Festivalul International de Film NexT goes Out In Space si timp de o seara devine intergalactic! 

Povesti fantastice in care cosmonauti, extraterestri, roboti, oameni de stiinta geniali sau monstrii din spatiu se lupta pentru suprematia in Univers, dar si o petrecere cosmica va asteapta sambata, 9 aprilie, incepand cu ora 21.00, la Terra Events Hall, intr-un eveniment special sustinut de Silva.

In cinema, SF-ul presupune transpunerea in imagini cat mai creative si inedite a necunoscutului, la care se adauga admiratia totala in fata tehnologiei si un simt acut al pericolului care intalneste, uneori, momente de distractie suprarealista. O experienta audio vizuala intensa care va va transporta in alte timpuri si spatii, NexT Out in Space demonstreaza ca un film SF nu trebuie sa fie lung ca sa fie captivant.

Dupa proiectie, de la ora 22.30, colectivul Discoteca vine la Terra cu Rom Pop Time Machine. Va rula cu viteza sunetului, timp de o noapte, pe caile stelare ale universului Rom Pop, intre galaxiile '60, '70, '80 si '90. 

Masina timpurilor [trecute] Rom Pop va jalona cu gratie retro futurista printre sateliti sovietici, visuri cosmice, planete rosii, galbene si albastre, milenii III, porti solare si stele cazatoare, apeland la tot instrumentarul space fiction din muzica romaneasca manufacturata intre lansarea Sputnik-ului (Trio Grigoriu) si cea a navetei Shenzhou (BoySonic). Perfect pentru o petrecere de proportii cosmice care sa incinga cizmele de dans ale cosmonautilor cinefili. 

Discoteca este un colectiv format din Batiscaf Radio, Coughy si Silly conductor, care exploreaza si descopera artefacte are muzicii pop made in Romania, mai ales in perioada anilor ’60-’90. 

Filme NexT Out in Space

Attack of the Giant Brain Sucker Monster from Outer Space / L’Attaque du monster géant suceur de cerveaux de l’espace / Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spatiu, Franta, 2010

Intr-un musical color din anii 60’, apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care ataca locuitorii unui orasel dezintegrandu-i sau transformandu-i in zombi suparati si flamanzi!

Chasm / Abis, SUA, 2015 

Un astronaut cauta urme de minereu deasupra unei planete straine, neavand drept companie decat computerul de bord. Din pacate, se intinde mai mult decat trebuie si ajunge sa vada foarte de aproape suprafata planetei.

Clones / Clone (foto sus), Elvetia, 2015

In viitorul indepartat, un profesor de fizica cuantica este pe punctul de-a suferi o operatie prin care i se va indeparta o tumoare de pe creier – si i se ofera posibilitatea de a-si faci o copie dupa propriul creier, pentru orice eventualitate.

Deadly Drive-in Disaster / Dezastru fatal la Drive-in cinema, Olanda, 2015

Agenta speciala Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se arunca in plina actiune cand un cinema drive-in, unde ruleaza un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburatoare adevarata!

They Will All Die in Space / Vor muri cu totii in spatiu, Spania, 2015

Nava Tantalus pluteste fara control prin spatiu.

Silente, Spania, 2015

Anori este un eschimos care traieste pe planeta Silente. Inregistrand sunetele naturii, intr-o buna zi il surprinde aparitia unui obiect batut de vant. Originea sa este necunoscuta.

Tristes Déserts – A Robot's Tale / Tristes Déserts – Povestea unui robot, Austria, 2015

Rezultat filmic-muzical al colaborarii – de inspiratie baroca si SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram si duo-ul electronic Austrian Apparel. 

We Can't Live without Cosmos / Mi ne mozhemzhit bez kosmosa / Nu putem trai fara cosmos, Rusia, 2014 

Doi cosmonauti, prieteni, incearca sa dea tot ce au mai bun in fiecare zi la antrenamente ca sa-si vada visul comun devenit realitate. Dar povestea asta nu este doar despre un vis.

Cele opt scurt metraje au fost culese din cele mai indepartate colturi ale galaxiei  de catre cei trei selectioneri NexT – Irina Trocan, Masimilliano Nardulli si Oana Ghera - , cu ajutorul criticului de film Alexandru Vizitiu.

Biletele si abonamentele pentru cea de a zecea editie a Festivalului International de Film NexT se pot achizitiona online de pe www.eventbook.ro.

Festivalul International de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.

Cu sprijinul: Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman, Uniunii Cineastilor din Romania.

Spotul Out in Space:

 


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.