Miercuri, 1 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov, va avea loc Gala de Deschidere a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a filmului lui Gary Shore, Dracula: Povestea nespusa / Dracula Untold.

Dracula: Povestea nespusa exploreaza originile legendei care ne bantuie de sute de ani si ne duce in calatoria la capatul careia Vlad Dracul, un om cu puteri uluitoare, dar si cu defecte pe masura, ajunge Dracula. 

O poveste de iubire tragica a unui erou ca nimeni altul, o lupta dramatica in care numai Diavolul putea oferi forta si armele celui care a ramas cunoscut lumii intregi sub numele Dracula.

Luke Evans (Fast & Furious 6, Immortals) este protagonistul epopeii Dracula Untold, Gary Shore este regizor, iar Michael De Luca, producator. Alaturi de Luke Evans ii regasim pe Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh si Samantha Barks

Dupa mai multe roluri pe scenele teatrelor comerciale din Londra, actorul galez Luke Evans a devenit cunoscut la Hollywood in 2010, datorita rolului Apollo din remake-ul lui Louis Leterrier la Infruntarea Titanilor. 

Au urmat filme ca Immortals, The Raven sau The Three Musketeers (r. Paul W.S. Anderson), iar in ultimii doi ani Luke Evans a atras atentia prin rolurile interpretate in blockbuster-ele Fast & Furious 6 si The Hobbit.

Gary Shore este originar din partea de nord a Dublinului, a studiat la Scoala Nationala de Film din Dublin si la Central Saint Martins din Londra, si este cunoscut ca regizor de reclame, lucrand de-a lungul timpului cu Adidas, Gatorade, EMI, Warner Brothers, Vogue, Nokia, Heineken sau Ministerul Turismului din Muntenegru. 

In 2009, Gary a atras atentia Hollywood-ului cu un trailer fals, intitulat The Cup of  Tears, trailer care l-a ajutat sa obtina un contract pentru trei filme cu Universal.

Dracula Untold este debutul sau in lung metraj de fictiune.

Dracula Untold este prezentat in avanpremiera in Romania, prin amabilitatea Ro Image 2000, si va fi lansat in cinematografele din toata tara pe 3 octombrie.

Cea de-a doua editie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc intre 1 si 5 octombrie, in Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinemateca Patria si Club Rockstadt.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competitional - in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - si are 3 sectiuni: competitie lung metraj international, competitie scurt metraj international si competitie scurt metraj romanesc.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.