TNT a anuntat ieri ca va realiza o noua serie a cunoscutului serial horror Aventuri in Casa Mortii / Tales from the Crypt.

Iar scenaristul si regizorul succeselor The Sixth Sense si Unbreakable, M. Night Shyamalan, va fi cel ce se va ocupa de noul serial in calitate de producator executiv.

“Sunt foarte incantat ca voi colabora cu Kevin Reilly, Sarah Aubrey si intreaga echipa TNT pentru acest proiect unic,” a declarat Shyamalan. “Este o oportunitate extraordinara si abia astept sa fac parte din aceasta mult indragita franciza Tales from the Crypt, un serial cu care am crescut. Voi avea astfel ocazia sa imping la maxim limitele genului la TV.”

Shyamalan va produce serialul impreuna cu partenera sa Ashwin Rajan cu care a mai colaborat la succesul difuzat pe FOX anul trecut, Wayward Pines.

Pe langa Shyamalan si Rajan, James D. Stern va fi producator executiv prin compania sa Endgame Entertainment. 

Inspirat pe benzile desenate lansate de EC Comics din 1950, povesti pe care va fi bazat si noul serial, Tales from the Crypt a mai fost ecranizat intr-un film de lung metraj din 1972 si mai apoi intr-un serial difuzat de HBO timp de 7 sezoane (93 episoade). Serialul avea in fiecare saptamana cate o poveste de sine statatoare prezentata de iconicul Crypt Keeper (interpretat de John Kassir).

Ultima aparitie a cunsocutului Crypt Keeper a fost in 1995 in filmul de lung metraj Tales from the Crypt: Demon Knight (care a rulat si la noi sub titlul Cavalerul Intunericului).

Tales from the Crypt / Aventuri in Casa Mortii (titlul romanesc cand a fost difuzat de PRO TV) a fost nominalizat la 7 Premii Emmy de-a lungul anilor si a avut numerosi regizori care au realizat episoade ale serialului.

Printre ei se numara si: Richard Donner (Superman, The Omen), William Friedkin (The Exorcist), Tom Holland (Child’s Play, Fright Night), Tobe Hooper (Poltergeist, The Texas Chainsaw Massacre), Mary Lambert (Pet Sematary, Pet Sematary II), dar si regizori-surpriza precum Robert Zemeckis, Tom Hanks, Michael J. Fox, Kyle MacLachlan si… Arnold Schwarzenegger.