Au început filmările pentru RUXX, nouă producție HBO Europe produsă în România, un serial cu opt episoade de 45 de minute fiecare, scris de Vera Ion și regizat de Iulia Rugină (Breaking News, Love Building) și Octav Gheorghe

În rolurile principale sunt Raluca Aprodu (Câini, În derivă) și Alec Secăreanu (God's Own Country, Cannibal, Strike Back).

RUXX este o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor. Serialul se axează pe personajul titular, Rux (Raluca Aprodu), care încearcă să își echilibreze cariera solicitantă, lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din București, cu celelalte priorități ale vieții ei: își susține financiar familia și are o relație la distanță. Rux încearcă să plece din România și să meargă în Los Angeles, dar viața are alte planuri pentru ea și este atrasă în cel mai mare proiect al șefului ei: campania electorală a soției sale pentru primăria Bucureștiului.

Iulia Rugină, regizor, a spus: RUXX este proaspăt și puternic, emoționant și curajos. Îmi vorbește în atât de multe moduri, încât am simțit o legătură de la prima citire a scenariului. Văd un pic din fiecare personaj în mine, în persoana în care am devenit, o femeie din România de astăzi și o femeie a lumii. Este atât o onoare profesională, cât și o provocare să fac parte din acest proiect, înconjurată de o echipă grozavă și de o distribuție de vis pentru mine ca regizor.”

Ioanina Pavel, producător HBO Europe a spus: „Așteptați-vă la un serial la fel de curajos și vizionar ca cele care au definit și definesc HBO. RUXX este din același aluat și vocea Verei Ion este de aceeași factură. Sunt sigură că prietenii HBO se vor îndrăgosti pe loc de personajele noastre, mai ales de Bucureștiul modern, vibrant, sfidător și seducător care ne provoacă zi de zi sa-l iubim necondiționat.”

Johnathan Young producător executiv HBO Europe a spus: „Cu RUXX, ne-am dorit să construim pe felul uimitor de a spune povești pentru care HBO Europe este renumit în România și, imediat ce am citit scenariile, am putut vedea un serial care va încânta publicul.”

Rolul principal este interpretat de Raluca Aprodu. Din distribuție fac parte actori de film și de teatru renumiți: Mădălina Craiu (Umbre), Alec Secăreanu (God’s Own Country), Bogdan Dumitrache (Pororoca, În derivă), Șerban Pavlu (Umbre), Alina Chivulescu (Selfie), Ioana Bugarin (Moromeții 2) și Marian Olteanu (Alice T.). 

Serialul este regizat de Iulia Rugină (6 episoade) și de Octav Gheorghe (2 episoade). Scenariile sunt scrise de Vera Ion, iar Andrei Butică este director de imagine.

Ioanina Pavel este producător HBO Europe, iar Johnathan Young și Antony Root sunt producători executivi. Cristian Mungiu și Tudor Reu sunt producătorii din partea Mobra Films, care asigură serviciile de producție.