Invitata noastra speciala din aceasta saptamana este Luana Ibacka. CineFanii o cunosc probabil datorita unei serii de emisiuni de mare succes pe care le-a realizat si prezentat (Caminul de 5 stele, Totul despre casa mea si Starstyle). De curand a realizat si produs emisiunile Fermier caut nevasta, Cunoaste, Viseaza, Iubeste! si Luana Show

Dar credem ca cea mai buna prezentare este chiar cea facuta de ea pe blogul personal (www.luanamedia.ro): “Sunt full time wonder woman si mama coerenta. Am studioul meu audio/video, unde realizez filmari, editari video, proiecte radio si tv, documentare pentru mediul online, etc. Multi oameni ma plac, altii ma investesc cu energia lor, judecandu-ma… pentru ca… SUNT DIFERITA. Sunt dependenta de IUBIRE SI COMUNICARE… altminteri, independenta, LIBERA de credite cu dobanda.”

Luana Ibacka este invitata noastra speciala din aceasta saptamana, careia ii multumim ca a acceptat invitatia noastra de a va vorbi despre filmul preferat. Enjoy!

"Recomand filmul coreean Oldboy din 2003. Un film total de actiune, mister, groaza si iubire, care duce la extrem scenariul captivitatii, scenariul razbunarii, scenariul dragostei.

Daca pare insetata de violenta cinematografia de azi, Oldboy din 2003 detroneaza cred multe productii indestulate de efecte speciale si idei duse cu obstinatie si nefiresc la extrem. Aici durerea, groaza, FRICA, violenta au ceva primar, DUR, primitiv, care te tine cu sufletul la gura, suspendat intre compasiune si teama de personajul impecabil interpretat de Min-sik Choi.

A privi filme in limba coreeana sau chineza, pentru mine sunt in sine o experienta. Traim simultan, pe continente diferite, dar pe acelasi pamant care ne hraneste cu sentimente, emotii, modalitati de a ne exprima si manifesta. Si totusi nu ne imbratisam OMENESTE, unii pe ceilalti, asa de la sine, curiosi si iubitori sa aflam ce avem in suflet. Sunt atat de sensibile si taioase in acelasi timp filmele asiatice, incat as putea povesti mult, mult de tot despre ce declanseaza ele in mine. 

Oldboy este o fantastica exprimare a parabolei "ce dai aia primesti", o eterna si indescifrata inca matrice a implinirii tuturor faptelor si gandurilor rele, negative, agresive, pe care le manifestam la un moment dat in viata.

De ce nu se implinesc asa usor si intens si gandurile bune? Pentru ca raul are o forta mult mai mare. Pentru ca raul si razbunarea sunt pentru multi oameni scopuri de viata, obiective ce depasesc - in numele binelui uneori, orice imaginatie.

Acest film m-a tinut cu respiratia taiata de la prima pana la ultima scena. Am transpirat, mi s-a uscat gura, si am ramas uluita de parcursul unei vieti iconice pentru cei care aleg ura in locul iubirii, o tema esentiala a epocii noastre. Si a oricarei epoci istorice.

Privit cu atentie ca mesaj si ca joc, aceasta productie este un act extrem de arta cinematografica autentica.

Recomand Oldboy, mie care nu imi place violenta, care vad in agresivitate o oglinda malefica si destructiva pentru orice persoana si fapta, pentru ca vazand acest film captivant, despre - culmea, captivitate si depasire a limitelor, oricine intelege ca destinul uman este un joc in care repeti ceva, dar ai parte cu certitudine si de… O MARE SURPRIZA.