Prima editie a Caravanei Filmelor NexT atrecut de jumatatea itinerariului planificat pentru aceasta vara, ajungand la peste 4.000 spectatori in cele 5 orase parcurse pana acum. 

Caravana a debutat pe 8 august si a poposit pentru cate doua seri in Brasov – pe Aleea de sub Tampa, in Alba Iulia – la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina, in Oradea –in Parcul 1 Decembrie, in Deva – in Piata Unirii si in Targu Mures – in Complexul de Agrement si Sport „Muresul”.

Organizata in jurul conceptului de „picnic si cinema sub clar de luna”, Caravana Filmelor NexT a atras publicul in spatii neconventionale, luminate de lampioane si amenajate astfel incat vizionarea filmelor in aer liber sa se transforme intr-o experienta originala. 

Caravana Filmelor NexT a ajuns in acest moment in Piatra Neamt, in Strandul Tineretului, un spatiu complex de petrecere a timpului liber dezvoltat la baza Muntelui Cozla. 

NexT isi asteapta spectatorii in serile de 18 si 19 august, de la ora 21.30, pe pajistea din Zona Punte pentru a se bucura de scurt metrajele din programele NexT Disco Night si Oscars Night. 

Caravana NexT in Oradea.

De miercuri, Caravana va pleca mai departe, urmand sa se opreasca pentru cate doua seri la Palas Mall, in Iasi (20 si 21 august) si Gradina Publica din Galati (22 si 23 august), si isi va incheia traseul cu o proiectie speciala in Bucuresti, pe 24 august, in Parcul Herastrau, la Roaba de cultura.

Misiunea Caravanei Filmelor NexT este de a aduce publicului din tara, pe timpul verii, o parte din cele mai indragite scurt metraje romanesti si internationale prezentate pana acum in cadrul Festivalului International de Film NexT in Bucuresti, prilejuind astfel intalnirea spectatorilor cu un gen de cinema care nu exista in mod curent in circuitul comercial, ci doar in cel festivalier. 

Intrarea este liberala toate proiectiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT.

Detalii despre filmele prezentate se pot gasi pe site-ul oficial www.nextfilmfestival.ro.


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.