Saptamana asta avem la cinema o oferta extrem de bogata: nu mai putin de 5 premiere!

Avem o comedie (Let’s Be Cops), o comedie “culinara” (The Hundred-Foot Journey), doua thrillere (Deliver Us From Evil si The Purge: Anarchy) si o animatie foarte simpatica (The Magic House).

Iata cate ceva despre fiecare din aceste filme, sperand cu aceste recomandari sa va fac mai usoara alegerea cand ajungeti la cinema.

Incep cu comedia saptamanii, este vorba de Hai sa fim politisti! / Let’s Be Cops. Productia Fox este regizata de Luke Greenfield (care a mai facut pentru Fox acum 10 ani alta comedia The Girl Next Door si pentru Sony The Animal) care revine in forta cu un film foarte amuzant si plin de actiune.

Filmul porneste de la o idee simpla a celor doi eroi, Ryan (Jake Johnson) si Justin (Damon Wayans Jr.) care se hotarasc sa se duca la o petrecere deghizati in politisti. Lucrurile scapa repede de sub control, cei doi dandu-si seama ca cei din jur chiar ii cred politisti. Vazand “puterea” pe care o au ca politisti, se hotarasc incet-incet sa “avanseze” cu aceasta intreprindere. 

Isi gasesc o masina pe care o colanteaza cu elementele masinilor de politie (multumita ebay-ului) si fac rost chiar si de girofar! Mai departe… veti vedea in film ce se va intampla.

Mie mi-a placut mult acest Let's Be Cops, m-a relaxat si mi s-a parut o combinatie foarte buna de comedie si film de actiune. Mi-a adus aminte de comediile anilor ’90. Highly recomanded daca doriti distractie la cinema. Buna dispozitie garantata!

Razboi in bucatarie / The Hundred-Foot Journey este o comedie culinara ce iti merge direct la suflet! Facut cu un mare drag pentru ceea ce inseamna lumea gastronimica, The Hundred-Foot Journey este transpunerea cinematografica a romanului cu acelasi nume scris de Richard C. Morais (aparut si la noi la Editura Humanitas sub numele cam ciudat Madame Mallory si micul bucatar indian).

Nu stiu cum este descrisa toata treaba cu mancarea in carte (n-am apucat s-o citesc inca), dar filmul este din acest punct de vedere exceptional. Poate sta cu mandrie alaturi de alte doua pelicule pe aceeasi tema: Ratatouille si recentul Chef

Deliciosul Razboi in bucatarie (nici o legatura cu filmul romanesc cu acelasi nume din 2003) este povestea lui Hassan Haji care porneste, dupa moartea mamei lui, impreuna cu restul familiei, intr-o calatorie prin Europa, stabilindu-se in cele din urma (datorita unui accident) intr-un orasel din Alpii Francezi. Aici isi vor deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivista locatie a lui Madame Mallory, Le Saule Pleureur. Razboiul bunului gust poate incepe!

Cu o distributie foarte bine aleasa (excelentii Helen Mirren, Om Puri si Manish Dayal) co-productia Indiano-Americana ne reda pe ecran ce inseamna sa gatesti cu drag si cu multa pasiune. 

Un film minunat, regizat de Lasse Hallstrom (care s-a mai jucat cu papilele noastre gustative in Chocolat, cu sentimentele noastre in Hachiko: A Dog's Tale si ne-a amuzat cu Salmon Fishing in the Yemen).

Iata ca am ajuns si la primul din cele doua thrillere cu accente horror din aceasta saptamana: …Si ne izbaveste de cel rau / Deliver Us from Evil.

Inspirat din faptele reale ale ofiterului de politie Ralph Sarchie, filmul regizat de Scott Derrickson ni-l arata pe acesta investigand o serie de crime a caror cauza pare a fi posesia demonica.

Regizorul Scott Derrickson nu este strain de filmele horror, el regizand deja The Exorcism of Emily Rose in 2005 si Sinister in 2012. Ca un paranteza, el a fost ales in acest moment sa regizeze si viitorul film Marvel Doctor Strange care ar trebui sa aiba premiera in 2016.

Revenind la Deliver Us From Evil, in acest film ii putem vedea pe Eric Bana, Edgar Ramirez si Olivia Munn in rolurile principale.

Chiar daca nu este un horror in adevaratul sens al cuvantului, este fara doar si poate un thriller inteligent care te va tine in suspans da la inceput si pana la final.

La final, am avut surpriza sa constat ca este produs de Jerry Bruckheimer, unul dintre cei mai prolifici producatori de film, in a carui filmografie regasim unele dintre cele mai de succes filme din toate timpurile: The Rock, seria Pirates of the Caribbean, Top Gun, Bad Boys, Gone in 60 Seconds, Armageddon, Dangerous Minds, serialele CSI, Amazing Race si multe altele.

Cel de-al doilea thriller al saptamanii este un sequel - The Purge: Anarchy / Noaptea judecatii: Anarhia.

Cum ar fi daca o noapte pe an ai avea voie sa ucizi fara sa fii pedepsit, 12 ore in care nici politia si nici salvarea nu ar functiona, si totul pentru ca in restul anului sa traiesti linistit, fara teama ca ai putea fi atacat? Cum ar fi sa ai o noapte pe anin care sa poti dezlantui fiara din tine asupra celui pe care il urasti, dar pe care nu ai voie sa-l atingi in restul anului?

Astea sunt intrebarile la care a incercat sa raspunda primul film The Purge in 2013 (cu Ethan Hawke si Lena Headey in rolurile principale). Succesul acestuia (buget de 3 mil. $ incasari internationale de 90 mil.$) a facut ca un sequel sa primeasca unda verde foarte repede.

Regizorul primului film, James DeMonaco revine pentru a regiza si acest sequel, dupa parerea mea mult mai bun decat originalul.

The Purge: Noaptea judecatii din 2013 a avut o idee foarte buna, dar a fost prost facut (tot filmul se petrece intr-o singura locatie) iar la un moment dat devenea penibil. Finalul catastrofal m-a facut sa-l sterg repede din minte. 

Ceea ce nu pot spune si despre sequel. The Purge: Anarchy este tot ceea ce ar fi trebuit sa fie primul film, si mai mult decat atat! DeMonaco se vede ca acum primind mai multi bani (9 mil.$, dar fara vedete in distributie) a reusit sa faca un film mult mai complex, cu niste personaje mult mai interesante si cu o actiune mai bine organizata.

Dupa succesul inregistrat de The Purge: Anarchy (incasari de aproape 100 mil. $ la nivel international) nu m-as mira ca anul viitor sa avem parte de un nou The Purge. Nu ca m-ar deranja.. prezentul film trezindu-mi apetitul pentru inca o noapte a judecatii

In final, ultima premiera a saptamanii este animatia Casa Magicianului – 3D/ The House of Magic - 3D

Filmul pentru cei mici este povestea aventurilor prin care trece o pisicuta foarte simpatica pe nume Tunet.

Cautand adapost in timpul unei furtuni, Tunet se furiseaza intr-o casa misterioasa detinuta de magicianul Lawrence. Aici cunoaste o serie intreaga de personaje care mai de care mai haioase: Iepurele Jack, Soricelul Maggie, porumbeii Carla si Carlo.

Impreuna, grupul nostru de eroi pestriti trebuie sa apere casa magicianului de Daniel, nepotul batranului care vrea sa o vanda.

Animatia ajunge pe marile ecrane numai in varianta 3D Dublata in limba romana. 

Iata si actorii care au dat viata personajelor in varianta in limba romana: Clara-Ioana Gherman-Ghibuldan (Tunet), Claudiu Istodor (Lawrence), George Petcu (Iepurele Jack), Dana Rogoz (soricelul Maggie), Catalina Grama-Jojo (Carla), Mircea Drambareanu (Carlo), Razvan Hancu (Daniel) si Magda Catone (Asistenta Baxter).