Pe data de 15 octombrie isi deschide portile la Timisoara ce-a de-a saptea editie a Festivalului International de Film Timishort. Locatiile pentru proiectii sunt cinematograful Timis, Ambasada si  Sala 2 a TNT.

Proiectia de deschidere va avea loc pe data de 15 octombrie de la orele 19.00 cu filmul documentar german Off Ways, in regia lui Uli Schueppel.

Pe data de 21 decembrie 1989, membrii legendarei trupe de muzica Einstuerzende Neubauten s-au pus pe drum pentru primul lor concert in Berlinul de Est (inca capitala Republicii Democrate Germane). Este un drum ciudat din cartierul vestic Kreuzberg pana in cartierul estic Lichtenberg al orasului german impartit in doua de un zid si de controale la granita.

Regizorul Uli M Schueppel, prieten al trupei i-a acompaniat pe cei de la Einstuerzende Neubauten in aceasta zi extraordinara pentru membrii trupei, crescuti in Berlinul de Vest, care pana atunci nu au avut permis de acces in RDG. Concertul a fost posibil datorita interventiei renumitului om de teatru si scriitor Heiner Mueller.

Prezenta acestuia in backstage impreuna cu o delegatie de ministri francezi este una din intamplarile bizare ale acelei zile. Cat despre publicul redegist, prezent in numar impresionant, acesta asociaza numele si conceptul de Einstuerzende Neubauten cu idea de “Vest”.

Filmul reflecta perspectiva Est-Vest de acum 20 de ani in preajma momentului istoric al reunificarii Germaniei. Incepand cu acest concert, filmul este un mozaic al Berlinului intr-o calatorie in timp intr-o Germanie atemporala.

Regizorul Uli M Schueppel va fi prezent la proiectie.

Dupa proiectie are loc performace-ul “Perseverantia” cu muzicienii cunoscuti pe plan international Danielle de Picciotto si Alexander Hacke, care calatoresc prin lume din 2010, renuntand la majoritatea posesiunilor materiale. 

Danielle de Picciotto este unul dintre fondatorii Love Parade din Berlin. Alexander Hacke este membru al legendarei trupe de muzica industriala Einsturzende Neubauten. Acesti doi refugiati artistic dintr-o lume rapid gentrificata vor sustine un concert cu piese din noul album “Tacoma” al Daniellei, precum si din albumul “Perseverantia” semnat de Danielle si Alexander

Concertul este insotit de proiectia jurnalului grafic al lui Danielle de Picciotto, care descrie transformarea lor in artisti nomazi.

Festivalul International de Film Timishort are loc anul acesta in perioada 15-18 octombrie si este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent, cu suportul Primariei si al Consiliului Local Timisoara si al Centrului National al Cinematografiei, in parteneriat cu Centrul Cultural German Timisoara, Institutul Cultural Polonez si sustinut de Cuib D’Arte, Van Graph K’fe, RDS/RCS.

Pentru mai multe detalii urmariti www.timishort.ro!


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.