Editia a 3-a a Festivalului de Film Horror si Fantastic Luna Plina incepe exploziv (la propriu) cu The World's End / Sfarsitu' lumii (Marea Britanie, 2013). 

Cea mai recenta isprava marca Edgar Wright / Simon Pegg / Nick Frost, reprezinta partea a treia (si ultima) a trilogiei Cornetto – anul trecut, spectatorii prezenti la Biertan au aplaudat primul lor film, Shaun of the Dead (2004), prezentat in cadrul maratonului zombie. 

Combinatie improbabila de Invazia jefuitorilor de trupuri si In cautarea timpului pierdut, pus in scena cu aplomb si jucat de un veritabil who's who in materie de cinema insular contemporan (pe langa Pegg si Frost apar Martin Freeman, Eddie Marsan, Paddy Considine, Rosamund Pike si au cameo-uri Pierce Brosnan, Rafe Spall, Alice Lowe, David Bradley, Michael Smiley si Bill Nighy), The World's End a fost desemnat cel mai bun film britanic la Empire Awards 2014. 

Proiectia in aer liber, unica in Romania, va avea loc prin amabilitatea distribuitorului roman, Ro Image 2000.

Pe langa The World's End, anul acesta, sectiunea paralela TENEBRE, care prezinta un best of 2012-2014 in materie de productii de gen, propune cateva titluri de referinta din cinema-ul horror si fantastic, difuzate in premiera si in exclusivitate in Romania:

Rigor Mortis (2013) – zeci de festivaluri internationale (premiera mondiala a avut loc la Venetia) si premii la Bruxelles si Gerardmer pentru un cocktail macabru, saturat de efecte speciale si co-produs de legendarul Takashi Shimizu; pop-starul hong-konghez Juno Mak debuteaza in regie cu acest „chinese ghost story” updatat.

Witching and Bitching / Vrajitoarele din Zugarramurdi (2013) – Alex de la Iglesia combina dementa efervescenta din El dia de la Bestia si Accion mutante cu circul (sic!) grotesc din Balada triste de trompeta si cistiga aproximativ toate „premiile publicului” oferite de festivalurile la care a participat; plus vreo noua premii Goya.

Here Comes the Devil / Iata diavolul! (2012) – cinci (!) premii la Austin Fantastic Fest (film, regie, scenariu, actor, actrita) pentru aceasta sarja supranatural / sangeroasa, realizata de spaniolul Adrian Garcia Bogliano in „dulcele” stil saptezecist care l-a consacrat (vezi si segmentul B din The ABCs of Death).

All Cheerleaders Die / Si majoretele mor (2013) – dupa doua experiente nefericite (The Woods i-a fost remontat, iar de la Red a fost dat afara), americanul Lucky McKee revine in forta si cu pofta de rasete si maceluri; titlul spune (aproape) tot despre acest remake al filmului omonim scris si regizat impreuna cu Chris Siverston in 2001. 

Cea de-a 3-a editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic LUNA PLINA, primul festival din Romania dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc in perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, in judetul Sibiu.

Restul selectiei, titlurile din competitie si celelalte evenimente speciale vor fi anuntate in saptamanile ce urmeaza. Toate detaliile despre transport si cazare se gasesc pe site: www.lunaplinafestival.ro

Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/Event/47001406/Abonament-23-27-iulie

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.