Bagajele pentru aventura Caravana NexT 2015 sunt pregatite. Va dam intalnire in cinematografe rasarite peste noapte pe pajisti, in parcuri, paduri si gradini din orasele voastre pentru picnic si cinema sub clar de luna. 

Noua orase, cate doua seri de proiectie in fiecare dintre ele si peste 30 de filme in valiza.

Sambata, 8 august, Caravana ajunge la Piatra Neamt, primul oras de pe traseul de anul acesta. si opreste  la Strandul Tineretului, unde va asteptam sa ne bucuram impreuna de doua seri de proiectii in aer liber.  

Pornim caravana cu o seara in care ne amuzam. Next Comedy Night este programul pregatit pentru sambata, 8 august, in Piatra Neamt. Iata cateva filme din selectie:

Minitrip (r. Jean-Michel Vovk, 2008, Belgia, 17’) este o mica cronica a unui dezastru anuntat despre drumul haotic al echipei nationale de bowling a Albaniei pierduta in lumea interlopa a Bruxelles- ului clandestin. 

Stefan (r. Stanca Radu, 2007, Romania, 13’) vorbeste despre rolul predestinat al voievodului Stefan cel Mare care devine centrul universului pentru un baietel care se pregateste pentru o serbare.

Cel mai trist baiat din lume / The saddest boy in the world (r. Jamie Travis, Canada, 2006, 14’) spune povestea lui Timothy Higgins, cel mai trist baiat din lume, care se pregateste sa se spanzure la petrecerea data in cinstea cele de-a noua aniversari ale sale. 

Lord (r. Adrian Sitaru, Romania, 2009, 21’) e despre Toni care, cu toate ca uraste cainii, isi castiga viata adunandu-i pe cei pierduti si apoi santajandu- le stapanii, pentru sume frumusele de bani. 

Duminica, strecuram putina dragoste in program. Iata cateva filme din NexT is Love:

Micul cuceritor / Petit bonhomme / Little man (foto) (r. Victor Rodenbach & Hugo Benamozig, Franta, 2013, 13’): intr-o dupa-amiaza la piscina, Henri, in varsta de 9 ani, se hotaraste sa urmareasca sfatul tatalui sau de-a o seduce pe micuta Rachel, de care este indragostit nebuneste. 

97% (r. Ben Brand, Olanda, 2013, 8’): printr-o aplicatie pe telefon, Bert primeste mesaj ca fata visurilor sale se afla in apropiere. Acum nu trebuie decat sa o gaseasca inainte ca metroul sa ajunga la capatul liniei. 

Adulti / Grown ups / Casitas (r. Javier Marco, Spania, 2014, 10’):  Carlos si Marta, amandoi de 35 de ani, traiesc viata la care au visat dintodeauna: au o casa cu curte, un caine si asteapta chiar si un copil... dar, de fapt, nu exista viata perfecta. 

Tanghi Argentini (r. Guido Thys,  Belgia, 2006, 14’): un functionar  neindemanatic are doar  cateva zile sa se transforme intr-un maestro al tangou-ului.

Dupa Piatra Neamt, Caravana opreste la Iasi pe 10 si 11 august, unde ne intalnim cu cinefilii la Parc Palas. Ne intindem paturile pe iarba verde si timp de doua seri ne bucuram  impreuna de filmele scurte de la  Oscars Night si NexT is Love.

Iata cateva filme din programul Oscars Night:

Telefonul / The Phone Call (r. Mat Kirkby, Marea Britanie, 2013, 20’), povestea unei femei care lucreaza la un centru pentru situatii de criza si care primeste un telefon de la un barbat mai in varsta cu tendinte de sinuciere. 

Lampa tibetana / La Lampe au Beurre de Yak / Butter Lamp (r. Hu Wei, China/Franta, 2013, 15’) e despre un fotograf si asistentul sau care fotografiaza locuitorii unui sat tibetan.

Boogaloo si Graham / Boogaloo and Graham (r. Michael Lennox, Marea Britanie, 2014, 14’): James si Malachy primesc doi pui de gaina de la generosul lor tata, pe care acum trebuie sa-i creasca.

Parvaneh (r. Talkhon Hamzavi, Elvetia, 2012, 24’): o adolescenta din Afganistan, care traieste intr-un centru de refugiati din Elvetia, nu reuseste sa trimita bani familiei ei si o roaga pe o tanara elvetianca sa o ajute. 

Periplul prin Moldova continua pe 12 si 13 august la Targu Neamt, in Parcul Central unde va asteptam la NexT Comedy Night si la NexT Romanian Shorts

Programul dedicat scurt metrajelor romanesti cuprinde: Muzica in sange (r. Alexandru Mavrodineanu, Romania, 2010, 16’), Valuri (r. Adrian Sitaru, Romania, 2008, 17’), Pui de somn (r. Paul Muresan, Romania, 2014, 5’), Sa mori de dragoste ranita (r. Iulia Rugina. Romania, 2014, 17’), Golanii (r. Bogdan Drumea, Romania, 2015, 16’), Nunta lui Oli (r. Tudor Cristian Jurgiu, Romania, 2009, 22’) si De azi inainte (r. Dorian Boguta, Romania, Romania, 36’).

Itinerariul complet al Caravanei NexT 2015: Piatra Neamt (8-9 august), Iasi (10-11 august), Targu Neamt (12-13 august), Targu Mures (14-15 august), Cluj Napoca (16-17 august), Oradea (19-20 august), Bistrita (21-22 august), Vatra Dornei ( 23-24 august) si Brasov (26-27 august). 

Caravana se intoarce in Bucuresti pe 29 august pentru o proiectie speciala in Gradina A2. Si in acest an, accesul la proiectiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit. 

Mai multe detalii pe: http://caravananext.ro/


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.