Chuck Norris versus Comunism, documentarul regizat de Ilinca Calugareanu si co-produs de HBO Europe, va fi difuzat in premiera pe 26 noiembrie, de la ora 20:00, la HBO. 

La mijlocul anilor ‘80, mii de filme de la Hollywood au fost introduse ilegal in tara, printr-o operatiune bine pusa la punct care s-a largit tot mai mult ajungand in casele a milioane de romani. 

Filmele au fost dublate de o traducatoare curajoasa a carei voce distinctiva a captivat intreaga natiune si a devenit un simbol al libertatii. 

Povestile curajoase cu actori de actiune, ca Chuck Norris si Jean-Claude Van Damme, au captivat imaginatia fiecarui copil, insa locurile exotice si contextele din filme au fost cele care au hipnotizat aceasta audienta unica. 

Pentru prima data oamenii au vazut ce le lipseste cu adevarat: supermarket-uri pline cu alimente, capcanele bogatiei, ultima moda, masini de lux si, mai ales, libertate.

Documentarul spune povestea Irinei Margareta Nistor, o femeie foarte determinata si pasionata a carei voce patrunzatoare si marcanta a inspirat o tara intreaga. 

In timpul zilei Irina traducea filmele Comitetului de Cenzori a Televiziunii Nationale, asistand zilnic la absurditatile sistemului comunist care eradica rapid orice informatie din Vest. 

Pe afaceristul Zamfir, care comercializa casete video, l-a intalnit in 1985 cand a dublat vocea tuturor personajelor din filmele vandute de el pe piata neagra - de la Chuck Norris si De Niro, pana la Jane Fonda si ET. 

Filmul va putea fi urmarit si pe HBO GO (www.hbogo.ro) incepand de pe 26 noiembrie.