Festivalul International de Film Ploiesti, aflat anul acesta la cea de-a 5-a editie, va avea loc in Cinema City din AFI Palace Ploiesti, in perioada 16-19 iunie. 

PIFF 2016 iti va aduce emotii intense in sala de cinema! Te asteapta o calatorie cinematografica ce iti va ramane pe retina pentru mult timp. Nu inchide ochii, pentru a nu rata scene importante si tine bine de popcorn, sa nu-ti sara din cutie!

“Pentru cea de-a 5-a editie, ne-am propus sa alocam ceva mai multe resurse campaniei de promovare si ne-am dorit ca identitatea vizuala a festivalului sa se subordoneze specificului acestuia. Cand am stabilit sloganul, am avut intentia de a pune accent pe experienta spectatorului, nu doar pe continutul programului si "Emotii intense in sala de cinema" a parut cea mai potrivita sintagma pentru a defini aceasta experienta. Afisul si spotul ilustreaza aceasta idee in stiluri diferite.”Georgiana Constantin, director artistic al festivalului. Spotul poate fi vazut mai jos.

Festivalul International de Film Ploiesti aduce cinefililor 15 scurt metraje din 11 tari diferite, in cadrul Competitiei Oficiale, iar unul dintre acestea va primi trofeul PIFF pentru Cel mai bun film, un premiu in valoare de 1.000 de euro. 

In afara competitiei vor fi proiectate scurt metraje de comedie neagra, filme experimentale, filme care trateaza subiecte legate de razboi si revolutie, dar si povesti neobisnuite de dragoste, in cadrul urmatoarelor sectiuni necompetitionale: Dark Comedy, Experimental, War Zone si Lovestory Special.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Ploiesti va beneficia de o calitate superioara a imaginii, iar confortul salilor din Cinema City va face intreaga experienta una deosebit de placuta. Tu te vei bucura de o tehnologie de ultima generatie, care te va face sa traiesti filmele la adevarata lor intensitate.

Programul Festivalului International de Film Ploiesti PIFF 2016 va avea startul joi, pe 16 iunie, odata cu Gala de Deschidere a festivalului. In plus, cinefilii vor avea parte de o retrospectiva a celor mai bune scurt metraje de la PIFF 2015

Prima seara de festival va continua apoi cu scurt metraje din sectiunea necompetitionala numita Dark Comedy (comedie neagra). 

Cea de-a doua zi a festivalului va incepe cu reluarea scurt metrajelor proiectate in ziua precedenta, va continua cu scurtmetraje din Competitia Oficiala, dar si cu filme din sectiunea necompetitionala, numita War Zone (dedicata filmelor ce trateaza subiecte legate de razboi si revolutie). Seara se va incheia tot cu filme inscrise in Competitia Oficiala.

In a treia zi de festival, iubitorii de filme vor avea parte de vizionarea a si mai multor scurt metraje din Competitia Oficiala, vor face cunostinta cu genul de film Experimental (filme experimentale), dar si cu Lovestory Special (povesti de dragoste neobisnuite). 

Sambata, 18 iunie, este ziua in care Festivalul International de Film Ploiesti isi va anunta marele castigator, al titlului de Cel mai bun film, in cadrul ceremoniei de inchidere. In plus, tot in aceasta seara, va avea loc si o proiectie speciala cu scurt metraje romanesti de gen.

In ultima zi de festival, vor avea loc reluari ale filmelor din cadrul Competitiei Oficiale, dar si din sectiunile necompetitionale: Experimental si Lovestory Special.

Festivalul este organizat de Helen Film si Parcfilm, in parteneriat cu AFI Palace Ploiesti, Cinema City, Cut & Play Media si Fundatia Comunitara Prahova, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Biletele vor putea fi achizitionate de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploiesti, dar si de pe site-ul cinemacity.ro. Pretul unui bilet intreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.

Programul oficial PIFF 2016 este disponibil pe site-ul festivalului: www.ploiestifilmfestival.ro

Mai multe detalii se pot gasi si pe pagina de facebook www.facebook.com/PloiestiFilmFestival.

CineFan.ro va prezinta programul complet al evenimentului: 

JOI, 16 IUNIE

18:00 Opening Gala & Best of PIFF 2015 (115 min.)

20:30 Dark Comedy (97 min.)

VINERI, 17 IUNIE

16:00 Dark Comedy (97 min., reluare)

18:00 Official Competition I (80 min.)

20:00 War Zone (95 min.)

22:00 Official Competition II (82 min.)

SAMBATA, 18 IUNIE

15:00 Official Competition III (80 min.)

17:00 Experimental (90 min.)

19:00 Award Gala & Scurt metraje Romanesti de Gen (115 min.)

21:30 Lovestory Special (95 min.)    

DUMINICA, 19 IUNIE

13:00 Official Competition I (80 min., reluare)

15:00 Experimental (90 min., reluare)

17:00 Official Competition II (82 min., reluare)

19:00 Lovestory Special (95 min., reluare)

21:00 Official Competition III (80 min., reluare)

 


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.