Din 14 februarie puteţi urmări în cinematografe Fantasy Island / Insula Fanteziilor, o adaptare horror a cunoscutului serial TV al anilor '70.

Serialul Fantasy Island a fost creat de Gene Levitt în 1977 și a continuat până în 1984, de-a lungul a 7 sezoane. În România a fost difuzat de TELE 7 abc sub numele foarte simpatic Trăieşte-ţi visul!

Ideea de bază a serialului este reluată acum într-un reboot capabil să dea coșmaruri de regizorul Jeff Wadlow (Truth or Dare), după un scenariu scris de de acesta Chris Roach și Jillian Jacobs.

Enigmaticul domn Roarke (Michael Peña) e deținătorul unei insule tropicale luxoase, unde sunt invitați diverși oameni pentru a experimenta materializarea fanteziilor lor. Insula tinde să transforme fanteziile invitațiilor în realitate. Acestora li se va da șansa să trăiască exact viața pe care și-o doreau și să-și îndeplinească orice vis, dar haosul se va instaura rapid, atunci când adevăratele intenții ale lui Roarke vor ieși la iveală pentru că insula nu e ceea ce crezi.

Fiecare dintre noi are fanteziile lui. Unii îşi imaginează că se află pe o frumoasă insulă tropicală şi pot face absolut tot ceea ce vor. Alţii vor să trăiască o viaţă la care n-au avut acces niciodată, sau să îndrepte o faptă din trecut, pe care o regretă, sau să facă ceva ce n-ar face niciodată în viaţa reală, ci doar ar visa să facă. Sau unii dintre noi visează o viață fără probleme. Dar aveți grijă ce vă doriți! Fiecare fantezie are un preț de plătit!

În prim plan îl avem pe enigmaticul domn Roarke, stewardul în costum alb al insulei, care face ca toate fanteziile să devină realitate. El îşi invită cei cinci oaspeţi: Gwen Olsen (Maggie Q), Melanie Cole (Lucy Hale), Patrick Sullivan (Austin Stowell) și frații Brax și JD Weaver (Jimmy O. Yang, respectiv Ryan Hansen), pe insulă unde fiecare şi-ar putea vedea visul cu ochii, dar îi previne că rezultatul acestei experienţe nu e întotdeauna cel aşteptat. Fiecare din ei are un regret, iar insula le va îndeplini dorințele și chiar mai mult.

Gwen Olsen are o fantezie mult mai profundă şi mai încărcată de regrete. Cinstit ni s-ar putea întâmpla oricăruia dintre noi. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ales s-o ia pe alt drum, sau ce s-ar întâmpla dacă ar putea da înapoi? Ea nu a ales fericirea atunci când a avut şansa şi acum e chinuită de regrete. Visează să o poată lua de la capăt, ca să-şi poată trăi viaţa în alt fel. Dar adevăratul motiv al regretului său este mai profund, iar ea va trebui să meargă până la capăt în trăirea acestei fantezii.

Melanie Cole spre exemplu vrea să-şi vindece o rană din trecut. Ea vine pe insulă fiindcă vrea să se răzbune pe cineva care o teroriza în copilărie. Fantezia aceasta prinde viaţă atunci când persoana care a terorizat-o apare deodată în carne şi oase în faţa ei. Sloane Maddison (Portia Doubleday) e cea care o teroriza, iar în fantezie, Melanie… se află la butoane. 

Cea mai “senzațională” fantezie e cea a lui  JD, care l-a adus pe insulă pe fratele lui vitreg, Brax, pentru a se bucura de absolut tot ce-şi doresc. Ei sunt imediat conduşi la o petrecere de zile mari, sub cerul liber, unde se află o mulţime de oameni frumoşi. 

Patrick Sullivan e un poliţist care visa să devină militar, dar insula îl ajută de fapt să-și îndeplinească adevăratul vis, să-şi revadă tatăl.

Serialul original de televiziune, care a fost creat de Gene Levitt şi în care Ricardo Montalban l-a interpretat pe Mr. Roarke, a avut şapte sezoane şi a devenit emblematic. Chiar dacă poveştile de acolo nu erau „de speriat”, şi unele episoade erau destul de „uşurele”, scenariile erau întotdeauna destul de complicate şi cu rezultate imprevizibile pentru oaspeţii insulei. Producătorii noului film au speculat ideea din serial şi l-au transformat într-un thriller al zilelor noastre, perfect pentru o seară la cinema.

Dacă vi se pare că numele lui Ricardo Montalban vă este cunoscut, vă pot spune că el l-a interpretat şi pe iconicul personaj Khan din seria originală Star Trek. Alături de Montalban, în serial apărea şi simpaticul Tattoo (Hervé Villechaize), ajutorul de nădejde al d-lui. Roarke.

Wadlow spunea: „Mi-a plăcut realismul magic şi întunecat din producţia initial. El conţinea emoţii şi personaje reale, dar le descria într-un fel suprarealist, care le dădea contururi mai tranşante. Serialul îmbrăţişase ideea de îndeplinire a dorinţelor la un preţ teribil şi o prezenta în fiecare săptămână sub o altă formă.” 

Chiar daca nu aţi văzut serialul, nu e nicio problemă, prezentul film este pentru noua generaţie de spectatori. Cei care nu au vizionat serialul, vor fi introduşi într-o lume de vis, a cărei gazdă e nimeni altul decât enigmaticul domn Roarke. 

E un personaj misterios şi ascuns, pentru ca apoi, pe parcursul filmului să ne dăm de povestea lui. Roarke e uneori simpatic, alteori sinistru, iar alteori de-a dreptul elaborat şi formalist. 

El are o regulă strictă, fantezia trebuie urmărită până la sfârşit. El avertizează pe toată lumea că rezultatul i-ar putea surprinde pe privitori. 

Ricardo Montalban si Hervé Villechaize, eroii serialului original Fantasy Island.

Peña susţine că nu s-a putut abţine să nu se inspire din interpretarea legendară a lui Ricardo Montalbán. „Interpretarea lui Roarke, de către Montalban, este atât de cimentată în imaginaţia şi amintirile mele”. Explicaţia stă în faptul că, Peña este american de origine mexicană, iar Montalbán este chiar un actor mexican. 

„Eu nu l-am imitat pe el, ci am personalizat lucrurile pe care le făcea el. În primul rând este vorba de accent, fiindcă Montalbán e Mexican. Eu tocmai am terminat de filmat Narcos, pentru care am petrecut opt luni în Mexico City; acolo, accentul lor este foarte evident – ei au un accent spaniol atunci când vorbesc englezeşte – iar asta mi s-a părut fascinant.”

Eu unul sper ca cei de la Sony să lanseze acest film în format 4K și ca acest film să fie un succes. Chiar mi-aș dori o continuare. Am rămas plăcut surprins de ce a putut regizorul să realizeze cu un buget de doar 7 milioane de dolari. Peisajul e magnific și cu siguranță în 4k va arăta și mai bine.

Fantasy Island rulează în cinematografe din 14 februarie, distribuit de InterComFilm Distribution.

 


Din aceeasi categorie...

Prima imagine de pe platorile de filmare ale comediei Două Lozuri 2!

Prima imagine de pe platorile de filmare ale comediei Două Lozuri 2!

În această săptămână au început filmările la Două Lozuri 2 - continuarea comediei cu acelaşi nume din 2016.

Michele Placido la Buzău International Arts Festival: “Îl iubesc mult pe Comisarul Cattani”

Michele Placido la Buzău International Arts Festival: “Îl iubesc mult pe Comisarul Cattani”

Unul dintre cei mai cunoscuti actori şi regizori italieni, Michele Placido, celebru pentru rolul Comisarului Corrado Cattani din serialul TV Caracatiţa / La Piovra, a revenit week-endul trecut în România la invitaţia Buzău International Arts Fe...

Mirciulică - o comedie cu Mircea Bravo, în cinematografe din 7 octombrie

Mirciulică - o comedie cu Mircea Bravo, în cinematografe din 7 octombrie

Mirciulică este primul film de comedie produs de Bravo Films, marcând debutul lui Mircea Bravo în lumea cinematografiei.

Competiția Românească Animest: 14 invitații în lumea imaginației

Competiția Românească Animest: 14 invitații în lumea imaginației

O oglindă a procesului parcurs de animația românească de-a lungul timpului, secțiunea competițională Animest dedicată scurt metrajelor autohtone continuă să promoveze și la această ediție performanțele creatorilor de la noi din țară. ...

Dracula Film Festival 2022: 10 filme în premieră națională în cadrul competiției de lung metraj

Dracula Film Festival 2022: 10 filme în premieră națională în cadrul competiției de lung metraj

Festivalul internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, aniversează 10 ani de existență cu evenimente cinematografice unice, premiere europene, Q&A-uri cu autori ai filmelor, workshop-uri și expoziții. ...

Competiția Minimest, ateliere intensive de animație și alte câteva surprize rezervate copiilor la Animest 2022

Competiția Minimest, ateliere intensive de animație și alte câteva surprize rezervate copiilor la Animest 2022

Finalul vacanței nu i-a descurajat niciodată pe copiii îndrăgostiți de filmele de animație.

Javier Bardem revine pe marile ecrane din România în comedia Cel mai tare șef

Javier Bardem revine pe marile ecrane din România în comedia Cel mai tare șef

Cel mai tare Șef / El buen patrón / The Good Boss intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

Regizorul Nick Broomfield vine la Astra Film Festival cu un film despre Leonard Cohen

Regizorul Nick Broomfield vine la Astra Film Festival cu un film despre Leonard Cohen

Nick Broomfield, unul dintre cei mai influenți regizori de film documentar din lume, vine la Sibiu, pentru cea de-a 29 ediție a festivalului Astra Film.

Cea de-a XIV-a ediție KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a XIV-a ediție KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr a avut loc la București între 14 și 18 septembrie, la Cinema Gloria, în curtea Cinema Muzeul Țăranului și la Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23). ...

Opt producții de succes poloneze la prima ediție în România a Vistula Film Festival 2022

Opt producții de succes poloneze la prima ediție în România a Vistula Film Festival 2022

Festivalul Filmului Polonez ce poartă numele celui mai lung râu din Polonia - VISTULA – este organizat de Fundația Wspieram și co-organizat în România de Mirona Radu și Fundația ABI. ...

Filmul Imaculat este propunerea României la Premiile Oscar 2023

Filmul Imaculat este propunerea României la Premiile Oscar 2023

Imaculat, în regia Monicăi Stan și a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru categoria Cel mai bun lung metraj internațional din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film - Oscars 2023. ...

KINOdiseea ajunge la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

KINOdiseea ajunge la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr - KINOdiseea ajunge din nou la Tulcea, între 22 și 25 septembrie, la Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide și aduce nouă filme și trei ateliere pentru copii.

Ancheta unui scandal de stat - un captivant thriller politic despre corupție și droguri, din 30 septembrie în cinema

Ancheta unui scandal de stat - un captivant thriller politic despre corupție și droguri, din 30 septembrie în cinema

Filmul lui Thierry de Peretti, cu Roschdy Zem, Pio Marmaï și Vincent Lindon este distribuit în cinematografe din 30 septembrie de Independența Film.

ADFR anunță deschiderea înscrierilor pentru programul EFP - Shooting Stars - Berlinale 2023

ADFR anunță deschiderea înscrierilor pentru programul EFP - Shooting Stars - Berlinale 2023

European Film Promotion a deschis oficial înscrierile pentru programul Shooting Stars, care are loc în fiecare an în cadrul festivalului internațional de film de la Berlin.

Regizorul Octav Chelaru - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

Regizorul Octav Chelaru - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, vă invităm la o noua ediţie a emisiunii noastre de cultură cinematografică, unde îl avem ca invitat pe regizorul și scenaristul Octav Chelaru.

Naomi Ackie este Whitney Houston în primul trailer la I Wanna Dance With Somebody

Naomi Ackie este Whitney Houston în primul trailer la I Wanna Dance With Somebody

InterComFilm și Sony aduc povestea lui Whitney Houston în cinematografe.

Fairytale, cel mai recent film al lui Alexander Sokurov, deschide cea de-a 12-a ediție BIEFF

Fairytale, cel mai recent film al lui Alexander Sokurov, deschide cea de-a 12-a ediție BIEFF

Fairytale, cel mai recent film al regizorului Alexander Sokurov, și ultimul din tetralogia inspirată de cele mai controversate personaje politice ale secolului XX, va deschide cea de-a 12-a ediție a BIEFF. ...

Om Câine, de azi în cinematografe!

Om Câine, de azi în cinematografe!

Om Câine / Man and Dog, primul lung metraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie. ...

Pustnik demarează ediția a 8-a a rezidenței pentru cineaști debutanți

Pustnik demarează ediția a 8-a a rezidenței pentru cineaști debutanți

Cea de-a opta ediție a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik dedicată debuturilor în lung metraj are loc în satul Enisala, Tulcea.

Cineaștii români se întâlnesc cu publicul la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cineaștii români se întâlnesc cu publicul la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Pe 16 septembrie, începând cu ora 18:00, în București, Cluj-Napoca și Timișoara, ia startul Noaptea Albă a Filmului Românesc, un maraton cinematografic care aduce pe ecrane cele mai așteptate producții autohtone.

Astra Film Junior 2022: Ocolul Pământului în 20 de filme

Astra Film Junior 2022: Ocolul Pământului în 20 de filme

Cel mai complex program de educație prin film documentar revine în calendarul Astra Film Festival (9-16 octombrie).

Capra cu trei iezi: O adaptare horror după povestea lui Ion Creangă

Capra cu trei iezi: O adaptare horror după povestea lui Ion Creangă

Regizat de Victor Canache, filmul va intra în cinematografele din toată țara pe 28 octombrie.

Caravana filmului românesc se va afla la Isaccea, în perioada 16 – 18 septembrie

Caravana filmului românesc se va afla la Isaccea, în perioada 16 – 18 septembrie

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale ajunge, pentru prima dată, la Isaccea în perioada 16 – 18 septembrie.

Competiția BUZZ IFF 2022 din cadrul Buzău International Arts Festival

Competiția BUZZ IFF 2022 din cadrul Buzău International Arts Festival

Astăzi, 14 septembrie, se dă startul celei de-a șaptea ediții a competiției de film Buzău Internațional Film Festival, aflat la cea de-a șaptea ediție.

Cineplexx te trimite în Dubai cu filmul Ticket to Paradise

Cineplexx te trimite în Dubai cu filmul Ticket to Paradise

Dacă mai aveai nevoie de alte dovezi ca să te convingi că experiența de vizionare la cinema este memorabilă, începând cu 14 septembrie, cinematografele Cineplexx te întâmpină cu o surpriză de-a dreptul divină.