Invitata noastra speciala din aceasta saptamana este Annie Musca – autoare a unui inedit proiect de biografii. Nascuta in Romania, Annie a studiat limba franceza in Tara Cantoanelor in anii '90. Revenind in tara, lanseaza un original proiect de biografii. Pasionata de vietile altora se converteste la o profesie aproape inexistenta in Romania, aceea de biograf.

In 2008 a publicat prima biografie autorizata a omului de televiziune Tudor Vornicu. Cartile sale de biografii mai includ: Dan Mihaescu: Spovedania unui umorist (2010), Ion Miclea: Povestea unui fotograf (2012), Dumitru-Dorin Prunariu: Biografia unui cosmonaut (2012), Pantelie Tutuleasa: Intalnire cu un alt fel de cineast (2013) si Dan Puican: Radioul este viata mea (2013). Iata mai jos recomandarea speciala scrisa de Annie pentru voi!

"Dogoarea lui Ciresar si putin din spiritul magic premergator Noptii de Sanziene m-au dus cu gandul la ploaia londoneza combinata cu ceata din orasul islandez etalat intre doua fiorduri, intr-un film marca BBC, lansat acum 10 ani de regizorul David Yates, pe muzica lui Nicholas Hooper, cu Bill Nighy si Kelly MacDonald

Recomand Fata din cafenea / The Girl in the Cafe, un film pe care l-am vazut de cateva ori, pentru sublimul lui dincolo de profunzimea povestii, aparent banale, pentru mesajul umanitar, pentru englezescul dialog savuros dintre cei doi protagonisti. 

Pentru ea, Gina, o tanara rupta dintr-un firesc absolut, insotita de o naturalete izbitoare, sau pentru el, singuraticul Lawrence, un oficial britanic care in curand va participa la Summit-ul G8 de la Reykjavík, si care stie totul despre inegalitatile mondiale, despre foametea si mortalitatea din Africa.  

In filmul lui David Yates, cele doua personaje vorbesc prin taceri sau gesturi, priviri si fastaceli... Ea, prin frumusetea interioara dublata de o aparenta naivitate, el, prin timiditatea rezolvata de tandretea transpusa prin grimase abundente create de o indaratnica stangacie.

Pentru adeptii cafelei si ai iubirii adevarate, pentru cei lipsiti de complexele dintre varste; pentru cei, doar aparent slabi, care au curajul sa-si exprime opiniile infruntandu-i pe mai marii lumii.

Un film simplu, dar frumos...

Un culoar despre umanul atat de greu de identificat in personajele robotizate ale functiilor inalte."