Au început pregătirile pentru a doua ediție a Wallachia Int’l Film Festival care se va desfășura în perioada 27 august - 2 septembrie 2020, în București, deja peste 50 de proiecte din 21 de țări, incluzând SUA, Canada, Israel, Marea Britanie, Australia, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Africa de sud, dar și Romania, s-au grăbit să se înscrie pentru a concura în una dintre cele 16 secțiuni ale competiției oficiale. 

În toată această perioadă se vor organiza workshpuri, mese rotunde și paneluri cu participarea unor importanți laureați ai primei ediții, 10-15 octombrie, 2019, având desemnată ca „Regizoare în rezidență” pe Gabrielle Rosson, câștigătoare a premiului de film studențesc pentru Get up eight (SUA, 2019), iar ca „Scenarist în rezidență” pe Diego Trovarelli, câștigătorul concursului de scenarii de scurt metraj (neprodus) cu The confession (Italia).

Regizorii Tanya Linette Smith și James Ersted, câștigători ai premiilor Best Short Drama și Jury Award Short Screenplay pentru Becoming Bethany Rhodes (SUA, 2019), au acceptat provocarea de a fi echipa participantă în programul „Un cer, multe stele”, având ca scop dezvoltarea de proiecte culturale pentru o audiență internațională.

Câștigătoarea premiului Cea mai bună actriță promo video, Genevieve Maria Rosalin (Indonezia), vorbitoare a 5 limbi străine, a fost numită „Brand Ambassador”.

Wallachia Int’l Film festival este un eveniment cultural independent non-profit, sub înaltul patronaj spiritual al voievodului Vlad Țepes, fiind organizat de Agency:Wiz și Inovativ Media, cu sprijinul partenerilor Hype Media, 3dlpro, Tudor Communication, Remax Impact, Medfarm Trading, Cinefan, cu obiectivul de a deveni rapid un important hub creativ internațional și de a promova, la nivel global, România culturală. 

Deși perioada de înscrieri pentru prima ediție a fost de 11 săptămâni, festivalul a primit peste 250 de proiecte din 45 de țări de pe șase continente: filme - scurte, medii și lungi, inclusiv studențești -, videoclipuri muzicale, video-uri publicitare, trailere, dar și scenarii - scurte, medii, lungi, WEB/TV -, precum și suite fotografice.

Filmele și video-urile selecționate, care au intrat în competiția oficială, în număr de peste 130, au fost proiectate în 6 nopți consecutive în 2 locații, Londohome și Phill, în 3 spații distincte, și au concurat, împreună cu 24 de scenarii și 3 suite fotografice, pentru premii totale în valoare de 1.431 USD, (1431 fiind anul nașterii lui Vlad Țepeș), înregistrându-se 3 premiere mondiale în prezența a doi invitați străini, regizori din Spania, respectiv Tomás Pérez Torrella și Miguel Angel Cano Santizo. Accesul publicului, în mare majoritate tânăr, la acest veritabil maraton vizual a fost liber în Londohome și pe bază de invitație la Phill, băuturile și gustările oferite completând atmosfera de sărbătoare, sloganul nostru fiind: Just think cinétopia!

Juriul internațional a fost format din Lorena Manolică, Festival Manager, Matei Alexandru Mocanu, regizor de film multipremiat, Silviu Bratosin, General Manager 3dlpro, Ionuț Povară, General Manager Kloo Communication, și președintele juriului, lect. univ. dr. Tudor Voican, de la UNATC „I.L. Caragiale”, scenarist și producător recunoscut internațional pentru Binecuvântată fii, închisoare, Marilena de la P7, California dreamin’, Medalia de onoare, Periferic, Carmen.

Marii câștigători ai primei ediții a festivalului sunt The Very Last Day (Taiwan, 2018), de Cedric Jouarie - VLAD THE IMPALER TROPHY (500 USD), Ojáncana (Spania, 2019), de Tomás Pérez Torrella - CROWN of WALLACHIA pentru Cel mai bun regizor (150 USD) - Premieră Mondială, Hebron, narrative warfare (Spania, 2019), de Miguel Angel Cano Santizo - Cel mai bun lung metraj (111 USD) - Premieră Mondială, Cuerpos de sal (Mexic, 2019), de Atonatiuh Bracho și Damián Comas - Cel mai bun scurt metraj (100 USD) - Premieră Mondială, Kingspin (Canada, 2016) de Kasey Lum - Cel mai bun mediu metraj (100 USD), M.A.M.O.N. Monitor against Mexicans over nationwide (Mexic/Uruguay, 2016), de Alejandro Damiani - Marele Premiu al Publicului (150 USD) și TLT: The Last Tango (SUA), de Stefanja Orlowska - EAGLE of WALLACHIA (120 USD, servicii) pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj (neprodus).

Wallachia Int’l Film Festival este partener Gold al website-ului FilmFreeway, unde media review-urilor de la participanții la Festival atinge practic pragul maxim de 5 stele, având, ca parteneri externi distribuitori, festivaluri sau agenți de festivaluri din Rusia, Spania, Venezuela Italia și România.

Just think cinétopia!

Link-uri:

www.wallachiafilmfestival.com

https://www.imdb.com/event/ev0013453/2019/1

https://twitter.com/WallachiaIFF

https://www.facebook.com/WallachiaIFF

https://www.instagram.com/wallachiaiff

https://filmfreeway.com/WallachiaInternationalFilmFestival

 

Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 


Din aceeasi categorie...

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Actorul Dan Nuțu, omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala GOPO 2024

Cariera de peste cinci decenii a actorului Dan Nuțu va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Activitate, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo 2024, din 29 aprilie. 

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Rodica Mandache, distinsă cu Premiul pentru Întreaga Carieră la Gopo 2024

Cariera de peste șase decenii a actriței Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo.

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Începe Festivalul Filmului Palestinian 2024: Program și bilete disponibile

Festivalul Filmului Palestinian 2024 va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.