La Bucuresti va debuta saptamana viitoare Bucharest International Dance Film Festival, eveniment care isi propune sa promoveze productiile cinematografice care au ca tema dansul si arta coregrafica in general.

Inperioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima editie a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicate productiilor de dans realizate de coregrafi din intreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans si a abordarilor cinematografice contemporane. 

Programul primei editii Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) include Competitia Internationala, documentare de scurt si lung metraj, precum si o selectie a celor mai apreciate filme de dans din cadrul Pool International Dance Film Festival din Berlin. Proiectiile sunt programate la Cinemateca Union. 

Selectia filmelor Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) a fost realizata de coregrafa Simona Deaconescu, directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, pasionata de proiecte culturale interdisciplinare in care dansul intra in dialog cu arta vizuala si tehnologia digitala. 

“Dintre cele 350 de aplicatii din toata lumea, le-am selectat pe cele care vad miscarea din alta perspectiva. Traim cu un picior in viitor asa ca rupem logica de ieri si ne bucuram de un rollercoaster de senzatii care curge in viteze diferite si ne invata sa traim cu mai putine cuvinte si mai multa actiune.” 54 de productii au fost incluse in Competitia Oficiala a primei editii. 

Juriul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va fi format din Sarah Möller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alaturi de Andreea Capitanescu (director artistic al 4 Culture, WASP-Working Art Space and Production si eXplore festival) si Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities). 

Premiile festivalului sunt: Cel mai original film (in valoare de 1000 de euro) si Cel mai promitator regizor (servicii de post-productie oferite de Colorgrade).

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural finantat in cadrul programului cultural "ESTI BUCURESTI", prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti. 

Un proiect cultural realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Partener oficial si gazda festivalului: Arhiva Nationala de Filme (Cinemateca Union, Sala Paul Calinescu). Parteneri: Colorgrade, Pool International Dance Film Festival.

Canalele oficiale ale festivalului:

http://www.bidff.ro

www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.