Elizabeth: Epoca de aur / Elizabeth: The Golden Age (2007) și Alexander / Alexandru (2004) vor rula duminica seară aducând în atenția telespectatorilor spadasini nemuritori, monarhi de legendă, genii militare.

În luna ianuarie, AMC readuce în atenția telespectatorilor eroi exemplari și filme legendare, în fiecare seară de duminică.

Elizabeth: The Golden Age (2007), difuzat pe post pe 19 ianuarie, o are în centru pe regina Elisabeta I a Angliei, care are de înfruntat intrigile de la curte, tentative de asasinat, conflicte militare, şi dezamăgiri în dragoste, devenind unul din cei mai celebraţi monarhi britanici, o figură legendară. Cate Blanchett o interpreteaza pe Regina Elisabeta pentru epoca modernă. De altfel, cu acest rol Blanchett atinge celebritatea mondială, în 1998 (odată cu primul film în care joacă personajul, Elizabeth).

În ultima duminică din ianuarie, telespectatorii sunt invitați să urmărească somptuoasa producţie a lui Oliver Stone - Alexander, ce prezintă una dintre cele mai fascinante personalităţi ale lumii antice. Filmul descrie cum și-a condus Alexandru Macedon trupele invincibile, alcătuite din soldati greci, macedoneni și - mai tarziu - orientali, pe o distanță de 35 000 kilometri de asedii și cuceriri în numai opt ani. La data când a murit, la vârsta de 32 de ani, își făurise deja un imperiu așa cum lumea nu mai văzuse niciodată.

Iată datele si orele de la care sunt programate:

Elizabeth: The Golden Age (2007)

Duminică, 19 ianuarie, ora 19:50, AMC

în reluare miercuri, 22 ianuarie, ora  15:55

în reluare vineri, 24 ianuarie, ora  18:15

Elizabeth: The Golden Age acoperă anii de mijloc ai domniei suveranei, exploatând pe plan politic conflictul cu Philip al II al Spaniei și cu tot Imperiul catolic din spatele său. Filmul explorează și perioada procesului lui Mary Stuart (Samantha Morton), insistand în primul rând pe relația reginei cu Raleigh (Clive Owen), și complicațiile iscate de-aici, dar și pe anticatolicism. Scenografia de decoruri și costumele sunt realmente frumoase iar imaginea de foarte bună calitate, discret-expresivă.

Alexander (2004)

Duminică, 26 ianuarie, ora 18:35, AMC

în reluare marţi, 28 ianuarie, ora 09:55

în reluare vineri, 31 ianuarie, ora 15:40

Alexandru, filmul lui Oliver Stone, se bazează pe povestea adevarată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, interpretat de Colin Farrell – un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă - care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian. Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie sunt capete de afiş.