Unul dintre cele mai asteptate evenimente dedicate cinema-ului romanesc revine pe 16 septembrie in Bucuresti. 

Pentru al saptelea an,in peste 10 locatii din Capitala, Noaptea Alba a Filmului Romanesc va aduce cele mai noi povesti regizate de cineasti romani, unele in avanpremiera, dar si filme clasice care au facut istorie in cinema. 

Spectatorii vor avea ocazia sa afle detalii din culisele unor productii chiar de la realizatorii lor, intr-un maraton care va cuprinde multe surprize.

Filme de fictiune si documentare premiate in marile festivaluri sau cu succes la public, drame, comedii si thrillere in proiectii speciale sau in avanpremiera ii vor tine pe iubitorii de cinema pana tarziu in noapte in fata marelui ecran. 

Muzeul Taranului Roman, Cinema Elvire Popesco, J’ai Bistrot si Deschis Gastrobar sunt cateva dintre locatiile care revin in programul Noptii Albe. 

Lor li se adauga altele noi - care vor fi dezvaluite in curand - in diferite sectoare ale Bucurestiului, oferind unui public cat mai larg prilejul de a viziona filme romanesti.

Dintre productiile lansate in ultimul an, spectatorii vor avea ocazia sa vada Ilegitim, provocatorul film al lui Adrian Sitaru, distins cu Premiul C.I.C.A.E la Festivalul de la Berlin si proiectat in numeroase festivaluri, despre doi frati si iubirea lor incestuoasa. 

In Dincolo de calea ferata (r. Catalin Mitulescu), recompensat de curand cu Mentiunea Speciala a Juriului la KarlovyVary, Ada Condeescu si Alexandru Potocean joaca rolurile a doi tineri soti care, dupa un an de relatie la distanta, incearca sa-si dea seama daca mai exista sansa unui nou inceput.

Acasa la tata (r. Andrei Cohn) ii reuneste pe Alexandru Papadopol, Ioana Flora si Andi Vasluianu intr-o poveste complicata despre un scriitor care se intoarce dupa multi ani acasa si isi rescrie relatiile cu familia, cu prietenii si cu prima iubire.

O comedie spumoasa despre oameni obisnuiti in situatii exceptionale, Bucuresti NonStop, al lui Dan Chisu, vine cu o distributie impresionanta: Gheorghe Ifrim, Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Alexandru Papadopol, Dorian Boguta, Maria Obretin, Ion Besoiu, Dorina Lazar, Adrian Titieni, Lia Bugnar

Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tanase), cel mai bun debut la TIFF 2015, este un film viu si puternic despre generatia anilor 2000, pentru care notorietatea se masoara in like-uri pe Facebook si vizionari pe Youtube.

Lor li se adauga o selectie de documentare si scurt metraje noi de la TIFF 2016, care au rulat in Zilele Filmului Romanesc la Cluj. 

O sectiune noua la aceasta editie, numita 10 ani de la debut, propune o (re)vizionare a catorva dintre filmele care au marcat Noul Cinema Romanesc si care sarbatoresc anul acesta un deceniu de la lansare: Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (r. Catalin Mitulescu), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Legaturi bolnavicioase (r. Tudor Giurgiu). 

Peste 4.000 de spectatori au vizionat filme anul trecut la Noaptea Alba a Filmului Romanesc, evenimentul devenind una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.

Mai multe detalii, pe pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba

Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, ArCuB si Primariei Municipiului Bucuresti.

Proiect finantat in programul Bucuresti - Orasul In-vizibil.


Din aceeasi categorie...

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Azi începe Comic Con 2024: Evenimentul se desfășoară în acest weekend la Romexpo din București

Cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, Comic Con România deschide porțile celei de-a unsprezecea ediții vineri, 19 aprilie.

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.