La aproape 20 de ani de la lansare, Apollo 13, regizat de Ron Howard, ramane în continuare unul dintre cele mai apreciate filme de aventura. 

Productia s-a bucurat de succes in randul publicului si criticii deopotriva, fiind nominalizata, printre altele, la 9 premii Oscar (a castigat Premiul pentru Cel mai bun montaj si Cel mai bun sunet). 

Paramount Channel ofera telespectatorilor romani sansa de a (re) vedea aclamatul film al lui Ron Howard in acest weekend si luni, 20 aprilie.

Filmul este bazat pe povestea dramatica a misiunii Apollo 13, initiata acum 45 de ani. Astronautii Jim Lovell (Tom Hanks), Fred Haise (Bill Paxton) si Jack Swigert (Kevin Bacon) pornesc in cea de-a cincea misiune pe Luna, dupa ce comandantul initial se retrage. Totul merge conform planului pana la mijlocul misiunii, cand unul dintre rezervoarele navei explodeaza, punand in pericol viata echipajului.

Misiunea lui Apollo 13 din aprilie 1970 ramane una dintre cele mai dramatice evenimente din istoria zborului spatial iar filmul este considerat unul dintre cele mai fidele reproduceri ale misiunii de atunci.

Apollo 13 surprinde cu o acuratete extraordinara detalii ale misiunii de atunci si sunt convins ca, in multe feluri, realizeaza un portret mult mai fidel al explorarii spatiului decat Gravity”, declara regizorul Alfonso Cuarón (Gravity).

Apollo 13 a fost inclus intr-un top al celor mai bune 10 filme care au explorat spatiul, realizat de Time Magazine. Jurnalistul Gary Susman afirma ca “cea mai mare realizare a lui Howard este aceea ca a reusit sa creeze suspans pentru un eveniment al carui final este cunoscut de toti”. 

Potrivit unui clasament realizat de American Film Institute al celor mai celebre 100 de replici din filme, in care s-a tinut cont de voturile a peste 1500 de cineasti, Apollo 13 figureaza cu “Houston, avem o problema”. O alta replica emblematica este si “Esecul nu este o optiune”.


Apollo 13
va putea fi vazut la Paramount Channel Sambata, 18 Aprilie ora 20:20, Duminica, 19 Aprilie ora 16:40 si Luni, 20 Aprilie ora 12:10.