fARAD revine la Arad intre 6-9 octombrie 2016 pentru cea de-a treia editie si lanseaza in premiera Laboratorul fARAD adresat tinerilor profesionisti de film documentar.

RomanianFilm Initiative / Asociatia Film ETC, 111 Film, Primaria Municipiului Arad si Centrul Municipal de Cultura Arad anunta cea de-a treia editie a Festivalului de Film Documentar fARAD, care va avea loc in perioada 6-9 octombrie 2016 la Arad. 

Un festival de film documentar original in peisajul national, a carui identitate se inspira din pozitia de frontiera a Aradului, fARAD exploreaza diverse forme cinematografice de reprezentare a realitatii si modalitati de a transcende limitele si granitele – formale sau nationale.

Organizat de o echipa cu experienta care include programatori si producatori ai Festivalului de film romanesc din New York si ai Festivalului International de Film Transilvania, sub directia artistica a Monei Nicoara, fARAD propune publicului filme valoroase, recunoscute pe plan international, multe dintre ele in premiera in Romania.

Editiile anterioare au inclus filme semnate, printre altii, de Harun Farocki, Sergei Loznitsa, Laura Poitras, Asif Kapadia. Programul acestui an va fi anuntat la inceputul lunii septembrie.

Printre noutatile celei de-a treia editii a festivalului fARAD se numara lansarea Laboratorului fARAD, un laborator creativ unic destinat tinerilor profesionisti ai filmului documentar, care se va derula intensiv pe intreaga durata a festivalului (6-9 octombrie) si va include atat un atelier practice concentrate pe relatia dintre componenta tehnica si cea artistic in documentarul creativ de cinema, cat si seminarii cu invitatii speciali ai festivalului privind proiectele in dezvoltare ale participantilor, oferind astfel noii generatii de documentaristi acces la un set de experiente intensive cu profesionisti de cel mai inalt nivel din comunitatea internationala a documentaristilor.

La aceasta prima editie atelierul practic va fi dedicate Sunetului de film documentar ca parte din viziunea creativa a filmului si va fi sustinut de Dana Bunescu, principalul monteur al noului val din cinematografia romaneasca, dar si monteurul si designerul de sunet al unor documentare de referinta precum Autobiografia lui Nicolae Ceausescu sau Things We Said Today (in lucru) — ambele de Andrei Ujica, sau documentarul filmat in stil cinema vérité de Laura Capatana, Aici… adica acolo.

Laboratorul se adreseaza creatorilor de filme documentare, producatorilor, editorilor, sunetistilor, autorilor, redactorilor sefi sau altor profesionisti de televiziune sau mass-media din Romania interesati de proiecte creative de film documentar si formate inovatoare de non-fictiune, care au realizat cel putin un scurt metraj si cel mult un lung metraj documentar, si care au in prezent un proiect in dezvoltare.

Mai multe detalii despre program si formularul de inscriere sunt disponibile pe site-ul www.farad.ro.

Cei interesati sunt rugati sa se inscribe trimitand formularul de inscriere si materialele solicitate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana la data de 12 septembrie 2016.

Vor fi acceptate 8 proiecte participante, cu maxim doi participanti pentru fiecare proiect, iar anuntul selectiei finale a participantilor va fi facut cel tarziu in data de 19 septembrie 2016.

Participarea la laborator, utilizarea echipamentelor de sunet pe durata atelierului practic si cazarea in Arad sunt gratuite pentru toti participantii selectati.

Pentru mai multe informatii despre Laborator fARAD, va rugam sa consultati site-ul www.farad.ro sau sa trimiteti intrebarile dumneavoastra la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Din aceeasi categorie...

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Lynx Festival 2024 va avea loc între 4 - 9 iunie

Prima ediție a festivalului de fotografie și film documentar, dedicat exclusiv naturii, a fost sold-out.