Festivalul International 3Fest Pitesti este locul unde pasionatii de arta, de cinema si fotografie se intalnesc. 

Aflat la cea de-a 9-a editie, Festivalul 3Fest este organizat integral de tinerii voluntari activi ai Asociatiei 3Fest. 

Festivalul se bucura la nivel judetean de sprijinul Directiei Judetene de Sport si Tineret cat si al Consiliului Judetean al elevilor Arges.

Evenimentul are loc anual, in orasul Pitesti si marcheaza in calendarul acestuia o saptamana plina de arta, film, fotografie, muzica, intre 31 August - 4 Septembrie.

Iata cateva dintre surprizele acestei editii:

Workshop de fotografie urbana

Anul acesta 3Fest va ofera sansa de a lua parte la workshopuri in domeniul fotografiei oferite in colaborare cu Echipa F64.

Atelierul de fotografie urbana de Marti, 1 Septembrie, va fi sustinut de Mirela Momanu din partea F64.

Participantii au nevoie pentru acest atelier de orice device cu camera ca si accesoriu.

Locatia atelierului este Sediul Asociatiei 3Fest, (vis-a-vis de Consiliul Judetean Arges, langa magazinul Benvenuti).

Inscrieri la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ateliere film

In acest an, Festivalul 3Fest va invita sa luati parte la ateliere gratuite de film si atelier Blender video editing alaturi de invitatii speciali ai 3Fest: Jean-Michel Zelmeur (Franta), Rodrigue Ulrich Calagne DIEME (Senegal), Virginie Gabeulet (Franta) si Adrian Manolache (director Tripoteca).

Participantii la ateliere au nevoie de un device pentru filmat si laptop.

Programul atelierelor este urmatorul:

27.08.2015 Ateliere film + Blender, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00; 16.00-18.00

28.08.2015 Ateliere film + Blender, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00; 16.00-18.00

29.08.2015 Ateliere film, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00

30.08.2015 Ateliere film, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00; 16.00-18.00

31.08.2015 Ateliere film + Blender, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00; 16.00-18.00

01.09.2015 Ateliere film + Blender, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00

02.09.2015 Ateliere film + Blender, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00

03.09.2015 Ateliere film, sediul Asociatiei 3fest 11.00-13.00

Locatia atelierelor este Sediul Asociatiei 3fest, (vis-a-vis de Consiliul Judetean Arges, langa magazinul Benvenuti).

Workshop de montaj video

Echipa 3Fest va invita si la un workshop de montaj video in programul gratuit si open-source Blender, care castiga teren in fata marilor companii de softuri platite, atingand profesionalism prin multitudinea de useri care imbunatatesc softul constant prin pasiune.

Blender va va oferi posibilitatea de a intra rapid in posesia unor skilluri de montaj video, iar in plus are avantaje mari pentru cei ce vor sa invete mai departe grafica 3D si efecte speciale, acest soft avand toate aceste dotari si nu numai.

Veti putea fi instruiti de catre Adrian Manolescu, tutore in video editing si efecte speciale, filmmaker, animator, video performer si director al festivalului de film si arta Tripoteca. A lucrat in domenii legate de video in peste 10 tari, atat in Europa cat si in SUA, si este pitestean.

Inscrieri la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Concurs Kendama

3Fest va propune in acesta editie si un concurs inedit!

Concursul de kendama pentru amatori dar si profesionisti va avea loc la Urban Home pe data de 30 August.

Juriul este format din Alpha din partea Kendama Play, Oase de la Sweets Kendamas si Radu Sorescu.

Cei interesati sa participe se pot inscrie la numarul de telefon 0746.980.801 sau o pot face in ziua competitiei.

Premiile pentru castigatori vor consta in kendame, tricouri si stikere!

Juriul 3Fest 2015 din acest an:

Renumitul critic de film Irina Margareta Nistor se intoarce in Pitesti pentru a face parte din juriul Concursului de film al Festivalului 3Fest editia 2015, pentru a doua oara, aceasta jurizand si in editia anterioara.

Actorul Alexandru Bindea, cunoscut pentru numeroasele roluri de pe scena Teatrului National din Bucuresti, dar si roluri in filme celebre precum Nunta Muta in regia lui Horatiu Malaele, Condamnat la viata alaturi de Harvey Keitel si Gérard Depardieu dar si in televiziune, a fost membru al juriului Festivalului 3fest 2014 si revine anul acesta pe pozitia de jurat 3fest.

Emanuel Lazarescu este critic de film si initiatorul siteului cineFan.ro, site care reprezinta un adevarat ghid in lumea filmelor si un promotor al evenimentelor cinematografice.

Alisa Ciobanu este in prezent director executiv al Directiei Administratie Publica Comunitati Locale. Este considerata un adevarat prieten al festivalului 3fest deoarece a incurajat si sustinut dezvoltarea festivalului inca de la inceputurile sale, precum si munca voluntarilor. Alisa Ciobanu va fi prezenta si in aceasta editie a festivalului pe postul de jurat al Concursului de film.


Din aceeasi categorie...

Lady Gaga in genunchi in fata actorului regizor Bradley Cooper in Las Vegas

Lady Gaga și Bradley Cooper formează cel mai iubit cuplu de pe marile ecrane, în acest moment. Cei doi au reușit să îi emoționeze pe fani, în timpul unui concert susținut de cântăreață. ...

Robert Picardo din Star Trek Voyager vine la East European Comic Con 2019

East European Comic Con, cel mai mare eveniment din estul Europei, dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri video, cosplay și nu numai, se pregătește pentru a șaptea ediție care va avea loc in perioada 24-26 mai la Romexpo.

Nominalizari Oscar 2019

Au fost anunțate nominalizările la Premiile Oscar din acest an. Fără prea multe surprize, filmele favorite au primit cele mai multe nominalizări.

Ghinionistul, primul film romanesc care ajunge pe platforma Netflix

Comedia filmată în judeţul Caraş-Severin turnat la Reșița, Anina și Văliug poate fi vizionat și pe Netflix. E vorba despre Ghinionistul regizat de Iura Luncaşu. ...

Incepe Oscar Weekend 2019!

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popescocele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină. ...

Globurile de Aur 2019 - Castigatorii

Globurile de Aur 2019 ne-au oferit câteva surprize în acest an. Deşi era marele favorit, A Star Is Born regizat de Bradley Cooper, în care actorul, regizor și scenarist, joacă alături de Lady Gaga, pelicula a plecat acasă doar cu premiul pentru cea m...

Wajib, in premiera in Romania la deschiderea primei editii a Festivalului Filmului Palestinian

Drama multipremiată Wajib – Invitație la nuntă (2017), regizată de Annemarie Jacir, va putea fi văzută în premieră în România la deschiderea primei ediții a Festivalului Filmului Palestinian (FFP). 

Franco Nero vine la Bucuresti pentru intalnirea juriului Bucharest Best Comedy Film Festival

În perioada 22 - 25 noiembrie, Asociația CulturALL în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB pregătește la București prima ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival, ce va avea loc în 2019.

KINOdiseea 2018 gata de start

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie.

Propunerile Romaniei si Ungariei la Oscar – la Alter-Native 2018

Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native - care se va desfășura la Palatul Culturii din Tîrgu-Mureş, în perioada 7-11 noiembrie - include, şi anul acesta, în programul de lung metraje, propunerile României şi Ungariei pentru nomi...

Asghar Farhadi vine in Romania la Les Films de Cannes a Bucarest 2018

Cel mai renumit regizor iranian, Asghar Farhadi, singurul regizor care a fost laureat cu două premii Oscar pentru cel mai bun film străin, vine la Les Films de Cannes à Bucarest.

S-au pus in vanzare biletele pentru Les Films de Cannes a Bucarest 2018

Programul complet al proiecțiilor din cadrul Les Films de Cannes à Bucarest este accesibil de astăzi pe site-ul filmedefestival.ro iar biletele pot fi achiziționate prin Eventbook.ro.

Filme din Israel, Romania si Norvegia, in competitia de lung metraje a Dracula Film Festival 2018

Producţii din Israel, România, Norvegia, Reunion, China şi Italia au fost selecţionate în competiţia de lung metraje a celei de-a șasea ediţii a Dracula Film Festival, care are loc între 17 şi 21 octombrie, în Braşov, la Centrul Cultural Reduta, Cine...

Kinofest 2018: Castigatorii

A dousprezecea editie a Festivalului International de Film Kinofest s-a sfarsit.

Incepe Kinofest 2018!

Festivalul Internaţional de Film Kinofest, ajuns la a douăsprezecea ediţie, aduce în faţa publicului 150 de scurt metraje, proiectate în patru oraşe: Bucureşti (la Cinema Elvire Popesco şi Foto Cabinet), la Cluj  (Urania Palace), la Oradea (Moszkva C...

Carlos Reygadas – invitat de onoare la Les Films de Cannes a Bucarest 2018

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce în România, din 2010, cele mai importante filme ale anului în prezența unor autori reputați, va avea loc anul acesta între 19 și 28 octombrie în București - Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cine...

Cinema in aer liber 2018: Proiectii de film pe Insula Artelor din Parcul Titan

20 de filme vor fi proiectate în aer liber, între 21 august – 16 septembrie pentru spectatorii bucureșteni.

Pelicula 2018: Selectia oficiala si Juriul

Iata titlurile celor șase filme din prima competiție a festivalului Pelicula și, de asemenea, componența juriului care va alege anul acesta în timpul festivalului Cel mai bun film din această selecție.

Caravana filmului romanesc ajunge, si anul acesta, la Zilele Orasului Stei

Vreme de trei zile, în perioada 21 - 23 august, Casa de Cultură Miron Pompiliu va fi invadată de personajele pline de haz, din selecţia cinematografică pe care a alcătuit-o Caravana Filmului Romanesc, pentru a vă descreţi frunţile şi pentru a vă aduc...

Compulsion castiga Trofeul Luna Plina 2018

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină a luat sfârșit duminică, 13 august.

Sapte calatorii de cosmar la Luna Plina 2018

Primele filme confirmate din ediția cu numărul șapte a Festivalului de Film Horror & Fantasic Lună Plină, care va avea loc între 9 și 12 august, în Biertan, județul Sibiu, vin din șapte țări diferite și stau sub semnul călătoriei. ...

Incepe BIFF 2018!

Bucharest International Film Festival (BIFF 2018), aflat la cea de-a XIV-a ediție, își deschide porțile către public în perioada 11-16 iunie.

TIFF 2018: Premiere absolute si debuturi-surpriza in Zilele Filmului Romanesc

Cele mai așteptate premiere românești ale anului vin la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, între 25 mai și 3 iunie, la Cluj-Napoca.

Chris Rankin din Harry Potter, vine la East European Comic Con 2018

Chris Rankin, cunoscut în special pentru rolul lui Percy Weasley din Harry Potter, vine pentru o întâlnire de neuitat cu fanii la East European Comic Con presented by Kaufland în zilele de 19 si 20 mai. ...

Submergence, Hostiles, Please Stand By si The Leisure Seeker - in proiectii speciale la DaKino 2018

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 18-22 aprilie la ARCUB și Cinema Muzeul Țăranului.

Noutati Home Entertainment

Bad Times at the El Royale pe Blu-ray si DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray şi DVD, thriller-ul Bad Times at the El Royale / Vremuri grele la El Royale. ...

Ultimele Stiri

Oh, Ramona! - o "placinta" romaneasca

Oh, Ramona! - o "placinta" romaneascaDin 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema Oh, Ramona!, ecranizarea romanului fenomen Suge-o, Ramona!, scris de Andrei Ciobanu.

16-02-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Alita: Battle Angel – o adolescenta in corp de cyb…

Din 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema cel mai nou film produs de James Cameron (Avatar, Titanic, The Terminator), Alita: Battle Angel / Alita: Îngerul războinic.

16-02-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Bad Times at the El Royale pe Blu-ray si DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray şi DVD, thriller-ul Bad Times at the El Royale / Vremuri grele la El Royale.

15-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Hate You Give pe Blu-ray şi DVD

Odeon Film lansează în format Blu-ray şi DVD, drama The Hate You Give / Ura cu care lovești.

15-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Filme romanesti clasice si noi pe DVD

Mulți români își doresc filme originale românești pe DVD.

06-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Smallfoot pe Blu-ray 3D, Blu-ray si DVD

Pro Video lansează pe Blu-ray 3D, Blu-ray și DVD animația Warner Brothers (WB) Smallfoot / Aventurile lui Smallfoot.

05-02-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Lady Gaga in genunchi in fata actorului regizor Br…

Lady Gaga și Bradley Cooper formează cel mai iubit cuplu de pe marile ecrane, în acest moment. Cei doi au reușit să îi emoționeze pe fani, în timpul unui concert susținut...

01-02-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Searching pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD drama Searching / Căutare.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Slender Man pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD legenda lui Slender Man.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

The Wife pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD drama The Wife / Soţia.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Superfly pe Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray și DVD remake-ul clasicului Superfly / Cei mai tari. 

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Hearts Beat Loud pe DVD

Empire Film lansează pe DVD drama Hearts Beat Loud / Ritmul succesului.

30-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Venom pe Blu-ray 3D, 4K UHD, Blu-ray si DVD

Empire Film lansează pe Blu-ray 3D, 4K UHD, Blu-ray și DVD primul film cu un anti erou Venom. Lumea are destui super eroi, nu-i așa?!

27-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Robert Picardo din Star Trek Voyager vine la East …

East European Comic Con, cel mai mare eveniment din estul Europei, dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri video, cosplay și nu numai, se pregătește pentru a șaptea ediție care va...

27-01-2019 | Eveniment | CineFan.ro

Nominalizari Oscar 2019

Au fost anunțate nominalizările la Premiile Oscar din acest an. Fără prea multe surprize, filmele favorite au primit cele mai multe nominalizări.

22-01-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

Dogman sustine cainii abandonati, din 25 ianuarie

“Mângâie un câine și o să-ți găsești un job permanent”, hrănește-l și te vei bucura de recunoștința și dragostea lui toată viața.  

21-01-2019 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Glass: Supereroi la terapie

Din 18 ianuarie veţi putea urmări cel mai nou film al lui M. Night Shyamalan, Glass, care reprezintă apogeul unei trilogii începute în 2000 cu Unbreakable / Indestructibilul si continuata...

19-01-2019 | CineStuff | Avramescu Alexandru Virgil

Ghinionistul, primul film romanesc care ajunge pe …

Comedia filmată în judeţul Caraş-Severin turnat la Reșița, Anina și Văliug poate fi vizionat și pe Netflix. E vorba despre Ghinionistul regizat de Iura Luncaşu.

17-01-2019 | Eveniment | Avramescu Alexandru Virgil

A Star is Born pe 4K UHD, Blu-ray STEELBOOK si pla…

Pro Video lansează pe 4K UHD, Blu-ray STEELBOOK, Blu-ray și DVD, filmul care a câștigat globul de Aur pentru: cel mai bun cântec orginal (Shallow), A Star is Born / S-a născut o stea.

17-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Valerian and the City of a Thousand Planets pe DVD

Empire Film lansează în format DVD cel mai nou SF regizat de Luc Besson, Valerian and the city of a thousand planets / Valerian și orașul celor o mie de planete.

17-01-2019 | Noutati Home Entertainment | Avramescu Alexandru Virgil

Benzi desenate

Romanul grafic Watchmen, disponibil in Romania la Editura Art

In colectia Grafic (Editura Art) a fost lansat volumul de banda desenata Watchmen. ...