HBO Europe realizează prima coproducție internațională, Hackerville, un thriller cu scenariu original, în șase părți, despre o rețea de hackeri și cei aflați pe urmele lor. 

Hackerville, producție originală HBO Europe, coprodusă de TNT Serie, a fost creată de Ralph Martin și Joerg Winger (UFA Fiction) și va fi produsă de Cristian Mungiu și Tudor Reu prin Mobra Films. 

Episoadele vor fi regizate de Igor Cobileanski (Umbre) și Anca Miruna Lăzărescu (La drum cu tata). Scenariștii serialului sunt Laurențiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin și Steve Bailie.

Un atac cibernetic, ai cărui responsabili par a fi o rețea de hackeri din România, afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Lisa Metz, expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, preia ancheta în Timișoara, orașul în care s-a născut.

Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Între timp, ancheta lui Adam Sandor, polițistul român care se ocupă de caz, este dată peste cap de sosirea Lisei.

Investigația îi duce pe cei doi, Lisa și Adam, pe urmele unui hacker genial, cunoscut ca Dark Mole. Neîncrederea inițială din acest trio se transformă treptat într-o relație de interdependență. 

Hackerville e un thriller de investigație, plin de acțiune și suspans. Serialul are în centru lumea cibernetică, acțiunile, dar și consecințele profunde și foarte reale ale jocurilor din acest univers.

Producători executivi sunt Joerg Winger (Deutschland 83/86) pentru UFA Fiction și Johnathan Young (Valea Mută) pentru HBO Europe.

Alina David și Silvia Popescu sunt producătoare pentru HBO Europe.

Hackerville se va filma în Timișoara, București și Frankfurt, din primăvara lui 2018 și va avea premiera în România la HBO și HBO GO în toamnă.  

HBO Europe va lansa Hackerville în teritoriile sale din Europa Centrală, Nordic și Spania. TNT Serie va difuza serialul în Germania, Austria și Elveția. 

Antony Root, EVP, Original Programming and Production HBO Europe, a spus: Hackerville e o poveste alertă, actuală și extrem de captivantă, despre una dintre cele mai mari amenințări ale lumii actuale. Suntem încântați de acest prim parteneriat cu TNT Serie, dar și de colaborarea cu Joerg Winger de la UFA Fiction și cu Mobra Films - împreună vom da viață acestui serial și lumilor sale atât de contrastante.”