Continuam in aceasta saptamana rubrica noastra de recomandari de la invitati speciali din cinematografie. In aceasta saptamana avem placerea de a o gazdui pe actrita Sabrina Iaschevici, care ne vorbeste in continuare de filmele ei preferate, recomandate cu caldura si voua.

 

"As vrea sa recomand filmele acestor doi regizori minunati: Hayao Miyazaki si Wes Anderson. In ultima vreme am vazut toate filmele lor pe care nu le vazusem deja si m-au fermecat. 

Animatiile lui Hayao Miyazaki nu sunt neaparat pentru copii. Personajele principale din desenele sale sunt, de regula, feminine si fiecare dintre ele este un mic “micul print”. Vorbesc despre prietenie, dragoste, legatura cu natura.

As recomanda Spirited Away, Nausicaa of the Valley of the Wind, My Neighbor Totoro... si de fapt toate :-)

Filmele lui te conduc intr-o lume fantastica incredibil de frumos dezvoltata, detaliata… asa ca in vise.

Dintre filmele lui Wes Anderson as recomanda The Darjeeling Limited, Bottle Rocket, care este si debutul sau, The Life Aquatic with Steve Zissou si, din nou, de fapt toate.

Din nou, o lume aparte, simpla, seaca aparent, zemoasa de fapt, mult umor. E foarte tare faptul ca are mereu aceeasi actori, are o echipa, alaturi de care a lucrat mereu si astfel au crescut impreuna, se simt, se cunosc, se joaca… ca intre prieteni apropiati. Sau cel putin eu asta simt vazand filmele sale. Muzica e foarte frumoasa mereu in filmele sale. 

Abia astept sa vad noul sau film The Grand Budapest Hotel!"