Între Revoluții

(2023)

Între Revoluții / Between Revolutions / Ultima vizită

Premiera RO

03 Noiembrie 2023

Regia

Vlad Petri

Cu

Ilinca Harnut, Victoria Stoiciu,

Gen

Documentar

Durata

69 minute

Rating

A.P.-12 - Acordul părinților pt. copiii sub 12 ani

Sinopsis Între Revoluții

Între Revoluții este un film construit exclusiv din arhive și pune în oglindă viețile și destinele a două femei, Maria și Zahra, una din România, cealaltă din Iran, prietene și colege de facultate la Universitatea de Medicină din București în anii ’70. În 1979, când posibilitatea unei schimbări politice în Iran devine o certitudine, Zahra se întoarce în țara ei, luând parte la revoluția de acolo, departe de prietena sa.

Pentru următorii 10 ani, singurul lor mod de a comunica e prin intermediul scrisorilor. Încadrate de două revoluții, cuvinte lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăți trecând prin schimbări radicale și o prietenie care nu poate fi destrămată.

Regizorul Vlad Petri a folosit imagini și documente de arhivă, dar și elemente de ficțiune, ceea ce a dus la realizarea unui lung metraj hibrid, în care documentarul și ficțiunea se îmbină. Scrisorile prezente în film sunt scrise de Lavinia Braniște și au ca inspirație scrisori din arhivele Securității și poeziile a două importante scriitoare din România și Iran - Nina Cassian și Forugh Farrokhzad.

Premii: Premiul FIPRESCI - Berlin 2023, Menţiune specială - ZagrebDox 2023


Video Între Revoluții


Detalii tehnice Între Revoluții

Tara

Romania

Ecran

Normal (1.85:1)

Culori

Color & Alb-Negru

Distribuit in Romania de

August Film