Ne mai desparte o saptamana de startul editiei cu numarul 21 a IFFEST Document. Art., Festival International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism

Fondat in anul 1993 de scriitorul si cineastul Nicolae Luca, membru titular al UCIN si al CIFFT (Comitetul International al Festivalurilor de Film Turistic, Viena, Austria), IFFEST „DOCUMENT. ART.” este produs si organizat de  Asociatia Romana de Film Document. Art. si se bucura de sprijinul UCIN. 

Ca si in anii trecuti, festivalul se desfasoara sub sloganul Inovatie si creativitate.

In competitia actualei editii au fost inscrise circa 600 filme din 68 tari, dintre care au fost selectate 95 ca, in final, 45 sa fie nominalizate pentru premii. 

Unele productii din Anglia, Croatia, Italia, Polonia, Spania, Trinidad & Tobago, Turcia vor fi prezentate de proprii lor realizatori. 

Printre oaspeti se afla si Donatella Cocchini, initiatoarea si organizatoarea Festivalului de Film Turistic din Spello, provincia Perugia, Italia

O editie cu multe filme documentare de scurt, mediu si lung metraj, unele premiate la alte evenimente cinematografice similare, printre care  si Festivalul International al Filmului de Arta, FIFA, Montreal, Canada.

Publicul va avea prilejul sa ia contact, cu ajutorul imaginilor filmate, cu realitati geografice si culturale ale unor tari ca Republica Vanuatu, Trinidad & Tobago s.a.  

Cateva titluri selectate in mod aleatoriu:  Pichuco de Martin Turnes (Argentina), Rene Gruau - creator de moda (produs de NDR Arte & Rai Educational, Germania, Italia, regizor Adolfo  Conti), Ecuador, cu ochii inchisi (de Daniel Chamorro, Spania), In cautarea lui Marco Polo (TV Zagreb, regizor Miro Brankovic), Un scaun potrivit pentru un inger (Canada, Finlanda, regizor Raymond St-Jean), Ome: Povestiri dintr-o tara pe cale de disparitie (regizor Raul Paz Pastrana, Ecuador), Povestea ceterasului fara o mana (regizor Sorin Grecu, Romania).

Juriul, format din Marina Roman si Luminita Boerescu, critici de film, Mihai Orasanu, membru al Asociatiei Autorilor Coloanei Sonore, UCIN, producatorul si regizorul Rodrigo Fernandez, Chile, si  prezidat de Calin Stanculescu, critic de film, va decerna Marele Premiu Acvila de Aur si premiile pentru cele mai bune pelicule inscrise la sectiunile film de ara si experimental, film de ecologie si mediu, precum si documentar turistic.        

Festivalul va avea loc in perioada 15 – 18 octombrie 2014 la Bucuresti.

Gazde sunt Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Piata Revolutiei, sala Institutului Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr.38, Bucuresti, precum si sala Liceului Teoretic „Dante Alighieri”, Bucuresti. 

Intrarea este libera. 

Alte detalii gasiti pe site-ul www.dokumentarts.ro si pe contul de facebook/dokumentarts.


Din aceeasi categorie...

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...