Emisiunea de călătorii ROventura ne așteaptă sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, la o reîntâlnire cu prieteni dragi, cu spectacolul naturii dar și cu bucatele de poveste din Runcu, Gorj, o alegerea potrivită pentru acest ultim popas din călătoria noastră în Oltenia de sub Munte.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ROventura, ne vor purta pașii, de data aceasta, la Cheile Sohodolului, pe Drumul Mărgelatului, o drumeție care ne va tăia răsuflarea datorită reliefului carstic, crestelor semețe și a pereților săi abrupți și grotele ascunse.

Un canion veritabil, săpat în stânci de dimensiuni colosale, ne dezvăluie, la tot pasul, frumuseți și mistere. Legenda și aventura se împletesc de minune aici, pe valea Sohodolului, unde vom avea parte de muzică bună și povești culinare, o zona bogată în frumuseți naturale, povești cu haiduci, folclor și bucate. Gorjul continua să ofere multe povești de de neuitat, iar multe dintre acestea se scriu, în continuare, în sufletele gorjenilor, indiferent cât de departe ar fi de plaiurile natale.

Alături de roventurieni ne vom continua periplul către casa de oaspeți din inima satului, la adăpostul unei păduri pentru întâlnirea cu Clement Mocanu, un moldovean care, după ce-a rătăcit, ani buni, peste Ocean, s-a întors acasă și s-a transformat în oltean. Sună a scenariu de film, dar este o povestea de viață a omului care și-a pus tot sufletul pe pâmântul acesta, unde amprenta i se vede la tot pasul.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o ediție de poveste ROventura, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

ROventura3