Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) continua proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF / Operation Kino.

Organizata impreuna cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul si Odessa, caravana aduce in atentia publicului filme de succes, premiate la TIFF, punand accent totodata pe cele mai iubite filme romanesti ale anului. 

“Proiectul isi propune sa ofere oamenilor care locuiesc in orase fara cinematografe experienta cinema-ului de calitate. 

Alaturi de celelalte caravane din tarile partenere, evenimentul ajuta la popularizarea celei de-a saptea arte si la promovarea unor filme romanesti care inca nu sunt cunoscute pe deplin in toata tara. 

Fiecare editie s-a dovedit a fi un succes, initiativa noastra a fost primita cu interes si speram ca si in acest an Caravana va fi apreciata de public”, a declarat Tudor Giurgiu, presedinte TIFF.

Cea de-a cincea editie a  Caravanei TIFF / Operation Kino va avea loc in perioada iunie - septembrie in mai multe orase din Romania printre care Piatra Neamt (8 - 10 iulie), Brasov (11 – 13 iulie), Medias (30 iulie – 1 august), Falticeni (2 – 4 august), Iasi (5 – 6 august), Timisoara (11 – 13 august), Oradea (15 – 17 august), Alexandria (19 – 21 august), Targoviste (5 - 7 septembrie). 

Intre 8 - 10 iulie, Caravana poposeste la Piatra Neamt (Strandul Tineretului), iar intre 11 - 13 iulie, cinefilii din Brasov se vor putea bucura de proiectii in Piata Sfatului.

La editia de anul trecut, peste 30.000 de spectatori din 14 orase au participat la proiectiile de filme.

Iata ce filme vor putea fi vazute:

Stockholm (r. Rodrigo Sorogoyen) - Trofeul Transilvania, TIFF 2014

Totul se intampla intr-o singura noapte. O noapte banala pentru el, dar una iesita din comun pentru ea. Nu isi dau seama, dar dupa aceasta unica noapte vor fi legati pentru totdeauna.

Nunta in offsaid / La gran familia Espanola (r. Daniel Sanchez Arevalo)

Ephraim, cel mai mic din cinci frati, ii cere colegei lui Carla, in varsta tot de zece ani, sa se marite cu el cand vor implini 18 ani. Opt ani mai tarziu, cine s-ar fi gandit ca Spania va juca finala Cupei mondiale la fotbal in Africa de Sud exact in ziua nuntii lor? Ephraim isi reuneste familia in aceasta zi de catharsis national si, cu intreaga tara paralizata de meci, fiecare membru al familiei se va confrunta cu cea mai importanta provocare a vietii: sa se accepte asa cum este.

Urmeaza-mi vocea / Come to my voice (r. Huseyin Karabey)

Intr-un sat kurd din creierii muntilor, mica Jiyan este ingrijorata ca tatal ei a fost arestat de politia turca pe motiv ca ar face parte din gruparile militare locale. Va fi eliberat numai daca familia ii preda pusca. Problema este ca nu a avut niciodata una! Prin urmare bunica lui Jiyan, Berfé, nu are ce altceva sa faca decat sa porneasca in cautarea unei arme.

Canibal (r. Manuel Martin Cuenca)

Carlos este cel mai apreciat croitor din Granda, dar este si un ucigas ce bantuie in umbre. Nu simte nicio remuscare si nicio vina, pana cand Nina apare in viata lui. Ea il va face sa inteleaga adevarata natura a faptelor sale si, pentru prima data, barbatul va simti dragoste. Cu Olimpia Melinte si Antonio de la Torre

Premii: Cea mai buna imagine - Premiile Goya 2014, Cea mai buna imagine - San Sebastian 2013.

In mijlocul pustiului alb / Into the White (r. Petter Naess)

Suntem la inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, iar deasupra Norvegiei o grea batalie se da in inaltul cerului: doua avioane, unul britanic, celalalt german, se prabusesc intr-un tinut izolat. Coincidenta face ca pilotii goniti de gerul naprasnic sa caute adapost in aceeasi coliba. Razboiul i-a transformat in inamici, dar provocarile situatiei lor ii vor obliga sa colaboreze pentru a supravietui.

Culoarea cameleonului / The Color of the Chameleon (r. Emil Hristow)

Un amestec reusit de comedie si thriller in care un individ misterios ajunge in timpul comunismului sa-si creeze propria retea de informatori din randul intelectualilor.

With Mum (r. Faruk Loncarevic)

Sarajevo. Un deceniu dupa razboi. Berina, o tanara artista introvertita, incearca sa-si salveze mama bolnava de cancer in faza terminala prin ritualuri, magie, speranta. 

#selfie (r. Cristina Iacob)

In loc sa stea acasa si sa invete pentru Bac, trei proaspat absolvente de liceu decid sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel. Yasmine, Roxi si Ana sunt hotarate sa se distreze si sa uite de responsabilitati in ultimele doua zile dinainte de examenul maturitatii, iar asta inseamna sa incalce orice regula si sa faca tot ce le trece prin minte, fara sa tina cont de consecinte. Vor libertate, adrenalina si dragoste de-o vara, iar cei trei tineri pe care ii agata la mare par mai mult decat dispusi sa le ofere ce doresc.

Cainele Japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu) - Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut - TIFF 2014

Batranul Costache Moldu si-a pierdut sotia, casa si agoniseala de-o viata, in urma unei inundatii. Intoarcerea neasteptata a fiului sau, Ticu, din Japonia, alaturi de sotie si baiat, ii va pune pe amandoi in situatia in care trebuie sa reinvete sa comunice, sa redevina o familie. Costache invata sa devina un bunic adevarat pentru nepotul lui de sapte ani, iar Ticu repara greselile trecutului. Un film delicat si tandru despre reconciliere familiala. Cu Victor Rebengiuc si Serban Pavlu

Bucuresti, unde esti? (r. Vlad Petri)

La 23 de ani de la Revolutie, romanii se intorc pe strazile Bucurestiului, recucerind spatiul public. Regizorul le urmareste povestile pe parcursul unui an de zile, de la primele zile ale protestelor pana in zilele referendumului pentru demiterea presedintelui. Un film despre oameni in acelasi timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati. Si despre o revolutie care devine o absurditate tragica.

Domnisoara Christina (r. Alexandru Maftei) (foto)

Ecranizare a binecunoscutei nuvele Domnisoara Christina de Mircea Eliade. Prins intre dragostea imposibila de dincolo de moarte a Domnisoarei Christina si cea pamanteana pentru Sanda, logodnica lui, tanarul Egor lupta pe taramul alunecos dintre vis si realitate. Va reusi el sa-si salveze iubita si sufletul din aceasta confruntare intunecata?

Sunt o baba comunista (r. Stere Gulea)

Povestea Emiliei, o sexagenara care traieste in liniste cu sotul ei Tucu intr-un orasel de provincie. Cuplul nu mai poate de bucurie cand primeste un telefon din Canada: fiica lor Alice va veni in vizita impreuna cu logodnicul ei american, Alan. Lucrurile nu pot sta mai bine pentru Emilia, care de-abia asteapta sa se bucure de fericirea copiilor. Mai mult, Emilia, celebra in cartier pentru nostalgiile ei comuniste, este rugata sa participe la un documentar despre giganticele serbari organizate in comunism cu ocazia zilei de 23 august. Cu: Luminita Gheorghiu, Marian Ralea, Ana Ularu

Love Building (r. Iulia Rugina)

Love Building este o tabara dedicata relatiilor destramate in care 14 cupluri vin sa isi repare povestile de dragoste. Dar cei trei traineri care ii asista au propriile lor probleme, iar lucrurile scapa incet de sub control. In cursa continua catre "si au trait fericiti pana la adanci batraneti" apare o intrebare: "Poti sa repari dragostea in 7 zile?"

Intrarea la proiectiile de filme este libera. Mai multe detalii despre filme si program gasiti pe www.tiff.ro si pe pagina de Facebook - www.facebook.com/caravanatiff .

Caravana Filmelor TIFF / Operation Kino este un proiect organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.