In aceasta saptamana invitatul nostru special este producatorul Dan Burlac. Intre 2006 si 2014 Dan s-a implicat ca productor sau producator asociat in peste 20 de filme care au facut inconjurul lumii. Printre ele, succesele 4 luni, 3 saptamini si 2 zile (r. Cristian Mungiu), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Copilaria lui Icar (r. Alex Iordachescu), Sapte opere de milostenie (r. Gianluca de Serio, Massimiliano de Serio), Killing Time (r. Florin Piersic Jr.) sau La limita de jos a cerului (r. Igor Cobileaski). Iata alegerea filmica a lui Dan, scrisa special pentru voi!

Foarte greu sa alegi filmul preferat sau sa propui un film bun. Cand ti se cere asta brusc te blochezi spentru ca te incarci cu o "responsabilitate" ; vrei ca raspunsul tau sa fie unul “memorabil”. 

Calatorind foarte mult in festivaluri am privilegiul de a vedea filme absolut minunate, care din pacate ajung foarte greu la spectatorul roman, de aceea am sa vorbesc despre un astfel de film, care poate pentru curiosi poate declansa o cautare.

Un film care m-a fascinat prin precizia naratiunii, destul de complexa, si o inspiratie regizorala minunata a fost filmul sarbesc Circles / Krugovi de Srdjan Golubovic.

Productia a primit Premiul special al Juriului la Sundance unde l-am si vazut.

Este o poveste puternica si impecabil redata, premiza filmului fiind: care pot fi consecintele unui gest eroic in timp de razboi asupra celor implicatii in poveste.

Ce il face interesant si valoros este modul foarte inspirat al regizorului ca intr-o relatie complexa cu multi protagonisti sa tina foarte bine povestea in mana, sa te suprinda mereu, sa te incarce emotioanal si sa puna intr-un mod inspirat pentru inca o data absurditatea razboiului.

Pentru cine doreste sa vada un film bun, original, puternic si cinematografic impecabil il recomand cu toata inima. Pentru mine a fost un film “care a ramas”.