Al treilea sezon al serialului Black Sails aduce personaje noi pe micile ecrane!

Barba Neagra si Anne Bonny, desemnati cei mai faimosi pirati ai tuturor timpurilor, dau peste cap echilibrul fragil de pe insula Nassau, iar intrigile, razbunarea si actiunea se precipita in al treilea sezon al serialului Vele Negre / Black Sails

Desi si-au trait epoca de glorie in urma cu cateva secole, piratii continua sa fascineze si sa cucereasca imaginatia spectatorilor si cineastilor deopotriva prin viata traita pe muchie de cutit, faptele eroice si pericolele care i-au urmarit la fiecare pas. 

Fascinatia pe care o exercita e pe masura aventurilor piratilor reali, care au inspirat crearea protagonistilor multor filme si seriale de azi, si au avut drept efect crearea unui top al piratilor celebri.

Cel mai cunoscut dintre acestia ramane Barba Neagra. Pe numele lui real Edward Teach, el a instaurat un regim de teroare in Marea Caraibilor, iar blocarea portului Charleston (cunoscut pe atunci sub numele de Charles Town) din Carolina de Sud si abordarea tuturor navelor care intrau sau ieseau din port au fost faptele care i-au adus gloria. 

Cel mai temut si cunoscut pirat a fost o constanta sursa de inspiratie pentru cineasti, iar, cel mai recent, personajul apare in al treilea sezon al serialului Vele Negre, fiind interpretat de Ray Stevenson

Daca Barba Neagra ocupa primul loc in topul celebritatii, al doilea ii revine unui alt personaj istoric care “apare” in Vele Negre: Anne Bonny, interpretata in serial de Clara Paget. 

Fiica unor proprietari de plantatii, Anne a fost nevoita sa se deghizeze in barbat pentru a se alatura unui echipaj de pirati. Legenda spune ca, dupa ce nava ei a fost capturata, a scapat de o condamnare la moarte doar pentru ca s-a descoperit ca era insarcinata. 

In topul piratilor celebri, Capitanul Samuel Bellamy se afla pe locul trei. Cea mai mare captura a sa a fost nava Whydah Gally, incarcata cu aur si argint, dar Bellamy si-a vazut sfarsitul la bordul ei, pierind intr-o furtuna in 1717. 

Pe locul patru, chinezoica Ching Shih a avut o ascensiune spectaculoasa: era prostituata cand a fost rapita de pirati, dar a devenit comandanta unei flote cu sute de corabii. 

Piratul “Black” Bart Roberts, de pe locul cinci, se distinge printr-un record de nave capturate – peste 400 in patru ani - , dar si printr-unul de cruzime: arareori cineva ramanea in viata la bordul corabiilor cucerite de echipajul lui. 

Cat despre capitanul Kidd, aflat pe a sasea pozitie din top, statutul sau a variat considerabil: el a fost angajat de Marea Britanie pe post de corsar si spanzurat in 1701 pentru piraterie. 

Atat de cunoscut incat un rom a fost botezat dupa el, Capitanul Morgan ocupa a saptea pozitie in topul notorietatii pirateresti. A fost corsar la inceput, apoi pirat – cele mai mari ispravi ale sale au pus pe jar colonia spaniola Panama City - , dar ramane unul dintre putinii din aceasta "breasla" care s-au bucurat de o batranete linistita. 

In schimb, urmatorul din clasament, Calico Jack Rackham, cunoscut pentru relatia cu Anne Bonny, a fost spanzurat si lasat la locul executiei – care poarta acum numele Rackham's Cay – pentru a-i descuraja pe amatorii de piraterie. 

Considerat de unii un nobil, iar de altii un bandit, Sir Francis Drake ocupa a noua pozitie din top datorita bogatiilor stranse in cariera sa de pirat. 

Ultimul loc din clasament le revine fratilor Barbarossa, pe numele lor, Aruj si Hizir. In fruntea unor echipaje de pirati berberi, cei doi frati turci care au terorizat Mediterana au devenit in secolul XVI unii dintre cei mai influenti oameni din Africa de Nord. 

Viata de pirat nu e una usoara, iar ispravile, pericolele si provocarile acestei bresle sunt urmarite pas cu pas in serialul Vele Negre, a carui actiune se petrece cu 20 de ani inaintea intamplarilor din romanul lui Robert Louis Stevenson, Insula comorilor. 

Serialul, creat de Jonathan E. Steinberg (Jericho, Human Target) si Robert Levine (Touch), este difuzat pe Paramount Channel in fiecare vineri si duminica de la ora 23,00.