Invitata noastra din aceasta saptamana este actrita Irina Saulescu (Politist, adjectiv, Bunraku). Irina a raspuns prezent invitatiei noastre de a ne scrie cateva cuvinte despre un film preferat. Iata mai jos textul Irinei, careia ii multumim pentru ca a acceptat invitatia noastra!

"Cand Emanuel mi-a cerut sa fac o propunere pentru Cinefan probabil ca multi din cei ce au facut recomandari m-am blocat, e foarte greu sa recomanzi UN film cand ai vazut fff multe, cand multe din ele te-au marcat, schimbat, modificat.

Am sa va recomand insa un film la care ma gandesc in mod constant, ale carui imagini inca ma urmaresc si a carei stare de dupa film e inca vie chiar daca au trecut ceva ani. Nu stiu daca e un film pe care l-as revedea mereu dar e un film pe care nu o sa-l uit cu siguranta.

E vorba de Melancholia a lui Lars von Trier, filmul despre care se spune ca daca esti adevarat fan von Trier nu o sa-l recunosti. 

Un film sever si static in acelasi timp cu imagini halucinant de frumoase insotite permanent de o stare, o neliniste, o apasare: aceea a sfarsitului lumii. Sinopsisul e doar un pretext, o nunta conventionala la un castel inainte de final.  

Filmul are o distributie senzationala Charlotte Gainsburg, Kristen Dunst, Charlotte Rampling, John Hurt, Kiefer Suterland. Rar mi-a fost dat sa vad un film atat de curat si in acelasi timp apasator si tot rar, de fapt niciodata nu am vazut un sfarsit de lume creat fara efecte speciale dar cu ajutorul muzicii si a tensiunii acumulate pe parcursul filmului si credeti-ma e cel mai reusit si mai infricosator.  

E un film care te poarta intr-o atmosfera foarte speciala care te invaluie si te bantuie mult dupa ce se termina".