In luna mai la Film Cafe va recomandam multe premiere ale unor valoroase filme dar si o exceptionala selectie de filme premiate la importante festivaluri de film, apreciate de critici dar si de marele public. Recomandarile noastre vin in intampinarea telespectatorilor si iubitorilor de film.

 

4 mai 2014: Terraferma (Italia / Franta 2011, r. Emanuele Crialese)

Guilietta (Donatella Finocchiaro) este o vaduva tanara. Stilul de viata conservator si neschimbat al insulei ii este insuportabil, incearca sa scape de amintirile triste si sa-l incurajeze pe fiul ei, Filippo (Filippo Pucillo), sa cunoasca stilul de viata urban. Sara (Timnit T.) este o femeie insarcinata care a evadat din Africa de Nord cu fiul ei si in curand naste o fetita in garajul Guiliettei si al lui Filippo. Giulietta face tot posibilul ca s-o ajute pe Sara.

 

11 mai 2014: Hasta La Vista (Belgia 2011, r. Geoffrey Enthoven)

Lars, Philip si Josef (foto), cei trei prieteni aflati la varsta de douazeci si ceva de ani, iubesc vinul si femeile. Licoarea au gustat-o, insa niciunul dintre ei nu a cunoscut o femeie, fiecare dintre ei traind cu o dizabilitate: unul este orb, celalalt legat de carucior, iar al treilea este complet paralizat. Cei trei baieti decid sa calatoreasca in Spania, unde in sfarsit isi pot pierde virginitatea intr-un bordel special.

 

18 mai 2014: Femeile de la etajul sase / Les femmes du 6eme etage (Franta 2010, r. Philippe Le Guay)

Jean-Louis Joubert, brokerul aflat la varsta mijlocie si sotia sa, Suzanne, traiesc viata plictisitoare a burghezilor in Parisul anilor 60. Jean-Louis este trezit din monotonie de sosirea noii menajere, Maria (Natalia Verbeke): barbatul se indragosteste la prima vedere de tanara spaniola si face tot posibilul ca sa fie in prezenta ei, ba urca si la etajul sase unde sta Maria cu ceilalti servitori.

 

25 mai 2014: Sora / L'enfant d'en haut (Franta / Elvetia 2012, r. Ursula Meier)

Elvetia, paradisul schiului, soare stralucitor. Simon, baietelul de 12 ani, traieste in valea seaca si cetoasa de dedesubt, in cartierul industrial al orasului, cu sora ei somera. Aspirand la o viata mai buna, flacaul urca zilnic cu telecabina in lumea luxoasa a schiului, ca sa fure echipamente scumpe de schi de la turistii bogati, pe care le vinde apoi copiilor locali. Cand se trezeste cu un partener in persoana muncitorului sezonal uns cu toate alifiile, calatoriile sale cu telecabina devin extrem de periculoase pentru micul talhar.

 

24 mai 2014: New York, I Love You (SUA 2008, r. Fatih Akin, Yvan Attal, Randall Balsmeyer, Allen Hughes, Shunji Iwai, Wen Jiang, Shekhar Kapur, Joshua Marston, Mira Nair, Natalie Portman, Brett Ratner)

De la inceputurile cinematografiei, New York a fost orasul viselor si posibilitatilor. Cu diversitatea sa culturala vibranta, zgarie-norii scanteietori care bat la portile cerului, orasul serveste de peste un secol drept culisa pentru cateva mii de filme de succes. Acum, prin ochii unor indragostiti, ni se ofera un unghi proaspat pentru a cunoaste orasul ale carui zgomote permanente sunt punctate de nenumarate mistere, mult umor si un strop de erotism. Acesta este orasul in care se poate intampla orice, unde povestile cotidiene simple se pot transforma in aventuri de neuitat.

 

31 mai 2014: Norocosii / The Lucky Ones (SUA 2008, r. Neil Burger)

Filmul urmareste povestea a trei soldati aflati in Irak care au diferite motivatii, dar urmaresc un scop comun: acela de a se intoarce acasa cu orice pret. Deoarece niciun avion nu decoleaza in viitorul apropriat, sunt nevoiti sa inchirieze o masina cu care sa porneasca la drum. Trei personalitati diferite pornesc pe patru roti la drumul lung, in care vor trai o serie de aventuri si se vor cunoaste tot mai bine...