Numele Wes Craven (foto dreapta) este asociat filmelor de groaza, personajelor teribile, imaginilor socante. 

Viziunile sale indraznete provoaca constant publicul adept al genului horror, Craven demonstrand de-a lungul timpului ca este un regizor cu suflet, curaj si umor. Iar imaginatia lui nu are limite atunci cand vine vorba de filme, televiziune sau literatura.

Canalul Paramount ofera publicului roman sansa de a intra in lumea lui Craven in acest weekend.

Fenomenala trilogie Scream poate fi vizionata pe 1 august (Scream, de la ora 23:00, Scream 2 de la 01:05) si pe 2 august (Scream 3, incepand cu ora 23:00). Red Eye, un thriller psihologic regizat de Craven, poate fi vizionat duminica, 2 august, de la 01:10.

Cariera lui Craven este marcata de doua planuri: cel creativ si cel comercial. A reinventat stilul cinematografic horror pentru publicul tanar si este responsabil pentru descoperirea mai multor talente actoricesti, printre carese numara Johnny Depp, Sharon Stone sau Bruce Willis.

Scream ii aduce regizorului un nou nivel de succes si notorietate. Lansat in 1996, Scream a primit premiul pentru Cel mai bun film in cadrul MTV Movie Awards si a avut incasari domestice de peste 100 milioane de dolari, la fel ca si Scream 2. 

Amestec de umor negru si mister, Scream spune povestea lui Sidney, o eleva de liceu care devine tinta unui criminal misterios cunoscut sub numele de Ghostface. Filmul ii aduce lui Neve Campbell primul sau rol principal, rol pe care de altfel l-a indragit, afirmand ca “Sidney este un personaj fantastic pentru orice tip de film”. 

David Arquette, Courtney Cox si Drew Barrymore completeaza distributia filmului. O mare parte din momentele terifiante sunt prezente si in Scream 2, in care Sidney este de aceasta data studenta la Colegiu si trebuie sa faca fata unor noi amenintari. Cea de-a treia parte, Scream 3, a fost lansata in 2000, a primit multe recenzii, fiind numita printre altele sfarsitul perfect pentru trilogia Scream. 

Momente de suspans sunt asigurate si in Red Eye, in care joaca actori precum Rachel McAdams, Cillian Murphy si Brian Cox. O femeie este rapita de un strain in timpul unui zbor. Amenintata cu posibila ucidere a tatalui ei, ea va trebui sa se alature unui complot.

Un promo special al acestui weekend poate fi urmarit mai jos: