Fie că o petreci alături de cei dragi acasă, fie că alegi să călătorești și să experimentezi lucruri noi, luna decembrie vine cu numeroase filme și seriale numai bune de luat în vacanță.

Poți începe cu: Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, un eveniment epic științifico-fantastic, la care regizorul și scenaristul Zack Snyder a lucrat mai bine de 10 ani; The Crown: Sezonul 6 Partea 2, un ultim capitol în care monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice generat de moartea Prințesei Diana; Leave the World Behind, un thriller apocaliptic al scenaristului și regizorului premiat Sam Esmail, cu Julia Roberts și Ethan Hawke în rolurile principale.

Pe lângă acestea, ne mai întâlnim și cu: Maestro, o poveste semnată și jucată de Bradley Cooper, despre iubirea tumultoasă și fără limite dintre dirijorul și compozitorul Leonard Bernstein și Felicia Montealegre Cohn Bernstein; Berlin, un spin-off La Casa de Papel despre călătoria personajului interpretat de Pedro Alonso într-unul dintre cele mai extraordinare jafuri; și Chicken Run: Dawn of the Nugget, unde o gașcă neînfricată de pui se unește pentru a-și salva neamul de o nouă amenințare.

În plus, filmul Babardeală cu blucuc sau porno balamuc și reality show-ul Aventura Strigați Ura! vin pe platformă, așa că nu uita să le adaugi în lista ta!

NOU PE NETFLIX

DECEMBRIE 2023 - ROMÂNIA

TITLURILE LUNII

Leave the World Behind - FILM NETFLIX |  DIN 8 DECEMBRIE 2023

În acest thriller apocaliptic al scenaristului și regizorului premiat Sam Esmail (MR. ROBOT), Amanda (Julia Roberts, distinsă cu premiul Oscar) și soțul ei, Clay (Ethan Hawke, nominalizat la Oscar), închiriază o casă luxoasă pentru a petrece un weekend alături de copiii lor, Archie (Charlie Evans) și Rose (Farrah Mackenzie). Vacanța lor este în curând dată peste cap, când doi străini — G.H. (Mahershala Ali, distins cu Oscar) și fiica lui, Ruth (Myha’la), sosesc în miez de noapte cu vești despre un misterios atac cibernetic și caută refugiu în casa care, susțin ei, ar fi a lor. Cele două familii înfruntă un dezastru iminent, care devine din ce în ce mai terifiant cu fiecare secundă, forțând pe toată lumea să își accepte locul într-o lumea aflată în colaps. Bazat pe romanul lui Rumaan Alam, nominalizat la premiul National Book Award, LEAVE THE WORLD BEHIND este produs de Esmail Corp, Red Om Films, iar producția executivă aparține companiei Higher Ground Productions.

| Regizat de: Sam Esmail

| Scenariu adaptat de: Sam Esmail

| Bazat pe romanul scris de: Rumaan Alam 

| Produs de: Sam Esmail, Chad Hamilton, Julia Roberts, Lisa Gillan, Marisa Yeres Gill

| Producători executivi: Tonia Davis, Daniel M. Stillman, Nick Krishnamurthy, Rumaan Alam, Barack și Michelle Obama

| Cu: Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha'la, Farrah Mackenzie, Charlie Evans și Kevin Bacon

The Crown: Sezonul 6 Partea 2 - SERIAL NETFLIX | PRIMA PARTE, DISPONIBILĂ ACUM | A DOUA PARTE, DIN 14 DECEMBRIE 2023

Primele patru episoade (Partea 1) descriu relația care înflorește între Prințesa Diana și Dodi Fayed, înainte de călătoria fatidică cu mașina care a adus cu sine consecințe devastatoare. Ultimul capitol este spus în șase episoade (Partea 2). Prințul William încearcă să se integreze din nou în atmosfera de la Eton în urma morții mamei sale, deoarece monarhia trebuie să traverseze valul opiniei publice. Când ajunge la Jubileul de Aur, regina reflectă asupra viitorului monarhiei prin căsătoria lui Charles și Camilla și începuturile unui nou basm regal odată cu William și Kate. În partea a doua, Ed McVey și Luther Ford vor interpreta rolurile prințului William și ale prințului Harry. Li se va alătura Meg Bellamy în rolul lui Kate Middleton. Acestea vor fi roluri de debut pentru toți cei trei actori.

| Creat și scris de: Peter Morgan

| Producători executivi: Peter Morgan, Suzanne Mackie, Andy Harries, Stephen Daldry, Matthew Byam Shaw și Robert Fox

| Cu: Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Dominic West, Elizabeth Debicki, Claudia Harrison, Olivia Williams, Bertie Carvel, Salim Daw, Khalid Abdalla, Rufus Kampa și Fflyn Edwards

MAESTRO - FILM NETFLIX |  DIN 20 DECEMBRIE 2023

Maestro este o poveste de iubire tumultoasă și fără limite, care prezintă relația de o viață dintre dirijorul și compozitorul Leonard Bernstein și Felicia Montealegre Cohn Bernstein. O scrisoare de iubire pentru viață și artă, Maestro este, în esența sa, un portret emoțional epic al familiei și al dragostei.

| Regizat de: Bradley Cooper

| Scris de: Bradley Cooper & Josh Singer

| Produs de: Bradley Cooper, Steven Spielberg, Kristie Mackso Krieger, Fred Burner, Amy Durning, Martin Scorsese

| Producători executivi: Carla Raij, Josh Singer, Bobby Wilhelm, Weston Middleton, Tracey Landon

| Cu: Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Josh Hamilton, Scott Ellis, Gideon Glick, Sam Nivola, Alexa Swinton, Miriam Shor

Rebel Moon Part One A Child of Fire

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire - FILM NETFLIX |  DIN 22 DECEMBRIE 2023

Zack Snyder, regizorul filmelor 300, Man of Steel și Army of the Dead, aduce REBEL MOON, un eveniment epic științifico-fantastic, aflat în lucru de decenii. Când o colonie pașnică de la marginea galaxiei este amenințată de armate tiranice, Kora (Sofia Boutella), o străină misterioasă care trăiește printre săteni, devine singura lor speranță de supraviețuire. Kora trebuie să găsească luptători antrenați, care să o ajute în misiunea imposibilă de a ține piept acestei forțe copleșitoare. Ea reușește să adune un mic grup de războinici compus din străini, insurgenți, țărani și orfani de război, sosiți din lumi diferite și la fel de dornici de izbăvire și răzbunare. În timp ce umbra unui întreg regat se așterne peste luna cea mai neașteptată, începe lupta care va hotărî soarta galaxiei și se naște o nouă armată formată din eroi.

| Regizat de: Zack Snyder

| Scris de: Zack Snyder, Kurt Johnstad, Shay Hatten

| Produs de: Deborah Snyder, Eric Newman, Zack Snyder, Wesley Coller

| Producători executivi: Bergen Swanson, Sarah Bowen, Shay Hatten, Kurt Johnstad

| Cu: Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Ray Fisher, cu Charlie Hunnam și Anthony Hopkins ca vocea lui „Jimmy”.  Din distribuție fac parte și Staz Nair, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Stuart Martin, Ingvar Eggert Sigurðsson, Alfonso Herrera, Cary Elwes, Rhian Rees, E. Duffy, Jena Malone, Sky Yang, Charlotte Maggi, Corey StollBERLIN - SERIAL NETFLIX |  DIN 29 DECEMBRIE 2023

Doar două lucruri pot însenina o zi sumbră: primul ar fi dragostea. Al doilea, să furi o avere. Acestea sunt elementele care îl ajută pe Berlin să treacă prin anii săi de aur, o perioadă în care încă nu are nicio idee despre boala lui și nu a rămas prins în Monetăria Spaniei. Aici începe să pregătească unul dintre cele mai extraordinare jafuri ale sale: să facă să dispară bijuterii în valoare de 44 de milioane ca prin magie. Pentru asta, va cere ajutorul uneia dintre cele trei bande alături de care a dat spargeri.

| Creat de: Álex Pina, Esther Martínez Lobato

| Regizat de: David Barrocal, Geoffrey Cowper, Albert Pintó

| Scris de: Álex Pina, Esther Martínez Lobato, David Barrocal, David Oliva

| Produs de: Álex Pina

| Cu: Pedro Alonso, Najwa Nimri, Itziar Ituño, Michelle Jenner, Julio Peña, Begoña Vargas, Tristán Ulloa, Julien Paschal, Joel Sánchez, Martin Aslan Martin Aslan, Yuri D. Brown

-------

LISTA EXTINSĂ CU TITLURI:

DISPONIBIL ACUM

CoComelon: Play with JJ  - JOC NETFLIX

Farming Simulator 23  - JOC NETFLIX

Football Manager 2024 Mobile - JOC NETFLIX

Shadow and Bone: Enter the Fold - JOC NETFLIX

 

1 DECEMBRIE 2023

Sweet Home: Season 2 - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Casă, dulce casă: Sezonul 2

Cine e? Un monstru, un om sau un hibrid? Miza e mai mare ca niciodată, iar lucrurile nu mai sunt deloc clare și oricine se poate infecta.

 

2 DECEMBRIE 2023

Welcome to Samdal-ri - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Bun-venit în Samdal-ri

După ce a țintit prea sus, Sam-dal pierde totul și se întoarce la începuturile sale umile. Acestea sunt urmările liniștite ale ascensiunii și căderii sale.

 

4 DECEMBRIE 2023

Dew Drop Diaries: Season 2 - SERIAL NETFLIX PENTRU COPII ȘI FAMILIE

Titlu localizat: Jurnalele micuțelor zâne: Sezonul 2

Whoosh, noi pornim! Athena, Phoebe și Eden revin pentru a-i ajuta pe copii să-și rezolve problemele zilnice cu sclipici, tărie de caracter și o atitudine de învingător.

 

5 DECEMBRIE 2023

Stavros Halkias: Fat Rascal - SPECIAL DE COMEDIE NETFLIX

Causticul comedian Stavros Halkias ridiculizează cultura tehnologică, călătoriile cu avionul, sexul și chiar pe el însuși în acest spectacol de stand-up ireverențios.

 

6 DECEMBRIE 2023

Blood Coast - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Pace în Marsilia 

Un traficant de droguri nemilos încearcă să cucerească Marsilia, iar un căpitan de poliție și echipa lui cutezătoare o cunosc pe noua recrută, care are intenții ascunse.

 

Christmas as Usual - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Crăciunul ca de obicei

Pentru a-și sărbători logodna, Thea îl aduce pe Jashan acasă, însă originile lui indiene și tradițiile norvegiene ale familiei ei garantează un Crăciun nebun.

 

7 DECEMBRIE 2023

Analog Squad - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Gașca analoagă

După ce află despre boala tatălui său înstrăinat, un bărbat șiret de vârstă mijlocie își încropește o familie falsă pentru o ultimă revedere.

 

I Hate Christmas: Season 2 - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Urăsc Crăciunul: Sezonul 2

A sosit din nou acea perioadă a anului, dar acum Gianna este îndrăgostită și pregătită să îmbrățișeze spiritul Crăciunului, deși noile probleme amenință să îl distrugă.

 

Hilda: Season 3 - SERIAL NETFLIX PENTRU COPII ȘI FAMILIE 

Titlu localizat: Hilda: Sezonul 3

O vizită la străbunica ei îi stârnește Hildei interesul pentru zâne. Tânăra exploratoare ar putea avea o legătură mai puternică decât crede cu aceste creaturi.

 

High Tides - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: O vară artificială

După o vară încordată pe coasta belgiană, un grup de prieteni bogați se confruntă cu realitatea dură a vieții de adult, mai ales cu dragostea și cutumele sociale.

 

My Life With the Walter Boys - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Viața mea cu băieții familiei Walter

Cu viața marcată de tragedie, o adolescentă se mută la familia tutoarei dintr-un oraș micuț și învață lecții noi despre iubire, speranță și prietenie.

 

NAGA - FILM NETFLIX

Rămasă în deșert după o petrecere secretă, o tânără trebuie să treacă de o cămilă răzbunătoare și de probleme chiar mai grave pentru a ajunge acasă la timp.

 

The Archies - FILM NETFLIX

În India anilor ’60, Archie și gașca au probleme legate de iubire, prietenie și viitorul parcului din Riverdale, pe care dezvoltatorii amenință să-l distrugă.

 

World War II: From the Frontlines - DOCUMENTAR NETFLIX

Titlu localizat: Al Doilea Război Mondial: Din prima linie

Cu materiale de arhivă readuse la viață și voci din toate taberele conflictului, serialul documentar prezintă Al Doilea Război Mondial dintr-o perspectivă complet nouă.

 

8 DECEMBRIE 2023

Blood Vessel - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Sânge și speranță

Șase oameni fug dintr-un oraș devastat de poluarea cu hidrocarburi și se adăpostesc pe o navă misterioasă, fără să bănuiască ce pericole îi pândesc.

 

12 DECEMBRIE 2023

Kevin Hart & Chris Rock: Headliners Only - DOCUMENTAR NETFLIX

Titlu localizat: Kevin Hart și Chris Rock: Doar capete de afiș

De la începuturile timide până la culmile gloriei, Kevin Hart și Chris Rock fac dezvăluiri inedite din culisele prieteniei și carierelor lor.

 

Single’s Inferno: Season 3 - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat:Iadul celor singuri: Sezonul 3

Un nou grup de tineri necăsătoriți se îmbarcă într-o călătorie către o insulă izolată, dorindu-și, printre drame și pasiuni, o șansă să ajungă în Paradis.

 

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team - DOCUMENTAR NETFLIX

Titlu localizat: Supuse presiunii: Echipa feminină a Americii la cupa mondială de fotbal

În acest serial documentar, echipa națională de fotbal feminin a Statelor Unite încearcă să obțină al treilea titlu consecutiv la Cupa Mondială FIFA din 2023.

 

13 DECEMBRIE 2023

1670 - SERIAL NETFLIX

Un nobil trăsnit trece prin certuri de familie și intră în conflict cu țăranii pe fondul eforturilor lui stângace de a deveni cel mai faimos om din Polonia.

 

Car Masters: Rust to Riches: Season 5 - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Restauratorii: De la rugină la glorie: Sezonul 5 

Figuri noi se alătură echipei Gotham Garage, care se pregătește să își ducă afacerea la următorul nivel. Dar va fi nevoie de multă muncă și creativitate.

 

The Influencer - SERIAL NETFLIX

O postare de pe rețelele sociale nu merge conform planului, iar o influenceriță este nevoită să-și reconstruiască reputația în mediul online necruțător.

 

Se Eu Fosse: Luísa Sonza - DOCUMENTAR NETFLIX

Titlu localizat: Dacă aș fi Luísa Sonza

În acest serial documentar, cea mai controversată cântăreață pop a Braziliei povestește despre iubire, carieră, conflicte, dar și despre noul ei album.

 

14 DECEMBRIE 2023

As the Crow Flies: Season 2 - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: În linie dreaptă: Sezonul 2

Aslı și Lale trebuie să fie nonconformiști și să înfrunte noi provocări, în încercarea de a supraviețui în neiertătoarea industrie mass-media.

 

Yu Yu Hakusho - SERIAL NETFLIX

După ce o faptă altruistă îl costă viața, delincventul adolescent Yusuke Urameshi este ales ca Detectiv Spiritual pentru a investiga cazuri cu yokai rebeli.

 

15 DECEMBRIE 2023

​Carol & The End of The World - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Carol și viața apocaliptică

În fața unei apocalipse, o femeie luptă cu haosul zilelor din urmă și caută înțelesul vieții în ultimele sale luni pe Pământ.

 

Chicken Run: Dawn of the Nugget - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Evadare din coteț: Chicken Nugget

O gașcă neînfricată de pui se unește pentru a-și salva neamul de o nouă amenințare: o fermă din apropiere care pune la cale ceva suspect.

 

Face to Face with ETA: Conversations with a Terrorist - DOCUMENTAR NETFLIX

Titlu localizat: Față în față cu un terorist: Conversații cu liderul ETA

Josu Urrutikoetxea, cunoscut și ca Josu Ternera, îi acordă un interviu amplu lui Jordi Évole despre implicarea lui în grupul terorist ETA.

 

Familia - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Puterea familiei

O familie se strânge la masă pentru a discuta despre viitorul idilicei lor ferme de măslini. Printre râsete și mărturisiri, iese la iveală complexitatea relațiilor lor.

 

Yoh' Christmas - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Ah, Crăciunul!

Singură la 30 de ani și sătulă să tot dea explicații, Thando își minte familia că are un iubit. Va reuși să găsească unul în cele 24 de zile rămase până de Crăciun.

 

19 DECEMBRIE 2023

Trevor Noah: Where Was I - SPECIAL DE COMEDIE NETFLIX

Titlu localizat: Trevor Noah: Unde eram eu

Un nou spectacol de stand-up oferit de Trevor Noah.

 

20 DECEMBRIE 2023

Cindy la Regia: The High School Years - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Cindy la Regia: Anii de liceu

Adolescenta Cindy are aspirații înalte: vrea să cucerească lumea. Dar mai întâi, trebuie să treacă de liceu și de lumea bună din orașul ei natal, San Pedro.

 

Like Flowers in Sand - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Ca florile în nisip

Valurile vieții îi aduc împreună pe fostul luptător fenomen Baek-du și pe Yu-gyeong, cea care l-a tachinat în copilărie. O comedie romantică înflorește neașteptat.

 

Love is Blind Brazil: After the Altar - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Dragoste pe nevăzute: Brazilia: După altar

Cu dramă, împăcări și flăcări reaprinse, participanții la sezoane anterioare din „Dragoste pe nevăzute: Brazilia” se reîntâlnesc în episodul special „Reuniunea”.

 

Taming of the Shrewd 2 - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Îmblânzirea scorpiei 2

Kaśka și Patryk se bănuiesc reciproc de infidelitate. Ca să pună paie pe foc, vecinii se tot amestecă în treburile lor.

 

21 DECEMBRIE 2023

Supa Team 4: Season 2 - SERIAL NETFLIX PENTRU COPII ȘI FAMILIE

Titlu localizat: Super Fete: Sezonul 2

Dl. Magedzee caută o sursă de energie mai curată, mai verde, iar Super Fetele încearcă să-l găsească pe maleficul Chusi. Oare vor reuși? Rămâne de văzut.

 

22 DECEMBRIE 2023

Gyeongseong Creature: Season 1 Part 1 - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Creatura din Gyeongseong

Gyeongseong, 1945. În era sumbră a dominației coloniale, un antreprenor și o detectivă luptă pentru supraviețuire, înfruntând un monstru născut din lăcomia umană.

 

24 DECEMBRIE 2023

A Vampire in the Family - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Un vampir în familie

Un fost fotbalist slab de înger află despre cumnatul său că este un vampir cu planuri de a cuceri lumea. Va trebui să capete curaj și să salveze situația.

 

The Manny - SERIAL NETFLIX

Titlu localizat: Dădaca e un el

O femeie de carieră influentă angajează un fermier să aibă grijă de copiii ei, fără să știe că el îi va schimba părerile despre rolurile de gen și despre dragoste.

 

25 DECEMBRIE 2023

Ricky Gervais: Armageddon - SPECIAL DE COMEDIE NETFLIX

Controversatul comedian Ricky Gervais face haz de ofticoși și de sensibili în acest program de comedie despre sfârșitul omenirii.

 

26 DECEMBRIE 2023

Thank You, I'm Sorry - FILM NETFLIX

Titlu localizat: Mulțumesc, îmi pare rău

Rămasă brusc singură în ultimul trimestru de sarcină, Sara are parte de un ajutor neașteptat: sora ei mai mare înstrăinătă. 

 

27 DECEMBRIE 2023

Hell Camp: Teen Nightmare - DOCUMENTAR NETFLIX

Titlu localizat: Bun-venit în tabăra iadului: Coșmarul adolescenților

În anii '80, cei mai rebeli adolescenți erau trimiși într-o tabără de terapie în deșertul din Utah. Condițiile erau brutale, dar personalul taberei era și mai dur.

 

28 DECEMBRIE 2023

Pokémon Concierge - SERIAL NETFLIX PENTRU COPII ȘI FAMILIE 

 

ÎN CURÂND

Deaths Door - JOC NETFLIX

 

NOU PE NETFLIX - TITLURI LICENȚIATE

DECEMBRIE 2023 - ROMÂNIA

1 DECEMBRIE 2023

1408

2 Fast 2 Furious

American Psycho

An Unfinished Life

Bad Luck Banging or Loony Porn / Barbardeala cu bucluc sau porno balamuc

Donnie Brasco

Fast & Furious

Fast Five

Fast & Furious 6

Furious 7

Life

The Equalizer

The Fast and the Furious

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

The Fate of the Furious

15 DECEMBRIE 2023

Burlesque

Chappie

Concussion

Django Unchained

Ella Enchanted

Good Will Hunting

Gone Baby Gone

Pulp Fiction

Shaolin Soccer

The Boy in the Striped Pajamas

23 DECEMBRIE 2023

Halloween Kills

 

ULTIMA ȘANSĂ - TITLURI LICENȚIATE CARE PĂRĂSESC NETFLIX

DECEMBRIE 2023 - ROMÂNIA1 DECEMBRIE 2023

A Cinderella Story: Christmas Wish

Aeon Flux

Ballerina

Captain Phillips

Evolution

Hotel Transylvania

Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Knock Knock

Last Looks

LEGO: Friends: Sezoanele 1-4

Shooter

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spiral: From the Book of Saw

The Blind Side

The Breakfast Club

The Godfather

The Godfather: Part II

The Sum of All Fears

Transformers: Dark of the Moon

Transformers: Revenge of the Fallen

Zodiac2 DECEMBRIE 2023

Paw Patrol: The Movie

7 DECEMBRIE 2023

Moonage Daydream

10 DECEMBRIE 2023

I'm Not Famous but I'm Aromanian / Nu sunt faimos, dar sunt aroman

Sweet Little Lies in Downtown / Minte-ma frumos in Centrul vechi

11 DECEMBRIE 2023

Land

12 DECEMBRIE 2023

București Nonstop

The Anniversary / Aniversarea

Youtube Bazaar

14 DECEMBRIE 2023

Fatale

Fatima

Fatman

Greenland

Hunter's Moon

Nightflyers: Sezonul 1

Songbird

The Secrets We Keep

Waiting for the Barbarians

15 DECEMBRIE 2023

American Assassin

Peter Pan

Stand by Me

There Will Be Blood

15 DECEMBRIE 2023

Final Space: Sezoanele 1-3

20 DECEMBRIE 2023

Transformers: Age of Extinction

24 DECEMBRIE 2023

Sa nu uiti pana diseara

26 DECEMBRIE 2023

A Decent Man

Beside me

Heads and Tails

Pororoca

31 DECEMBRIE 2023

300

DESPRE NETFLIX

Netflix este unul dintre liderii globali ai serviciilor de divertisment prin vizionare online, cu 247 milioane de abonați din peste 190 de țări, care se bucură de seriale, lungmetraje și jocuri într-o mare varietate de genuri și limbi. Abonații au acces nelimitat la conținut, pot reda, întrerupe și relua vizionarea oricând și oriunde, putând schimba abonamentul în orice moment.

***DATELE ȘI TITLURILE SE POT SCHIMBA***