, va avea loc vineri, 7 octombrie, pelicula fiind prezentată de criticul Cristina Corciovescu si Juan Carlos Vidal, directorul Instituto Cervantes.

Ca de obicei, festivalul va beneficia de un invitat special. Proiectia de luni, 10 octombrie, ora 20:00, a filmului Cenizas del cielo / Cenusa din cer va avea loc in prezenta lui Jose Antonio Quiros si va fi urmata de o sesiune de Q&A cu regizorul spaniol.

Biletele si abonamentele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Cinema Studio (Bd. Magheru 29).

CineFan.ro va prezinta programul complet al Zilelor Filmului de Limba Spaniola

Vineri, 7 octombrie, ora 19:00

Joi, 13 octombrie, ora 20:00

El baile de la victoria / Dansul victoriei (r. Fernando Trueba, Spania, 2009, 127 min)

Cu: Ricardo Darin, Abel Ayala, Miranda Bodenhofer, Ariadna Gil

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Odata cu instalarea democratiei, presedintele chilian decreteaza amnistie generala pentru toti cei inchisi pentru delicte fara varsare de sange. Printre cei amnistiati se aflau tanarul angel Santiago si veteranul Vergara Grey, un faimos spargator de seifuri, ale caror planuri de viitor nu pot fi mai diferite. In timp ce Vergara Grey nu doreste decat sa se intoarca la familia sa si sa-si schimbe viata, Angel viseaza sa se razbune pe primar si sa dea marea lovitura. Ii apare in cale tanara Victoria si vietile celor trei sufera o schimbare totala care ii va conduce catre confruntarea cu un nou destin.

Sambata, 8 octombrie, ora 16:00

Joi, 13 octombrie, ora 18:00

Mal dia para pescar / Zi nepotrivita pentru pescuit (r. Alvaro Brechner, Spania-Uruguay, 2009, 104 min)

Cu: Gary Piquer, Jouko Ahola , Antonella Costa, Cesar Troncoso

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Doi vantura-lume: Orsini, un afacerist smecher, cinic si ingenios, care-si spunea Printul, si cel pe care il reprezinta, Jacob Van Oppen, un fost campion mondial la lupte libere, o gorila imbatranita, alcoolica si de nestapanit, calatoresc prin America Latina. Incercand sa pastreze vie povestea care i-a unit, pornesc impreuna intr-un turneu prin diferite localitati. Bizara lor calatorie in cautarea unui trecut glorios se incheie insa in momentul in care evenimentele iau o intorsatura neasteptata si de necontrolat.

Sambata, 8 octombrie, ora 18:00

Miercuri, 12 octombrie, ora 20:00

Los condenados / Condamnatii (r. Isaki Lacuesta, Spania, 2009, 104 min)

Cu: Daniel Fanego, Arturo Goetz, Leonor Manso

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Doi luptatori de gherila se reintalnesc dupa 30 de ani in timp ce fac sapaturi ilegale pentru a gasi corpul unui al treilea camarad disparut atunci. Tensiunea acumulata si secretele pastrate in tot acest timp ies la iveala pe masura ce se apropie de un deznodamant neasteptat, in care nimic nu e ceea ce parea.

Sambata, 8 octombrie, ora 20:00

Marti, 11 octombrie, ora 18:00

Chico & Rita (r. Fernando Trueba, Javier Mariscal, Antonio Errando, Spania, 2010, 94 min)

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

La finalul anilor a40, in Cuba, Chico si Rita incep o pasionata poveste de dragoste. Chico este un tanar pianist indragostit de jazz, iar Rita viseaza sa ajunga o mare cantareata. Din noaptea in care destinul ii face sa se intalneasca la o petrecere intr-un club din Havana, viata ii tot apropie si ii desparte, asemenea unor personaje de bolero.

Duminica, 9 octombrie, ora 16:00

Miercuri, 12 octombrie, ora 18:00

Lope (r. Andrucha Waddington, Spania, 2010, 108 min)

Cu: Alberto Ammann, Leonor Watling, Pilar Lopez de Ayala, Antonio de la Torre

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Un tanar soldat se intoarce din razboi in Madridul secolului XVI, aflat in plina constructie. Ca multor altor sute de tineri, nu-i este clar pentru moment drumul pe care trebuie sa-l urmeze. In timp ce lupta pentru ambitiile sale si se confrunta cu propriile nelinisti, in viata lui apar doua femei: una liberala, femeie cu succes in afaceri, cealalta, o nobila visatoare. Filmul este o biografie romantata a lui Lope de Vega, unul dintre cei mai importanti si prolifici autori ai Secolului de Aur.

Duminica, 9 octombrie, ora 18:00

Amador (r. Fernando Leon de Aranoa, Spania, 2010, 110 min)

Cu: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille, Sonia Almarcha

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Marcela este o tanara cu probleme financiare care gaseste o slujba de vara ingrijindu-l, in absenta familiei, pe Amador, un domn varstnic imobilizat la pat. Crede ca asa isi va rezolva problemele, dar dupa cateva zile Amador moare, lasand-o pe Marcela intr-o situatie dificila. Moartea sa o lasa fara slujba, iar ea nu-si poate permite asta. Confruntandu-se cu o importanta dilema morala, Marcela va demonstra ca nu intotdeauna moartea poate opri viata.

Duminica, 9 octombrie, ora 20:00

Tambien la lluvia / Pana si ploaia... (r. Iciar Bollain, Spania-Franta-Mexic 2010, 104 min)

Cu: Luis Tosar, Gael Garcia Bernal, Juan Carlos Aduviri

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Costa, un neincrezator producator de film, si Sebastian, un tanar si idealist regizor, lucreaza impreuna la un proiect ambitios pe care urmeaza sa-l filmeze in Bolivia. Filmul are ca subiect sosirea spaniolilor in America, punand accent pe brutalitatea actiunilor lor si pe curajul catorva reprezentanti ai Bisericii care, prin cuvinte, se opun spadelor si lanturilor. Costa si Sebastian nu-si pot inchipui ca in Bolivia ii asteapta o confruntare care ii va zdruncina din temelii.

Luni, 10 octombrie, ora 16:00

El juego de la silla / Scaunele muzicale (r. Ana Katz, Argentina, 2003, 93 min)

Cu: Ana Maria Castel, Diego de Paula, Ana Katz, Luciana Lifschitz

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Victor, stabilit in strainatate, trebuie sa calatoreasca in tara sa de origine, trimis de firma unde lucreaza. Are la dispozitie doar o zi ca sa-si viziteze familia, care se va da peste cap ca sa-l primeasca cat mai frumos. Povestea merge de la rasturnari dramatice si tuse de umor pana la clipe de mare solemnitate in iubitul si traditionalul san al familiei.

Luni, 10 octombrie, ora 18:00

Pidele cuentas al Rey / Cere-i Regelui socoteala (r. Jose Antonio Quiros, Spania, 1999, 97 min)

Cu: Antonio Resines, Adriana Ozores, Nicolas Fernandez Luna

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Cand mina in care lucra s-a inchis, Fidel, un minier asturian, se hotaraste sa plece pe jos la Madrid ca sa-i ceara Regelui sa-i fie respectat unul din drepturile fundamentale pe care Constitutia il garanteaza tuturor spaniolilor: dreptul la un loc de munca decent.

Luni, 10 octombrie, ora 20:00

In prezenta regizorului Jose Antonio Quiros. Dupa proiectie urmeaza o sesiune de Q&A cu regizorul spaniol.

Cenizas del cielo / Cenusa din cer (r. Jose Antonio Quiros, Spania, 2008, 96 min)

Cu: Celso Bugallo, Gary Piquer, Clara Segura, Beatriz Rico, Eduardo Antuna, Txema Blasco, Nicolas Fernandez Luna

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Ferguson, un scotian aventurier care scrie ghiduri turistice, viziteaza nordul Spaniei ca sa-si incheie ultimul text. Rulota pe care o conduce ramane in pana in apropierea cosurilor unei termocentrale. Se vede obligat sa ramana acolo, unde va lega o prietenie speciala cu Federico, care crede ca acordul de la Kyoto va duce la inchiderea termocentralei ce polueaza valea.

Marti, 11 octombrie, ora 16:00

Joi, 13 octombrie, ora 16:00

Punto y Raya / Punct si linie (r. Elias Schneider, Venezuela, 2004, 103 min)

Cu: Roque Valero, Edgar Ramirez, Ramiro Meneses, Daniel Alvarado

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Cheito si Pedro, unul venezuelean, celalalt columbian, se intalnesc la granita care separa cele doua tari intr-o perioada de nationalism exacerbat de ambele parti. Unul e acolo ca sa-si apere patria, celalalt are un tel foarte precis: sa dezerteze. In cele din urma, intre cei doi se leaga o frumoasa prietenie. Dar intervine tradarea...

Marti, 11 octombrie, ora 20:00

Cachimba (r. Silvio Caiozzi, Chile-Spania-Argentina, 2004, 127 min).

Cu: Pablo Schwarz, Mariana Loyola, Julio Jung

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Filmul nareaza singurul moment important din viata lui Marcos, un marunt functionar de banca. Intr-o harabaie de casa gata sa se darame, Marcos gaseste o colectie de tablouri de o valoare artistica indoielnica, opera a unui pictor chilian necunoscut care ar fi avut un oarecare succes in Parisul anilor a30.

Miercuri, 12 octombrie, ora 16:00

La buena nueva / Vestea cea buna (r. Helena Taberna, Spania, 2008, 108 min)

Cu: Unax Ugalde, Guillermo Toledo, Barbara Goenaga

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Miguel este un preot tanar numit paroh intr-un sat socialist chiar in momentul loviturii de stat din 1936. In eforturile lui de a-i apara pe cei asupriti, protagonistul se infrunta cu ierarhia ecleziastica si militara, punandu-si in joc propria viata. Isi gaseste refugiul in prietenia cu Margari, invatatoarea satului, al carei sot fusese asasinat la inceputul razboiului.

In perioada 7 - 13 octombrie 2011 Instituto Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Uniunea Cineastilor din Romania organizeaza cea de-a 9-a editie a Zilelor Filmului de Limba Spaniola.

In mod special, la aceasta editie, peliculele programate sunt dintre cele mai recente cele mai multe, din 2009 si 2010, inclusiv mult apreciatul Tambien la lluvia / Pana si ploaia, cu Gael Garcia Bernal in distributie si dtin numeroase premii importante in palmares.

Proiectia de gala a Zilelor Filmului de Limba Spaniola, El baile de la victoria / Dansul victoriei a lui Fernando Trueba, va avea loc vineri, 7 octombrie, pelicula fiind prezentată de criticul Cristina Corciovescu si Juan Carlos Vidal, directorul Instituto Cervantes.

Ca de obicei, festivalul va beneficia de un invitat special. Proiectia de luni, 10 octombrie, ora 20:00, a filmului Cenizas del cielo / Cenusa din cer va avea loc in prezenta lui Jose Antonio Quiros si va fi urmata de o sesiune de Q&A cu regizorul spaniol.

Biletele si abonamentele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Cinema Studio (Bd. Magheru 29).

CineFan.ro va prezinta programul complet al Zilelor Filmului de Limba Spaniola

Vineri, 7 octombrie, ora 19:00

Joi, 13 octombrie, ora 20:00

El baile de la victoria / Dansul victoriei (r. Fernando Trueba, Spania, 2009, 127 min)

Cu: Ricardo Darin, Abel Ayala, Miranda Bodenhofer, Ariadna Gil

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Odata cu instalarea democratiei, presedintele chilian decreteaza amnistie generala pentru toti cei inchisi pentru delicte fara varsare de sange. Printre cei amnistiati se aflau tanarul angel Santiago si veteranul Vergara Grey, un faimos spargator de seifuri, ale caror planuri de viitor nu pot fi mai diferite. In timp ce Vergara Grey nu doreste decat sa se intoarca la familia sa si sa-si schimbe viata, Angel viseaza sa se razbune pe primar si sa dea marea lovitura. Ii apare in cale tanara Victoria si vietile celor trei sufera o schimbare totala care ii va conduce catre confruntarea cu un nou destin.

Sambata, 8 octombrie, ora 16:00

Joi, 13 octombrie, ora 18:00

Mal dia para pescar / Zi nepotrivita pentru pescuit (r. Alvaro Brechner, Spania-Uruguay, 2009, 104 min)

Cu: Gary Piquer, Jouko Ahola , Antonella Costa, Cesar Troncoso

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Doi vantura-lume: Orsini, un afacerist smecher, cinic si ingenios, care-si spunea Printul, si cel pe care il reprezinta, Jacob Van Oppen, un fost campion mondial la lupte libere, o gorila imbatranita, alcoolica si de nestapanit, calatoresc prin America Latina. Incercand sa pastreze vie povestea care i-a unit, pornesc impreuna intr-un turneu prin diferite localitati. Bizara lor calatorie in cautarea unui trecut glorios se incheie insa in momentul in care evenimentele iau o intorsatura neasteptata si de necontrolat.

Sambata, 8 octombrie, ora 18:00

Miercuri, 12 octombrie, ora 20:00

Los condenados / Condamnatii (r. Isaki Lacuesta, Spania, 2009, 104 min)

Cu: Daniel Fanego, Arturo Goetz, Leonor Manso

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Doi luptatori de gherila se reintalnesc dupa 30 de ani in timp ce fac sapaturi ilegale pentru a gasi corpul unui al treilea camarad disparut atunci. Tensiunea acumulata si secretele pastrate in tot acest timp ies la iveala pe masura ce se apropie de un deznodamant neasteptat, in care nimic nu e ceea ce parea.

Sambata, 8 octombrie, ora 20:00

Marti, 11 octombrie, ora 18:00

Chico & Rita (r. Fernando Trueba, Javier Mariscal, Antonio Errando, Spania, 2010, 94 min)

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

La finalul anilor a40, in Cuba, Chico si Rita incep o pasionata poveste de dragoste. Chico este un tanar pianist indragostit de jazz, iar Rita viseaza sa ajunga o mare cantareata. Din noaptea in care destinul ii face sa se intalneasca la o petrecere intr-un club din Havana, viata ii tot apropie si ii desparte, asemenea unor personaje de bolero.

Duminica, 9 octombrie, ora 16:00

Miercuri, 12 octombrie, ora 18:00

Lope (r. Andrucha Waddington, Spania, 2010, 108 min)

Cu: Alberto Ammann, Leonor Watling, Pilar Lopez de Ayala, Antonio de la Torre

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Un tanar soldat se intoarce din razboi in Madridul secolului XVI, aflat in plina constructie. Ca multor altor sute de tineri, nu-i este clar pentru moment drumul pe care trebuie sa-l urmeze. In timp ce lupta pentru ambitiile sale si se confrunta cu propriile nelinisti, in viata lui apar doua femei: una liberala, femeie cu succes in afaceri, cealalta, o nobila visatoare. Filmul este o biografie romantata a lui Lope de Vega, unul dintre cei mai importanti si prolifici autori ai Secolului de Aur.

Duminica, 9 octombrie, ora 18:00

Amador (r. Fernando Leon de Aranoa, Spania, 2010, 110 min)

Cu: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille, Sonia Almarcha

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Marcela este o tanara cu probleme financiare care gaseste o slujba de vara ingrijindu-l, in absenta familiei, pe Amador, un domn varstnic imobilizat la pat. Crede ca asa isi va rezolva problemele, dar dupa cateva zile Amador moare, lasand-o pe Marcela intr-o situatie dificila. Moartea sa o lasa fara slujba, iar ea nu-si poate permite asta. Confruntandu-se cu o importanta dilema morala, Marcela va demonstra ca nu intotdeauna moartea poate opri viata.

Duminica, 9 octombrie, ora 20:00

Tambien la lluvia / Pana si ploaia... (r. Iciar Bollain, Spania-Franta-Mexic 2010, 104 min)

Cu: Luis Tosar, Gael Garcia Bernal, Juan Carlos Aduviri

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Costa, un neincrezator producator de film, si Sebastian, un tanar si idealist regizor, lucreaza impreuna la un proiect ambitios pe care urmeaza sa-l filmeze in Bolivia. Filmul are ca subiect sosirea spaniolilor in America, punand accent pe brutalitatea actiunilor lor si pe curajul catorva reprezentanti ai Bisericii care, prin cuvinte, se opun spadelor si lanturilor. Costa si Sebastian nu-si pot inchipui ca in Bolivia ii asteapta o confruntare care ii va zdruncina din temelii.

Luni, 10 octombrie, ora 16:00

El juego de la silla / Scaunele muzicale (r. Ana Katz, Argentina, 2003, 93 min)

Cu: Ana Maria Castel, Diego de Paula, Ana Katz, Luciana Lifschitz

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Victor, stabilit in strainatate, trebuie sa calatoreasca in tara sa de origine, trimis de firma unde lucreaza. Are la dispozitie doar o zi ca sa-si viziteze familia, care se va da peste cap ca sa-l primeasca cat mai frumos. Povestea merge de la rasturnari dramatice si tuse de umor pana la clipe de mare solemnitate in iubitul si traditionalul san al familiei.

Luni, 10 octombrie, ora 18:00

Pidele cuentas al Rey / Cere-i Regelui socoteala (r. Jose Antonio Quiros, Spania, 1999, 97 min)

Cu: Antonio Resines, Adriana Ozores, Nicolas Fernandez Luna

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Cand mina in care lucra s-a inchis, Fidel, un minier asturian, se hotaraste sa plece pe jos la Madrid ca sa-i ceara Regelui sa-i fie respectat unul din drepturile fundamentale pe care Constitutia il garanteaza tuturor spaniolilor: dreptul la un loc de munca decent.

Luni, 10 octombrie, ora 20:00

In prezenta regizorului Jose Antonio Quiros. Dupa proiectie urmeaza o sesiune de Q&A cu regizorul spaniol.

Cenizas del cielo / Cenusa din cer (r. Jose Antonio Quiros, Spania, 2008, 96 min)

Cu: Celso Bugallo, Gary Piquer, Clara Segura, Beatriz Rico, Eduardo Antuna, Txema Blasco, Nicolas Fernandez Luna

v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza

Ferguson, un scotian aventurier care scrie ghiduri turistice, viziteaza nordul Spaniei ca sa-si incheie ultimul text. Rulota pe care o conduce ramane in pana in apropierea cosurilor unei termocentrale. Se vede obligat sa ramana acolo, unde va lega o prietenie speciala cu Federico, care crede ca acordul de la Kyoto va duce la inchiderea termocentralei ce polueaza valea.

Marti, 11 octombrie, ora 16:00

Joi, 13 octombrie, ora 16:00

Punto y Raya / Punct si linie (r. Elias Schneider, Venezuela, 2004, 103 min)

Cu: Roque Valero, Edgar Ramirez, Ramiro Meneses, Daniel Alvarado

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Cheito si Pedro, unul venezuelean, celalalt columbian, se intalnesc la granita care separa cele doua tari intr-o perioada de nationalism exacerbat de ambele parti. Unul e acolo ca sa-si apere patria, celalalt are un tel foarte precis: sa dezerteze. In cele din urma, intre cei doi se leaga o frumoasa prietenie. Dar intervine tradarea...

Marti, 11 octombrie, ora 20:00

Cachimba (r. Silvio Caiozzi, Chile-Spania-Argentina, 2004, 127 min).

Cu: Pablo Schwarz, Mariana Loyola, Julio Jung

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Filmul nareaza singurul moment important din viata lui Marcos, un marunt functionar de banca. Intr-o harabaie de casa gata sa se darame, Marcos gaseste o colectie de tablouri de o valoare artistica indoielnica, opera a unui pictor chilian necunoscut care ar fi avut un oarecare succes in Parisul anilor a30.

Miercuri, 12 octombrie, ora 16:00

La buena nueva / Vestea cea buna (r. Helena Taberna, Spania, 2008, 108 min)

Cu: Unax Ugalde, Guillermo Toledo, Barbara Goenaga

v.o. spaniola, subtitrare in limba romana

Miguel este un preot tanar numit paroh intr-un sat socialist chiar in momentul loviturii de stat din 1936. In eforturile lui de a-i apara pe cei asupriti, protagonistul se infrunta cu ierarhia ecleziastica si militara, punandu-si in joc propria viata. Isi gaseste refugiul in prietenia cu Margari, invatatoarea satului, al carei sot fusese asasinat la inceputul razboiului.


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.