Serialul dramatic francez O singura sansa, care poate fi urmarit numai la DIVA martea, la ora 21:00, urmareste lupta unei mame care incearca sa isi gaseasca fiica rapita, dupa ce i-a fost ucis si sotul.

In seria O singura sansa, actrita franceza Alexandra Lamy interpreteaza rolul lui Alice Lambert, o tanara mama care este victima unei tentative de omor, fiind impuscata de doua ori. 

Femeia se trezeste din coma la spital, 8 zile mai tarziu, si descopera ca sotul i-a fost ucis, iar fetita lor de 6 luni (Tara) a fost rapita. Manipulata de presupusii rapitori si suspectata de politie, Alice face tot posibilul pentru a-si gasi fiica. 

O singura sansa / Une chance de trop este creat de scriitorul american Harlan Coben, dupa romanul sau omonim, produs de TF 1 in Franta si ii are in distributie pe Alexandra Lamy, Pascal Elbé, Lionel Abelanski, Charlotte des Georges, Hippolyte Girardot, Didier Flamand, Frédérique Tirmont si altii.

Radianta Alexandra Lamy a trebuit sa renunte la zambetul ei omniprezent pentru a o juca pe Alice, o mama disperata sa-si gaseasca bebelusul rapit. Actrita ne-a povestit entuziasmata despre acest rol in care a investit 100%.

Iata un interviu cu Alexandra Lamy, oferit de DIVA:

Cum ai auzit de adaptarea cartii No Second Chance?

Alexandra Lamy: Am auzit de la prietena mea, Mélanie Doutey! Mi-a spus ca se face o miniserie cu Harlan Coben. Adorasem Tell No One si ma atrag mult povestile politiste. Asa ca am vrut sa citesc scenariille primelor 3 episoade: m-au prins imediat. Intalnirea care a urmat, cu producatorul Sydney Gallonde si cu regizorul François Velle, ambii la fel de pasionati, m-a convins definitiv.

Harlan Coben va numeste „steaua” lui. Cum v-ati cunoscut?

A vrut imediat sa stie cine o va juca pe eroina lui. Cand a auzit de numele meu, a vazut unul dintre filmele mele, J’enrage de son absence (2012) de Sandrine Bonnaire. A doua zi, am primit un email – pe care il am afisat de atunci deasupra biroului meu – si m-a complimentat atat de frumos! Am descoperit ca e un om cu picioarele pe pamant. 

Romanele lui s-au vandut in milioane de exemplare in intreaga lume si totusi a multumit non-stop echipei care i-a adus la viata povestea. Era atat de fericit! Am lucrat impreuna de multe ori si ne-am apropiat foarte mult. De atunci, imi scrie regulat si vrea sa ma apuc de munca in Statele Unite. Aventura care, daca va deveni realitate, ma va ajuta sa-mi imbunatatesc engleza!

Cum te-a ajutat prezenta lui in rol de creator al proiectului?

Franta e tara in care Harlan Coben are cel mai multi fani, nu avea cum sa dea gres. A cedat drepturile de ecranizare, dar a vrut sa fie implicat in proiect. A stiut mereu sa rezolve problemele care au aparut. Ne-a spus ca isi asuma, ca autor si creator, responsabilitatea fiecarei decizii si, in cazul unei decizii gresite, isi asuma criticile. A protejat si a sprijinit intreaga echipa. 

Cum a fost la filmari?

Foarte intens, filmarile au necesitat o investitie enorma din partea noastra. Cartea a fost adaptata, personajul principal a fost transformat in femeie, a fost tradus totul in franceza... Ne-ar mai fiu trebuit vreo 2 luni de lucru suplimentar la ea! In fiecare seara, treceam din nou peste texte. Toti membrii echipei au fost implicati 100%, toti am avut o energie incredibila. Miniseria asta a fost o bucurie pura, in ciuda ritmului infernal!

Cu ce te-a atras miniseria, ca format?

Este un punct forte sa poti spune o poveste in 6 episoade a cate 52 de minute. Asta iti permite sa scoti in evidenta si sa dezvolti un personaj, punand punct povestii la finele episodului 6. Televiziunea propune seriale din ce in ce mai calitative, acum le putem oferi telespectatorilor productii excelente si putem rivaliza cu americanii. De asta sunt incantata ca am facut parte din acest prioiect prestigios.

Visezi la un rol de actiune?

Ca toate actritele, da! Imi place sa fug, sa fac cascadorii, chiar daca am invatat ca asta inseamna asumarea unor riscuri. Trebuie sa fii atenta tot timpul, sa te concentrezi si sa repeti mult. Dar apreciez ca Alice nu e nici politista, nici supereroina: nu stie nici sa tina un pistol, nici sa se lupte. Pentru a se apara, are aceleasi resurse ca mine si ca tine. Toate femeile se pot simti apropiate de personajul meu. 

Cum te-ai pregatit pentru rol?

Am mers la Urgente inainte de filmari pentru a ma familiariza cu ceea ce fac doctorii, cu felul lor de a vorbi, de a tine o seringa, de a-si pune manusile chirurgicale... Angajatii de la Urgenta sunt foarte tactili, asa ca m-am asigurat ca si personajul meu e la fel. De asemenea, medicii acestia nu pierd niciodata din vedere scopul final si reformuleaza mereu intrebarile ca „De ce ati ajuns aici? Ce va doare?”. Personajul meu face la fel cu rapitorii. Doamnele de la Urgenta sunt extrem de puternice si nu se tem de anumite situatii. Alice nu e Lara Croft, dar – gratie meseriei pe care o practica – nu e nici o femeie slaba sau statica. Daca tragi linie si aduni, personajul ei este unul foarte uman. 

Pascal Elbé l-a jucat pe aliatul lui Alice. A fost un complice bun?

Pascal e partenerul ideal de joc! Le are pe toate: e foarte amuzant si inteligent. Ca actor, e un partener foarte bun, probabil pentru ca e si regizor. Iubeste actorii si ii asculta. Repeta ore in sir, discuta despre personajul lui, sapa in cautare de idei noi...

Cum ti se pare finalul povestii?

A trebuit sa astept mult pana l-am aflat, a fost foarte frustrant! Dar acum ca am terminat, va pot confirma: Alice e o femeie foarte puternica! La vizionarea episodului final, toata echipa avea lacrimi in ochi si eu nu plang des la filme!

Ce parere ai despre meseria ta?

Ma consider foarte norocoasa. Filmez seriale pentru TV, filme pentru marele ecran si plec in turneu cu piese de teatru. Nu prefer un anumit mediu de expresie, importanta pentru mine este povestea. In televizione, de exemplu, ti se propun proiecte extraordinare: trebuie sa le accepti!

Urmariti in fiecare marti, la ora 21:00, serialul O singura sansa, numai la DIVA.