Cea de-a 4-a editie Festivalului de Film Fantastic Luna Plina va avea loc in perioada 14-16 august la Biertan, in Transilvania.

Vreme de un weekend, fanii cinema-ului de gen si nu numai vor avea parte de proiectii in aer liber, petreceri, cantari, plus o noua editie a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompania de de-acum traditionalul targ cu produse specific locale.

Anul acesta, ostilitatile sunt deschise de filmul frantuzesc Horsehead, de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015, si cu Catriona MacColl, Murray Head si Philippe Nahon in distributie.

O alta premiera romaneasca, tot in exclusivitate la Biertan, este deranjantul thriller belgian Cub, de Jonas Govaerts, premiat pentru regie la Sitges 2014 si lansat in celebra sectiune „Midnight Madness” de la Toronto.

Highlight-ul acestei editii se anunta a fi The Night of the Creature Features, un maraton sanglant care saluta trei clasice incontestabile dar de factura diferita, a caror trasatura comuna ar fi faptul ca vor tine spectatorii, o vreme, departe de apa. 

In ordinea numerelor de pe tricou: Jaws / Falci (1975, regia Steven Spielberg), proiectie aniversara la 40 de ani de la premiera, intr-o versiune restaurata digital; Piranha (1978, regia Joe Dante), practic un omagiu satiric adus anteriorului; si Alligator (1980, Lewis Teague), proiectie aniversara la 35 de ani de la premiera.  

In acest an, castigatorul trofeului „Luna Plina” va fi desemnat prin votul publicului. Cele cinci premiere romanesti absolute care concureaza pentru premiul cel mare sunt:

Realite – O noua sarja semnata Quentin Dupieux, cu Alain Chabat pe post de regizor care-si vede filmul proiectat in cinema inainte de a fi inceput turnajul.

Fury: The Tales Of Ronan Pierce – Ecranizare aiuritoare a unui graphic novel care de fapt nu exista; Cel mai bun film la Fantastic Planet 2014.

Bodom – Primul found footage unguresc, bazat pe fapte cat se poate de real-infricosatoare.

Horsehead – Premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon si Murray Head (!)

Cub – Thriller deranjant si cu copii, dar nerecomandat minorilor. Premiul de regie la Sitges.

Anul acesta, trei American masters (Steven Spielberg, Joe Dante, Lewis Teague) se intalnesc in cadrul evenimentului Night of the Creature Features, in compania clasicelor Falci, Piranha, Alligator, toate prezentate in versiuni restaurate.

Ca in fiecare an, festivalul „Luna Plina” se incheie cu proiectia in aer liber a cultissimului The Rocky Horror Picture Show, care in august 2015 implineste fix 40 de ani. Let's do the time warp again!

Toate detaliile despre transport si cazare se gasesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival

Festivalul de Film Horror si Fantastic „Luna Plina”  este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Transilvania Film.

Program complet Luna Plina 2015:

Vineri – 14 August

GRADINA MÉLIÈS

21:30 Falci / Jaws (SUA 1975, 123 min, r. Steven Spielberg)

Primul blockbuster modern, mai in forma ca oricand, la fix 40 de ani de la premiera. 

CINEMA VERTIGO

00:00 Piranha (SUA 1978, 94 min, r. Joe Dante)

O productie Roger Corman, un breaktrough pentru Joe Dante, un omagiu sanglant-satiric adus filmului de la 21:30.

01:30 Alligator (SUA 1980, 91 min, r. Lewis Teague)

Un cult subevaluat, pe un subiect ironic-improbabil si cu Robert Forster intr-un rol de zile mari. 

SALA KARLOFF

19:00 Horsehead (Franta 2014, 89 min, r. Romain Basset)

Premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon si Murray Head (!)

Sambata – 15 August

GRADINA MÉLIÈS

21:30 Realite (Franta/SUA 2014, 95 min, r. Quentin Dupieux)

O noua sarja semnata Mr. Oizo, cu Alain Chabat pe post de regizor care-si vede filmul proiectat in cinema inainte de a fi inceput turnajul.

CINEMA VERTIGO

00:00 Rocky Horror Picture Show (Marea Britanie 1975, 100 min, r. Jim Sharman)

Midnight madness! Camp asumat! Coloana sonora adictiva! Film-cult prin excelenta.

SALA KARLOFF

15:00 Fury: The Tales Of Ronan Pierce (SUA 2014, 91 min, r. Kevin A. McCarthy, Edward Payson)

Ecranizare aiuritoare a unui graphic novel care de fapt nu exista; Cel mai bun film la Fantastic Planet 2014.

17:00 Bodom (Ungaria 2014, 65 min, r. Gergö Elekes, József Gallai)

Primul found footage unguresc, in premiera absoluta pe aceste meleaguri.

19:00 Cub (Belgia 2014, 84 min, r. Jonas Govaerts)

Thriller deranjant si cu copii, dar nerecomandat minorilor. Premiul de regie la Sitges.

Duminica – 16 August

SALA KARLOFF

12:00 PROIECTIE FILM CASTIGATOR. Trofeul „Luna Plina” va fi acordat pe baza votului publicului, unuia dintre urmatoarele filme: Horsehead, The Fury, Bodom, Cub si Realite.


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.