Invitata CineFanului din aceasta saptamana este actrita Cosmina Stratan, premiata la Cannes pentru rolul din excelentul Dupa dealuri al lui Cristian Mungiu. Cosmina a acceptat invitatia noastra si a scris randurile de mai jos special pentru voi! Enjoy! Si multumim din nou, Cosmina!

"Am sa recomand doua filme pe care le-am vazut relativ recent. Nu intra neaparat in categoria filmelor de suflet, nici nu prea am aceasta categorie dar cu siguranta sunt propuneri fresh in ce priveste modul de interpretare. 

Prima recomandare este un serial, singurul pe care l-am urmarit de altfel si dupa parerea mea unul dintre cele mai bune seriale facute pana acum. 

Este vorba de productia HBO, True Detective semnata de Nic Pizzolatto. Admirabila e schimbarea de directie facuta de Matthew McConaughey care incearca ceva foarte nou si foarte indraznet. 

Tendinta de transformare a inceput in Dallas Buyers Club, dar e mult mai clara si mai bine condusa de actor in True Detective filmat la putin timp dupa. E un exemplu foarte bun de evolutie pentru Matthew McConaughey de la sfera facila si cel mult amuzanta, practicata in prima parte a carierei lui, la una foarte puternica. 

Cea de-a doua recomandare e The Grand Budapest Hotel. Inca un film marca Wes Anderson care nu se abate de la stilul lui personal, dar care foloseste umorul mai agresiv si mai inteligent decat in trecut. In afara de asta, actorii au marea sansa (chiar daca multe staruri au roluri de trei replici) sa iasa din zona pe care o cunosc si o controleaza si sa construiasca ceva riscant, dar care se dovedeste ca functioneaza perfect in intreg".

In imaginea de sus: Cosmina Stratan (foto de Ralf Uhler).