Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania - Patronatul Societatilor de Productie din Cinematografie si Televiziune cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Arhivei Nationale de Film – Cinemateca Romana organizeaza intre 17-19 decembrie 2015 cea de-a zecea editie a IPIFF - Festivalul Indie al Producatorilor de Film Independenti.

Timp de trei zile cinefilii din Bucuresti vor avea ocazia sa vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere INDIE ale producatorilor de film independenti, filme de lung si scurt metraj (productii Indie fara sprijin financiar din partea CNC), precum si o serie de scurt metraje ale Scolilor de Film.

Inca de la prima editie din 2006, IPIFF a urmarit promovarea filmului romanesc si a identitatii si personalitatii producatorului de film. 

IPIFF abordeaza astfel fenomenul cinematografic mutand accentual pe un element mai putin discutat in mod obisnuit, dar absolute esential – productia de film si oamenii angrenati in aceasta meserie. Astfel, la fiecare editie, la majoritatea productiilor prezentate au urcat pe scena si producatorii filmelor, alaturi de regizor si actori.

IPIFF a fost organizat la inceput in Constanta, Mamaia, iar apoi in Bucuresti. Incepand cu editia din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Targu Jiu, festivalul si-a propus sa se transforme intr-un eveniment cultural itinerant, sa devina promotorul si sustinatorul productiilor INDIE, a producatorilor de film cu adevarat independenti.

Cu aceasta editie aniversara, festivalul revine la Bucuresti si prezinta spectatorilor cele mai importante productii romanesti independente din anul ce tocmai se apropie de final.

De-a lungul celor 10 editii, IPIFF a premiat numeroase filme, productori si regizori. Printre peliculele si regizorii premiati se numara: 4 luni, 3 saptamini si 2 zile (r. Cristian Mungiu), Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (r. Catalin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu), Podul de Flori (r. Thomas Ciulei), Restul e tacere (r. Nae Caranfil), Aurora (r. Cristi Puiu), Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin Serban), WebSiteStory (r. Dan Chisu), Love Bus: Cinci povesti de dragoste din Bucuresti (r. Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu). 

IPIFF este o competitie a producatorilor decisa in final de ei insisi, o proba a onestitatii si a bunului simt, a camaraderiei, a simtului de breasla, o provocare pentru gasirea de mijloace de a readuce spectatorul in sala de cinema, la filmul romanesc.

IPIFF – Locul de intalnire al filmelor Indie.

Pentru Trofeele IPIFF 2015 vor concura urmatoarele filme de lung metraj: Alt Love Building (r. Iulia Rugina), Autoportretul unei fete cuminti (r. Ana Lungu), Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tanase), Bucuresti Non Stop (r. Dan Chisu), Aliyah DaDa (r. Oana Giurgiu), Bucuresti, unde esti? (r. Vlad Petri) si Pasaport de Germania (r. Razvan Georgescu). Un al 8-lea film va fi confirmat la inceputul lunii decembrie. La aceste filme se adauga si o selectie de scurt metraje Indie, precum si o selectie de filme produse de Scolile de Film.

Organizator: Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual din Romania - Patronatul Societatilor de Productie din Cinematografie si Televiziune cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Arhivei Nationale de Film – Cinemateca Romana.

Parteneri: Actoriedefilm.ro, Transilvania Film, Freeman Entertainment, Mandragora, Dakino, Micro Film, UNATC “I.L.Caragiale”.

Detalii pe site-ul www.ipiff.ro


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.