Dupa atacul informatic asupra Sony Studios, multe din fisierele interne sustrase si anumite date confidentiale au fost date publicitatii. 

Printre acestea aflam si despre cateva e-mailuri din cadrul companiei. Acestea au ca subiect filmul Jobs al carei distributie inca se constituie si de asemenea contin nume importante ale starurilor de la Hollywood dar si ale angajatilor Sony Studios.

Producatorul Scott Rudin si vicepresedintele Sony, Ami Pascal lucrau impreuna la proiectul pentru Jobs.

Filmul a cunoscut o evolutie lenta inca de la inceput atunci cand regizorul initial, David Fincher s-a retras, urmat apoi de Christian Bale. A urmat apoi retragerea Sony Studios din acest proiect, Jobs fiind acum preluat de Universal.

Conform site-ului The Guardian, cu putin timp inainte de retragerea Sony, Rudin a redactat un e-mail catre vicepresedintele Sony in care scria: “Ti-ai distrus relatiile cu jumatate din oras prin felul in care te-ai comportat in legatura cu acest film si daca nu crezi ca e adevarat, asteapta sa vezi… nu meriti a ti se atribui nici macar jumatate de respiratie in acest proiect. Te-ai purtat abominabil. Imi va lua foarte mult timp sa uit ce ai facut acestui film si prin ce ne-ai facut sa trecem.” Cei doi lucrasera ulterior si la filmul The Social Network.

Disputa incepuse aparent in februarie atunci cand Angelina Jolie vroia ca Rudin sa fie regizor pentru Cleopatra, film in care aceasta trebuia sa joace, si in acelasi timp sa renunte la proiectul Jobs

Desi Cleopatra era un potential succes comercial, Rudin a scris: “Nu este de facut niciun film cu Cleopatra (si cum poate asta fi un lucru rau avand in vedere nebunia si ego-ul devastator al femeii asteia si costul filmului ma depaseste).” 

E-mailul era trimis catre Ami Pascal, in el fiind vorba despre Angelina Jolie. Rudin mai scrie ca urmare a raspunsului adjunctului Sony: “Ai grija cum vorbesti cu mine. Nu ma ameninta!”

In alt e-mail, Rudin o numeste pe Jolie “o pustoaica rasfatata cu un nivel minim de talent”.

Alte informatii date publicitatii sunt:

- Michael DeLuca, presedinte de productie la Sony/Columbia spune ca rolul lui Michael Fassbender din Shame te face sa te simti prost daca ai organe de reproducere de o dimensiune normala.

- David Fincher ii spune adjunctului Ami Pascal ca introducerea lui Adam Driver in distributia noului Star Wars e o idee groaznica.

- Rudin o ataca de asemenea pe Pascal dar si pe producatoarea True Grit, Megan Ellison numind-o “o nebuna bipolara de 28 de ani.”

- Tom Cruise, Charlize Theron, Matthew McConaughey si Leonardo DiCaprio au fost propusi pentru roluri in Jobs.

Aparent Jobs a esuat din cauza lipsei de finantare din partea partenerilor.

In alte e-mailuri, Ami Pascal a spus ca Marvel doresc sa-l includa pe Spider-Man in Captain America, apoi ca vor sa lucreze cu Sony la o noua trilogie a supereroului. Mai tarziu planurile au fost anulate si Sony va lucra pe cont propriu la noile filme cu Spider-Man.

Serverele Sony au fost atacate de o grupare numita “Guardians of Peace” care vor anularea lansarii filmului The Interview care contine doua subiecte sensibile, Kim Jong-Un si Coreea de Nord.