In aceasta saptamana vedem in sfarsit pe marile ecrane productia Marvel Gardienii Galaxiei si ca sa ramanem in ton cu filmele SF si o animatie independenta foarte haioasa, Cum sa evadezi de pe Pamant.

Dar sa incepem cu inceputul…

Gardienii Galaxiei / Guardians of the Galaxy este cea mai noua productie Marvel care ajunge pe marile ecrane de la noi. Un film cu care Marvel a riscat foarte mult, avand in vedere ca acum vreo 4 ani cand producatorul Kevin Feige anunta prima data proiectul aproape nimeni nu stia cine sunt Gardienii Galaxiei…  nici chiar fanii inraiti ai benzilor desenate.

Chiar si eu cand am auzit prima data de proiect am ridicat putin din sprancene... Un grup de aventurieri din care face parte un raton vorbitor si un copac a carui singura replica este “Eu sunt Groot”??? Cu asta vor cei de la Marvel sa ne dea pe spate? Asa gandeam acum cativa ani… Doamne, cat de mult m-am inselat!

Fast forward… 4 ani mai tarziu, filmul apare in cinematografe, si in urma unei extrem de bine pusa la punct campanie publicitara reuseste sa doboare recorduri. Mai mult decat atat, un sequel déjà a fost anuntat cu data de premiera 28 iulie 2017! Bring it on!

Dar revenind la Gardienii Galaxiei pot spune ca am fost fermecat de acest film. Nu numai ca este unul dintre cele mai bune filme produse de Marvel pana acum, dar este si unul dintre cele mai bune SF-uri vazute in ultimii ani! Si recunosc, sunt un mare amator de filme fantasy si SF! 

Cu o distribuitie bine aleasa, care ii include pe Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel (voce Groot), Bradley Cooper (voce Rocket Racoon), Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close si Benicio del Toro (Colectionarul), Guardians of the Galaxy explodeaza in cinematografe intr-un IMAX 3D adevarat (veti vedea secvente lungi din el pe intreg ecranul IMAX).

Gardienii Galaxiei a prins foarte bine la public tocmai pentru ca sunt un grup de super-eroi cu probleme, un grup de “A-Holes” cum ii numeste Dey dar care reusesc sa treaca peste problemele personale si sa-si dea seama ca pot forma o familie.

Marvel trebuie felicitat ca i-a dat mana libera lui James Gunn (un regizor cu doar doua filme la activ – Slither si Super + un scurt metraj in cadrul proiectului Movie 43) pentru a-si lasa amprenta asupra unui asemenea film important precum Gardienii Galaxiei.

James Gunn a adus filmului emotie, aventura, extrem de mult umor si cele mai simpatice personaje de film vazute vreodata: un Raton neobrazat pus pe hartza intotdeauna si un “copac” pe nume Groot – poate cel mai bine realizat personaj din intreg filmul – dupa parerea mea… 

“Bai, esti copac?” i-am putea spune lui Vin Diesel daca il vom intalni vreodata… iar el bineinteles ca ne-ar raspunde “Eu sunt Groot”. Nici nu ne-am astepta la altceva de la el!

Una peste alta, mergeti sa vedeti Gardienii Galaxiei si va astept cu parerile voastre chiar aici, la acest articol!

A doua premiera a saptamanii, asa cum va spuneam este o alta productie SF, de data aceasta o animatie 3D extrem de haioasa numita Cum sa evadezi de pe Pamant / Escape From Planet Earth.

Chiar daca vine cam tarziu in Romania (la mai mult de un an de la premiera din SUA), animatia independenta va fi cu siguranta o alternativa pentru cei mici in acest weekend.

Povestea este oarecum asemanatoare unei alte animatii (Monsters vs. Aliens) si ne prezinta aventurile lui Scorch Supernova, un neinfricat astronaut care ajunge sa fie luat ostatic pe Pamant. In ajutorul lui pleaca fratele Gary. Pe Terra lucrurile insa nu sunt atat de simple precum am fi crezut la prima vedere.

O animatie extrem de colorata, plina de personaje care vor face deliciul celor mici.

Filmul apare in Romania, ca si majoritatea altor animatii in doua variante: dublat si subtitrat. Daca veti alege sa vedeti varianta subtitrata ii veti putea asculta pe: Brendan Fraser, Rob Corddry, Ricky Gervais, Jessica Alba, Sofia Vergara, Sarah Jessica Parker si William Shatner (exact, chiar Capitanul Kirk din Star Trek!).

Daca aveti insa copii, veti alege probabil versiunea dublata in limba romana. Aici ii veti putea asculta pe: Damian Oancea, Tomi Cristin, Petrica Lupu, Eugen Cristea, Alexandra Radu, Olimpia Malai, Gabriel Costin.

Va recomand versiunea dublata in romana, pentru ca din nou, actorii s-au descurcat de minune la a da viata personajelor.

CineFanilor, sa aveti un weekend plin de filme bune si mergeti la cinema sa vedeti aceste doua filme, pentru ca sunt sigur nu veti regreta!