Invitata noastra speciala din aceasta saptamana este actrita Georgiana Saizescu. Ea a scris pentru voi aceasta recomandare de suflet! II multumim si o mai asteptam pe CineFan! Enjoy!

"Filmul pe care vreau sa vi-l recomand este chiar filmul meu de suflet... Este vorba de Romeo si Julieta versiunea lui Zeffirelli!

Capodopera intrata in istoria cinematografiei care te tine cu sufletul la gura de la inceput si pana la final este ecranizarea renumitei piese de teatru a marelui dramaturg William Shakespeare. Este un film de o finete rar intalnita, cu siguranta cea mai buna ecranizare.

Actorii sunt absolut senzationali, alesi cu precizie exact pe segmentul de varsta al personajelor lui Shakespeare, desi au fost controverse la vremea respectiva, pe tema varstei actorilor principali: Olivia Hussey - Julieta si Leonard Whiting - Romeo.

Laurence Olivier este naratorul care ne introduce in impresionanta poveste de dragoste, o drama a iubirii imposibile.

Romeo si Julieta este un film care cu siguranta va va pune pe ganduri... Zefirelli cu o regie impecabila, plina de prospetime si de tinerete, ne poarta printr-o lume a vietii cotidiene, in care doi tineri se iubesc, desi familiile sunt categoric impotriva. Abia la final prin stupida moarte a celor doi indragostiti, ura dintre cele doua familii se spulbera si se stinge definitiv. 

Scena mea preferata este cea a dansului memorabil in care Romeo si Julieta se descopera, ea fiind de o puritate nemaipomenita. Muzica contribuie si ea la conturarea sublimei capodopere, compozitor fiind Henry Mancini. Decorurile si costumele au ajutat si ele, la crearea perfectei atmosfere de epoca.

In concluzie este un film absolut superb, pe care l-as revedea cu placere oricand. Vizionare placuta!!! ;)"