Saga epica a lui George Lucas a schimbat, fara indoiala, dezvoltarea a cinematografiei si a devenit un fenomen global. 

Din 3 octombrie, AXN difuzeaza primele sase parti ale seriei eveniment Star Wars / Razboiul Stelelor.

In 1977, nimeni nu banuia ca un film numit Star Wars / Razboiul Stelelor, cunoscut astazi drept Razboiul Stelelor: O noua speranta, va fi prima productie a uneia dintre cele mai renumite serii spatiale din lume.

Dupa succesul primului film, cinci alte parti au urmat in anii ce au trecut, iar astazi, franciza este estimata la o valoare de 27 miliarde de dolari (conform StatisticBrain.com).

De la inceputul lui octombrie, AXN va difuza intreaga serie Star Wars ca parte a ofertei de toamna, incepand cu episoadele I, II si III, care descriu caderea Republicii si ridicarea Imperiului. Aceste prime episoade se concentreaza asupra lui Anakin Skywalker si a transformarii sale in Darth Vader.

Apoi vor urma episoadele IV, V si VI, care descriu povestea Razboiului Civil Galactic, in care tanarul Luke Skywalker se antreneaza sa devina cavaler Jedi pentru a-l invinge pe Darth Vader.

In completarea programului Star Wars, AXN va difuza si seriile animate: Razboiul clonelor VI si Star Wars: Rebelii, precum si documentare din culise. 

Cei mai devotati fani Star Wars vor putea, de asemenea, sa ia parte la maratonul de o zi dedicat fenomenului, pe AXN, pe 1 noiembrie sau la cele trei seri tematice Razboiul stelelor (28, 29, 30 noiembrie), ce marcheaza sarbatoarea de 1 decembrie, inaintea premierei Star Wars: The Force Awakens, cu premiera mondiala pe 18 decembrie. 

 

Star Wars: Episodul I - Amenintarea fantomei | Data premierei 3 octombrie, ora 21,00

Esuati pe planeta desertica Tatooine dupa salvarea tinerei Regina Amidala (Natalie Portman) de invazia iminenta a Naboo, ucenicul Jedi Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) si Maestrul lui Jedi Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) descopera un tanar sclav neobisnuit de puternic, in varsta de noua ani, numit Anakin Skywalker.

Anakin (Jake Lloyd) castiga o cursa palpitanta de Podrace si, odata cu ea, libertatea de a pleca de acasa pentru a fi antrenat ca un Jedi.

Eroii se intorc la Naboo, unde Anakin si Regina se confrunta cu fortele de invazie masiva, in timp ce doi cavaleri Jedi se lupta cu un dusman de moarte pe nume Darth Maul (Ray Park).

Numai atunci isi dau seama ca invazia reprezinta doar primul pas intr-o schema sinistra a fortelor re-emergente ale intunericului, cunoscut sub numele de Sith.

 

 

Star Wars: Episodul II: Atacul clonelor | Data premierei 4 octombrie, ora 21,00

La zece ani dupa invazia Naboo, Galaxia este in pragul unui razboi civil.

Sub conducerea unui renegat Jedi pe nume Contele Dooku (Christopher Lee), mii de sisteme solare ameninta sa se rupa de Republica Galactica.

Cand o tentativa de asasinare atarna asupra senatorului Padmé Amidala (Natalie Portman), fosta regina a Naboo, ucenicul Jedi Anakin Skywalker (Hayden Christensen) in varsta de douazeci de ani, este trimis sa o protejeze.

In cursul misiunii sale, Anakin descopera dragostea pentru Padmé, precum si propria sa parte intunecata.

Curand, Anakin, Padmé si Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) sunt trasi in miscarea separatista si in Razboiul Clonelor.

 

 

Star Wars: Episodul III: Razbunarea Sith | Data premierei 10 octombrie, ora 21,00

La ani distanta de intamplarile din Razboiul Clonelor, bataliile incepute in Razboiul Clonelor se extind in intreaga galaxie - inclusiv deasupra planetei Coruscant, cartierul general al Republicii in curs de destramare si sediul Cavalerilor Jedi.

Cancelarul Palpatine este luat ostatec de catre miselul general Grievous, liderul armatei Aliantei Separatiste.

Obi-Wan Kenobi si Anakin Skywalker se lanseaza intr-o incercare disperata de a-l elibera pe Palpatine si de a-l distruge pe Grievous. Batalia de la inceputul filmului declanseaza o serie de evenimente care conduc la un moment al adevarului pentru Anakin, care duce o viata dubla- insurat in secret cu frumoasa senatoare Padmé Amidala si Cavaler Jedi.

Profitand de teama lui Anakin de a o pierde pe Padmé, Palpatine ii dezvaluie o alta fata a Fortei, interzisa lui Anakin, dar capabila de a-i conferi puteri pe care nu si le imaginase niciodata.

Obi-Wan intuieste framantarile si conflictul interior prin care trece Anakin. Intre cei doi, maestru si ucenic, va avea loc o neasteptata confruntare fata in fata, pe planeta-vulcan Mustafar.

 

Star Wars: Episodul IV - O noua speranta | Data premierei 11 octombrie, ora 21,00

La 30 de ani dupa Star Wars: Episodul I – Amenintarea fantomei, cel de-al patrulea episod al seriei se intoarce pe planeta desertica Tatooine.

Povestea incepe cu o descoperire neasteptata facuta de Luke Skywalker (Mark Hamill).

El locuieste undeva intr-o ferma de pe Planeta Tatooine si intr-o zi observa ca robotul de mana a doua primit in dar de la parinti este purtatorul unui mesaj venit din spatiu, de la o anumita printesa Leia.

Aceasta cere disperata ajutorul unui anumit Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness). Nedumerit, Luke cere sfatul lui Ben Kenobi, un prieten de-al tatalui sau si constata cu surprindere ca el este cel vizat de mesajul venit de la o distanta de mii de ani lumina.

Kenobi il va pune in tema pe Luke cu privire la razboiul dintre gruparea Rebelilor pe de o parte si Imperiul Conducator si energia spirituala numita Forta pe de alta parte.

Fara sa mai stea pe ganduri, Luke, Kenobi carora li se alatura Han Solo (Harrison Ford) isi unesc fortele pentru a o salva pe printesa Leia din ghearele maleficului Imperiu, condus de sinistrul Darth Vader.

 

Star Wars: Episodul V - Imperiul contraataca | Data premierei 17 octombrie, ora 21,00

In al cincilea film din seria Star Wars continua odiseea luptei impotriva maleficului Imperiu inceputa in primul film realizat de George Lucas in 1977.

Mai experimentati si mai bine dotati tehnic, Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) si printesa Leia (Carrie Fisher) trebuie sa apere Universul de furia diabolicului Darth Vader.

Dupa ce a fost infrant intr-o prima faza, Imperiul pregateste o strategie pentru a redobandi suprematia absoluta.

Vom fi purtati astfel pecele mai exotice si infricosatoare planete din galaxie, printre care planeta arctica Hoth si cea tropicala Dagobah, unde Luke il cauta si il gaseste pe Yoda (voce Frank Oz), faimosul maestru Jedi.

Acesta il va ajuta in lupta sa cu Darth Vader, dar drumul pana la victoria finala este pavat cu multe obstacole.

 

Star Wars: Episodul VI - Intoarcerea lui Jedi | Data premierei 18 octombrie, ora 21,00

La un an dupa actiunea din Imperiul contraataca, imperiul se pregateste sa striveasca Rebeliunea cu o Stea a Mortii mai puternica, in timp ce flota rebela pregateste un atac masiv asupra statiei spatiale.

Cei trei eroi ai nostri, Luke Skywalker (Mark Hamill), Printesa Leia (Carrie Fisher) si Han Solo (Harrison Ford) sunt prizonierii grotescului Jabba the Hut.

Cu ajutorul enigmaticului Landro Calrissian (Billy Dee Williams), faimosii eroi reusesc sa scape pentru a-si indeplini nobila lor misiune, aceea de a distruge definitiv maleficul Imperiu Stelar condus de diabolicul Darth Vader (actorul David Prowse, vocea lui James Earl Jones).

Acesta a intrat in posesia unui nave spatiale care il face practic invincibil si care ii permite sa-si lichideze cu usurinta adversarii. Dupa o intalnire cu mentorul sau spiritual, Yoda (voce Frank Oz), Luke descopera cu surprindere ca Leia este sora sa geamana.

Mai mult, cei doi devin din ce in ce mai incredintati ca au potentialul unor cavaleri Jedi, capabili sa extermine definitiv infamul Imperiu.

Bineinteles ca putin ajutor nu strica, astfel ca celor doi frati si lui Han Solo li se alatura o gasca nebuna de creaturi pitice de pe planeta Endor.