La sfarsitul saptamanii trecute CineFan a fost invitat de distribuitorul Ro Image la un eveniment inedit: lansarea blockbustrului Jurassic World in Romania si deschiderea Dino Parc Rasnov – un adevarat Jurassic Park romanesc in care cei mici si nu numai pot vedea “pe viu” peste 46 de specii de dinozauri, in marime naturala.

Dino Parc Rasnov este unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei. Parcul se intinde pe o suprafata totala de 1,6 hectare, unde poti fi vazuti 46 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific. Cel mai mare dintre dinozauri are 20 de metri inaltime si 22,4 metri lungime, iar cel mai mic are 30 de centimetri.

Pe langa dinozauri, in parc mai putem gasi casute in arbori, un cinematograf in aer liber, tiroliene si un mini muzeu ce completeaza experienta intoarcerii in era Dinozaurilor.

Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro, finantat din fonduri europene prin Programul Operational Regional 2007-2013, din care 70% finantare europeana si 30% fonduri proprii.

Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primaria Rasnov pentru o perioada de 49 de ani.

Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi intre orele 09,30 - 20,00, iar pretul unui bilet este de 28 de lei pentru adulti si 22 de lei pentru copii. Copiii cu varsta sub 3 ani au acces gratuit.

S-ar parea insa ca investitia este una foarte rentabila! Conform unei postari pe pagina de facebook oficiala a parcului (Dino Parc Rasnov), in primul weekend 11.000 de vizitatori au trecut pragul parcului!

Dupa ce am facut turul parcului, am fost invitati sa vedem in avanpremiera Jurassic World – noul capitol al seriei Jurassic Park – un film de exceptie care deja a doborat recordul la incasari din toate timpurile: in primele 3 zile in SUA filmul a strans 208.806.270 $. Incasarile din intrega lume din primul weekend (inclusiv Romania) se ridica la 549.762.954 $.

O cronica a filmului puteti citi la noi pe site aici.

Multumiri Ro Image pentru aceasta experienta inedita!

Iata mai jos cateva imagini facute de noi la acest eveniment. Foto: Emanuel Lazarescu / CineFan.ro toate drepturile rezevate.

 


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.