Cea de-a doua editie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc intre 1 si 5 octombrie, in Brasov (jud. Brasov), la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinemateca Patria si Club Rockstadt.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competitional - in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - si are 3 sectiuni: competitie lung metraj international, competitie scurt metraj international si competitie scurt metraj romanesc.

In competitia de lung metraj international au fost selectionate 6 filme, toate putand fi urmarite in premiera in Romania. Printre titlurile selectionate se numara The Canal / Canal (2014) al regizorului irlandez Ivan Kavanagh siNorviyia / Norway (2014), lung metrajul regizorului grec Yannis Veslemes.

Pentru Canal regizorul irlandez Ivan Kavanagh amesteca thrillerul psiholgic cu filmul politist si povestile cu fantome. David, lucrator la o arhiva de filme descopera accidental ca in casa in care locuieste impreuna cu familia a avut loc o crima oribila. 

Curiozitatea sa pentru ororile comise cu mai bine de o suta de ani in urma trezesc insa ceva. Un ceva feroce si deloc dispus sa se lase investigat. Iar prima persoana care dispare este tocmai sotia lui David, pe care toata lumea incepe sa il suspecteze de crima.

In Norway un vampir pasionat de dans, un norvegian dealer de droguri si o prostituata se intersecteaza in Atena anului 1984. Comedia neagra semnata de Yannis Veslemes este delicios de cinica si poate trece drept un Jarmush ratacit prin Elada epocii disco. 

Filmul va rula in prezenta regizorului.

In cadrul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc o proiectie speciala, la 10 ani de la premiera filmului lui Julian Richards, a lung metrajului The Last Horror Movie, unul dintre reperele cinema-ului independent. 

Thriller-ul despre un duo de ucigasi in serie care-si inregistreaza pe VHS crimele si le infiltreaza prin centre de inchirieri casete video pentru a pescui si victime, si spectatori, este deranjant de eficient. Si nu doar din ororile prezentate ci si din modul subversiv in care aduce in discutie voyeurismul spectatorului si spectacularizarea celor mai oribile violente. 

Multiplu premiat prin festivaluri, The Last Horror Movie este un reper si pentru pasionatii genului found footage, dar si o vizionare necesara oricarui cinefil. 

Galezul Julian Richards este unul dintre regizorii cu cultstatus ai genului horror. Thrillerele sale brutale - Shiver (2011), Summer Scars (2007) si The Last Horror Movie (2004) - sunt filme care abordeaza mecanica violentei si disfunctiile societale. Richards este si unul dintre jucatorii importanti de pe piata distributiei internatioanle de film prin compania sa, Jinga Films. 

Julian Richards este presedintele juriul Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

De asemenea, din juriu mai fac parte si Toni Benages i Gallard – artist grafic si director al Festivalului Cryptshow (Barcelona), selectioner pentru Filmets Badalona Film Festival – si Aurelian Nica, Original Production Manager HBO Romania (Ramai cu mine, Anul Dragonului, Vorbitor, The Shukar Collective Project, In deriva, Lumea vazuta de Ion B. – care a castigat un premiu Emmy in 2010 -, Australia).

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov,este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.