CineFan are si in aceasta saptamana un invitat special pentru voi! Este vorba de actorul, regizorul, scenaristul si producatorul Dorian Boguta! El ne recomanda un film absolut special si pe care trebuie neaparat sa-l vedeti! Ii dam cuvantul, si ii multumim ca a acceptat invitatia noastra!

"Flights in Dreams and in Reality / Polyoty vo sne i nayavu (Rusia 1983, r. Roman Balayan). Asta e filmul pe care l-am vazut de nu stiu cate ori. O pelicula care imi trezeste de fiecare data o emotie pe care habar nu am cum s-o explic. 

 

Nu are nici o legatura cu problema personajului care are varsta mea, care are problemele de care m-am lovit eu ori a trecut prin niste situatii cunoscute mie, nu. Pentru prima data cred ca l-am vazut acum 20 de ani si am simtit un nod in gat. 

Poate ca e un film facut dintr-o sinceritate debordanta de regizor si interpretata IMPECABIL de actori. Simt ca echipa de filmare era un suflu comun care traiau toti impreuna viata normala a unor personaje.

Sunt in industria filmului de peste 15 ani si e normal sa ma uit la film si din perspectiva unui profesionist dar acest film de fiecare data m-a transformat intr-un spectator sincer si naiv. 

Probabil ca atentia regizorului de a scoate in prim plan povestea unui tip la 40 de ani care habar nu stie ce e cu el fara a demonstra intr-un fel maiestria sa regizorala, care dupa mine este cea mai fireasca si curata, detaliile care trec neobservate dar se imprima in minte, atmosfera adevarata, umorul cat trebuie si unde trebuie, acel firesc in interpretate atat de mult cautat de actorii si regizorii romani in filmele noastre de referinta fac din filmul lui Roman Balayan dupa parerea mea o capodopera. 

Cred ca acest film a fost facut cu privirea indreptata inauntru".