Intre 10 si 12 iunie va avea loc la Bucuresti prima editie a Audience Award Film Festival.

Preferatele publicului din marile festivaluri internationale care confer premii pe baza voturilor date de spectatori, precum Sundance, Toronto, Berlin, Rotterdam vor fi prezentate in București in cadrul Audience Award Film Festival intre 10 și 12 iunie, pe perioada Street Delivery, la cinema Elvira Popescu si in aer liber in curtea TIAB (Str. Verona nr. 17)

Vineri 10 iunie la ora 18:00, festivalul se va deschide la cinema Elvire Popesco cu filmul care a caștigat premiul publicului la Berlin anul acesta, Junction 48

De la ora 20,00 va rula la același cinematograf castigatorul premiului publicului de la Rotterdam, filmul danez Land of Mine, iar la miezul noptii, dupa meciul Romania-Franta, va avea loc in curtea TIAB prima proiectie publica in Romania cu Zelig, super-comedia lui Woody Allen, introdusa de regizorul Nae Caranfil, ambasadorul primei editii a Audience Award Film Festival

Intrarea la aceasta proiectie va fi libera in limita locurilor disponibile.

Povestea care a emotionat puternic anul acesta publicul Festivalului International de la Berlin, Junction 48, urmarește relatia de dragoste dintre doi tineri cantareti de hip-hop, din Palestina, care folosesc muzica pentru a lupta atat impotriva opresiunii externe a societatii israeliene, cat și a represiunii din propria lor comunitate condusa de violenta. 

Filmul descrie o noua generatie de tineri arabi care, impotriva tuturor șanselor, cauta normalitatea prin intermediul muzicii și aliubirii. 

In rolul principal il regasim pe rapper-ul Tamer Nafar care s-a transpus pe sine in rolul tanarului Kareem. 

Cu Junction 48, regizorul și activistul pentru drepturile palestinienilor, Udi Aloni, a revenit in sectiunea Panorma a Berlinalei pentru a șasea oara.

Filmul a obtinut si Best Narrative Feature in Festivalul de la Tribeca, in 2016. Filmul ruleaza in premiera și in exclusivitate in Romania in cadrul festivalului.

Despre consecintele negative ale violentei și ale razboiului in evolutia relatiilor interumane vorbește si Land of Mine / Under Sundet, in regia lui Martin Zandvliet, caștigatorul premiilor Warsteiner Audience Award, Rotterdam 2016, Robert Awards 2016 si Audience Award, Gijón 2015.

Deși pare aproape imposibil sa mai descoperi o perspectiva din care sa povestesti despre consecintele celui de-al doilea razboi mondial, regizorul danez a reușit sa gaseasca o abordare convingatoare, diferita și profunda a acestui teritoriu deja mult exploatat. 

Land of Mine, bazat pe fapte reale din istorie, dar prea putin cunoscute, redescopera trecutul și il expune cu o sinceritate viscerala.

Filmul functioneaza atat ca un emotionant eseu anti-razboi, cat și ca un thriller captivant. Actorii din rolurile principale, Roland Moller si Louis Hofmann, au primit, in 2015, la Festivalul International de Film de la Tokyo, premiul pentru interpretare. 

In Romania, filmul este distribuit de InterComFilm  Distribution.

Cinefilii vor avea ocazia sa vada in cadrul Audience Award Film Festival si filmul Room, care i-a adus talentatei Brie Larson premiul Oscar in 2015 pentru Cea mai buna actrita in rol principal.

Regizorul Lenny Abrahamson a reușit sa ecranizeze romanul Emmei Donoghue intr-un mod care a cucerit inimile publicului din intreaga lume, obtinand nu mai putin de 6 premii ale publicului in festivaluri: People's Choice Award la Toronto in 2015, Audience Award la Varșovia, New Orleans, Mill Valley, Hamptons si Aspen.

Filmul James White, prezentat in premiera in Romania, unul dintre preferatele publicului la cel mai mare festival independent de film din SUA – Sundance Film Festival – va inchide festivalul. 

Programul complet al proiectiilor poate fi consultat si pe site-ul www.filmedefestival.ro. 

Biletele sunt puse in vanzare pe Eventbook.ro și vor fi disponibile și la Cinema Elvire Popesco, precum și la standul festivalului din cadrul Street Delivery.

Audience Award Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop, finantat de Centrul National al Cinematografiei, realizat cu sprijinul Apa Nova și al Institutului Cultural Roman, avand ca parteneri: Ambasada Frantei, Institutul Francez, Cinema Elvire Popesco, TIAB, Fundatia Carturești, Street Delivery, CINETIc UNATC „I.L. Caragiale”, Perucidefilm.ro

CineFan va prezinta programul evenimentului:

Vineri 10 iunie:

Cinema Elvira Popescu

18:00 Junction 48 (Israel / Germania / SUA 2016, r. Udi Aloni, 96 min)

20:00 Land Of Mine (Danemarca / Germania 2015, r. Martin Zandvliet, 100 min) 

Curtea TIAB – proiectie in aer liber. Intrare libera in limita locurilor disponibile

23:59 Zelig (SUA 1983, r. Woody Allen, 79 min). In premiera pe marele ecran, in Romania.

Sambata 11 iunie:

Cinema Elvira Popescu

16:00 Zelig (SUA 1983, r. Woody Allen, 79 min).

18:00 James White (SUA 2015, r. Josh Mond, 85 min) 

22:30 Carol (SUA 2015, r. Todd Haynes, 118 min) 

Curtea TIAB – proiectie in aer liber

21:30 Land Of Mine (Danemarca / Germania 2015, r. Martin Zandvliet, 100 min)

Duminica 12 iunie:

Cinema Elvira Popescu

15:30 Carol (SUA 2015, r. Todd Haynes, 118 min)

18:00 Junction 48 (Israel / Germania / SUA 2016, r. Udi Aloni, 96 min)

22:00 Room (Marea Britanie / Irlanda / Canada 2015, r. Lenny Abrahamson, 118 min)

Curtea TIAB – proiectie in aer liber

21:30 James White (SUA 2015, r. Josh Mond, 85 min)


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.