Invitata Cinefanului din aceasta saptamana este actrita Olivia Nita. Cinefanii o cunosc din scurt metrajele de succes Radu + Ana (2007, r. Paul Negoescu) si Strung Love (2010, r. Victor Dragomir) sau din lung metraje precum Undeva la Palilula (2012, r. Silviu Purcarete), Ultimul Zburator (2014, r. Ovidiu Georgescu) sau O poveste de dragoste – Lindenfeld (2014, r. Radu Gabrea). Olivia a avut aparitii si in filmele americane The Zero Theorem (2013, r. Terry Gilliam) sau Dying of the Light (2014, r. Paul Schreder). In acest an o vom putea vedea pe marile ecrane in Palatul Pionierilor, noul lung metraj regizat de Bobby Paunescu. Iata mai jos recomandarea Oliviei pentru voi!

"Ma bucur mult ca am ocazia de a recomanda un film. Desi e destul de greu sa pin down unul singur totusi de fiecare data cand cineva ma intreaba care e filmul meu preferat, primul care imi vine in minte este Amadeus in regia lui Milos Forman. Asa ca am decis sa recomand aceasta capodopera cinematografica care a avut 11 nominalizari la premiile Oscar si a castigat 8. 

Prima oara am vazut acest film cand inca urmam scoala de muzica. Ma pregateam sa privesc un film despre viata lui Wolfgang Amadeus Mozart din perspective unei eleve de liceu ce studia muzica. L-am revazut recent intamplator si m-am reindragostit de el. 

Nu este un film biopic tipic hollywoodian. Si nu se axeaza strict pe evolutia si cariera lui Mozart ci este sub forma unui flashback al compozitorului rival Antonio Salieri, rascolit de constiinta si mistuit de nebunia care il rupe in doua parti, cea in care venereaza muzica lui Mozart, si cea in care ii invidiaza geniul.

Un film despre rivalitate, pasiune, talent, neputinta de a lupta cu mediocritatea impotriva unui geniu si obsesia nemuririi.

In plus pe langa film in sine recomand sa fie vazut si making of-ul in care Milos Forman povesteste cum de la o piesa de teatru pe care nu dorea deloc s-o vada si care credea ca-i v-a irosi doua ore din viata, a devenit obsedat de a spune povestea lui Peter Schaffer in felul sau si de a o transpune pe ecran

Sper ca si pe voi sa va marcheze si sa va umple sufletul acest film".