Distribuitorii ne propun in aceasta saptamana 4 premiere cinematografice: un film de actiune fantasy (Maze Runner: Scorch Trials), doua comedii (Ricki and The Flash, Des gens qui s'embrassent) si o animatie (Mune, Le Gardien de la Lune). Cate ceva despre fiecare dintre ele, putin mai jos:

Anul trecut, tot cam in aceeasi perioada se lansa Maze Runner / Labirintul: Evadarea despre care scriam atunci ca este “un film extrem de inovator, plin de efecte speciale la inaltime (creaturile sunt foarte meticulos realizate!) si care iti transmite o doza mare de adrenalina in “plimbarile” rapide prin Labirint”.

Raman la parerea mea de anul trecut si pentru acest sequel, primul blockbuster al Fox-ului din acest an cu care distribuitorul nu o da in bara (cum a fost cu rebuturile Fantastic 4 si Hitman).

Partea a doua a trilogiei Maze Runner scrisa de James Dashner reuseste sa depaseasca nivelul de inventivitate al primei parti, fiind mult mai antrenant, dinamic si plin de intorsaturi de situatii.

Regizorul Wes Ball revine si pentru acest sequel, impreuna cu intrega distributie a primului film. Alaturi de ei, vom avea noi veniti precum: Nathalie Emmanuel (pe care am vazut-o de curand in Furious 7), Giancarlo Esposito (cunoscut din serialul-eveniment Breaking Bad), Barry Pepper, Lily Taylor sau Alan Tudyk (care in mod ciudat nu este creditat pe imdb.com cu acest film). 

De data aceasta grupul de prieteni tocmai scapati din Labirint trebuie sa strabata un desert torid in cautarea unei grupari de rezistenta care se presupune ca se ascunde in munti. Cu membrii R A U pe urmele lor, ei trebuie sa faca fata la Incercarile focului (care presupun ca sunt mult mai prezente in carte decat in film – de unde si titlul romanului, pastrat insa si pentru film).

Regizorul chiar a declarat ca partea a doua va divaga putin de la cel de-al doilea roman al trilogiei, dar va reveni in atmosfera romananelor odata cu al treilea film.

Spre deosebire de alte serii pentru adolescenti precum Divergent sau Hunger Games, Maze Runner: Scorch Trials este mai mult un thriller apocaliptic decat clasicul film cu adolescenti care fug de un singur pericol. In Maze Runner sunt mai multe pericole: oameni transformati in zombie, gruparea R A U, dar si alte persoane cu diverse interese ascunse).

Fanii Game of Thrones pot fi si ei fericiti! Vor avea ocazia sa revada in acest film trei actori din serialul de succes de la HBO: Thomas-Brodie Sangster, Aiden Gillen si Nathalie Emmanuel.

20th Century Fox a anuntat deja data lansarii ultimei parti a trilogiei, Labirintul: Tratament letal / Maze Runner: The Death Cure – 17 februarie 2017, iar echipa si distributia primelor doua filme vor reveni si pentru ultima parte.

A doua premiera a saptamanii este comedia Ricki and The Flash.

Meryl Streep revine pe marile ecrane de la noi cu un rol cu totul inedit: acela al unei cantarete si chitariste de hard-rock!

Regizorul Jonathan Demme (Oscar pentru regie in 1992 pentru Tacerea Mieilor / Silance of the Lambs) face echipa de aceasta data cu scenarista Diablo Cody (Oscar in 2008 pentru scenariul lui Juno), pentru un film foarte melodios si cu multa buna dispozitie: Ricki and the Flash

Streep interpreteaza rolul lui Ricki, o eroina a chitarei care a comis o multime de greseli cand s-a hotarat sa-si urmeze visul de a deveni o stea a muzicii rock-and-roll. Intorcandu-se acasa, Ricki are sansa de a-si ispasi pacatele si de a indrepta lucrurile, punand in balanta muzica si familia. 

Un lucru interesant il film il constituie faptul ca Streep joaca in acest film alaturi de fiica ei din viata reala, Mamie Gummer. Acest lucru da un anumit sentiment de realism filmului, singura problema fiind ca Mamie este cam uratica… dar povestea reuseste sa ne faca sa trecem peste acest aspect al castingului.

Revelatia filmului pentru mine au fost insa Rick Springfield (chitaristul formatiei The Flash care o iubeste pe Ricki) si Kevin Kline (in rolul fostului sot al lui Ricki).

Ricki and The Flash este genul de film care te binedispune si iti doresti ca el sa nu se mai termine. Muzica este de cea mai buna calitate, iar faptul ca toate melodiile sunt cantate live de catre Streep si formatia ei ofera un plus de originalitate si inedit filmului.

A treia premiera a saptamanii este comedia franceza Oameni, saruturi, iubiri / Des gens qui s'embrassent (cu titlul international It Happened in Saint Tropez).

Regizat de Daniele Thompson (La buche, Jet Lag, Fauteuils d'orchestre), Oameni, saruturi, iubiri spune povestea a doi frati. In timp ce unul se pregateste sa-si ingroape sotia decedata, celalalt se pregateste sa se insoare cu fiica acesteia.

Filmul ii are in distributie pe Eric Elmosnino (excelent in Familia Belier!), Monica Bellucci si Kad Merad.

Chiar daca este pe alocuri amuzant, Oameni, saruturi, iubiri nu se ridica insa la inaltimea altor comedii care ne-au bucurat in ultima vreme la cinema, precum Familia Belier sau Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?

In fine, ultima premiera a saptamanii este animatia franceza Mune: Gardianul Lunii / Mune, le gardien de la lune / Mune, Guardian of the Moon.

Intr-un univers in care ziua si noaptea se afla sub atenta grija a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiridus al noptii, este ales sa devina Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. In ciuda unei staturi deloc impunatoare si a lipsei sale de experienta in coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie sa ghideze Luna in noapte si sa vegheze asupra Lumii Viselor.

Insa cand novicele si inocentul Mune pierde Luna din greseala, echilibrul planetei este in pericol, iar Soarele cade in mainile lui Necross, lordul lumii subterane…

O animatie extrem de bine realizata, Mune mi-a adus aminte de scurt metrajul Pixar Day & Night unde in doar 6 minute Ziua si Noaptea trebuie sa invete sa se inteleaga una cu cealalta.

Cu Mune, cei mici si cei mari se vor distra alaturi de personaje foarte haioase si o poveste care ii va captiva deopotriva.

Ca mai toate animatiile din ultima vreme, si Mune ajunge pe marile ecrane in doua variante: 3D Dublat si 3D Subtitrat.

In versiunea romana ii puteti auzi pe: Dragos Bucur (Mune), Delia Matache (Glim), Dorian Popa (Sohone), Vladimir Draghia (Leeyoon), Razvan Simion (Mox) si Dani Otil (Spleen).

Dublajul a fost realizat de Empire Film, regizor de dublaj fiind Laurean Gherman.